Veronika se do proměny přihlásila, protože chtěla velkou změnu – vlasy prý má už několik let obyčejné a nevýrazné. Ráda by proto vyzkoušela něco moderního a extravagantního.

Před proměnou...

Veronika pochází z Prahy, kde studuje Vyšší odbornou školu cestovního ruchu. Na tento obor přešla ze střední hotelové školy a vybrala si ho mimo jiné i proto, že ji baví pracovat s lidmi a má větší jistotu uplatnění. Do budoucna má při výběru práce jasno. Ráda by své znalosti a komunikativnost uplatnila v nějaké PR agentuře, která má na starosti organizační činnosti a plánování různých akcí.

Do kadeřnického salonu Veronika často nechodí. Když se tam však dostane, tak to většinou končí zkrácením konečků a šamponovou lázní. S radostí proto uvítala zprávu, že se do našich proměn dostala a že jí konečně někdo pomůže s rozhodováním, jaký účes si nechat udělat.

„Jsem ráda, že mi poradíte i s líčením. Zatím totiž nenavštěvuji žádný kosmetický salon, a tak potřebuji doporučit, jaké kosmetické a dekorativní přípravky bych měla používat. Několikrát jsem totiž už měla problémy s alergií, která se projevila právě po líčení,“ svěřila se Veronika. Na výrazný make-up si sice moc nepotrpí, přesto by chtěla ukázat, jak by své přednosti mohla správně zvýraznit a zkrášlit.

Daleko raději se věnuje sportu. Miluje zimní lyžování, snowboarding a ráda si zajde zahrát s kamarády volejbal, který dříve hrála i závodně. Navíc prý volného času moc nemá. Ke škole a sportu v poslední době přibrala i práci – několikrát do týdne tak dochází na celoroční výstavu, kde pracuje jako hosteska.

Proměňování...

A co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Veronika má sice jemné vlasy, ale jejich vnitřní struktura je zdravá a poměrně odolná proti vnějším vlivům. V jejím případě tedy nebylo nezbytné rozsáhlé stříhání či kompletní úprava. Šlo spíše o oživení barvy, ve které by byla výraznější a osobitější.

Kadeřnice napřed na vnitřní vrstvy vlasů nanesla přírodní podkladovou barvu č. 60 a na vnější prameny zvolila světlé pláty, které jsou hitem poslední mody.

Pro ještě rozmanitější vzhled vlasů postačilo drobné zkrácení konečků a sestříhání délky vlasů podle tvaru obličeje. Pohromadě by vlasy měla držet ofina vyčesaná ke straně.

Závěrečný styling se skládal z masky, žehlení a nenápadného rozcuchu, který kadeřnice vytvarovala pomocí pěnového tužidla.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Marie Tyburcová, project manager 1A týmu, image-styl

Veronika má citlivou pleť s problematickou T-zónou, kde se jí občas objevují drobné šupinky. Vizážistka proto zvolila speciální přípravky pro choulostivé partie pleti, které by nedostatky zakryly a pleť zbytečně nevysušovaly.

Po vyčištění pleti tonikem a nanesení hydratačního podkladového a krycího krému se Marie soustředila hlavně na oči, které má Veronika výrazné a dominují celému obličeji.

Nejdříve je tedy orámovala černou tužkou tak, že linku nanesla do obou vnitřních víček – oči budou sice výrazné, ale líčení nebude působit vulgárně. Stíny pak volila spíše pastelové, s nádechem do fialova. Vnitřní koutek oka nalíčila třpytivým odstínem a do vnějšího koutku zvolila tmavý odstín stejné barvy, který pak rozetřela do ztracena.

Rty postačilo přetřít gelovým leskem s jemně fialovým zabarvením tak, aby korespondovaly s očima. Nakonec vizážistka Veronice doporučila, aby navštívila dermatologické centrum, kde jí přesně určí typ pleti, aby neměla v budoucnu problémy při výběru kosmetiky.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka na nalíčení Veroniky použila následující přípravky dekorativní kosmetiky:

Podkladový hydratační krém Sephora – sublimateur de teint
Dior Teint Diorlift rozjasňující make-up
Dermacol kompaktní pudr
Bourjois (fialové a třpytivé oční stíny)
Dior – černá konturka
L´oréal Panoramatic Cool – revitalizační řasenka
Bourjois tvářenka rose
Lancome – lesk na rty

A co na proměnu říkala Veronika?

„Byl to ze začátku trochu šok. Na světlé pramínky nejsem zvyklá, ale čím déle to mám na sobě, o to více se mi to líbí. Není to fádní a myslím, že jsem hodně prokoukla.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Demaguillantes Pour Les Yeux
  • Gommage Douceur – peelingový krém s extrakty z ananasu
  • Ráno a/nebo večer na celý obličej, krk a dekolt Creme Reconciliante Riche
  • 2 až 3 týdně na celý obličej, krk a dekolt nanést Masque Creme Hydratant. Zlepšuje schopnost kůže zadržovat vodu. Zanechá pleť hladkou, vláčnou a rozjasněnou
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaguillant Sensation Yeux Et Levres
  • Prevence proti prvním vráskám Les Authentiques
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Nutricia Ultra Riche – podkladový výživný krém
  • Uklidňující sérum Creme de chock Nuit, které během spánku bojuje s volnými radikály
  • Hydrafluid pro mastnou pleť

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Veronika Dřevíkovská, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Marie Tyburcová, project manager 1A týmu, image-styl
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot