Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska se zamyslíme, proč se Svobodová rozhodla vdát „inkognito“.

Ostře sledovaná vdova

Vendula Svobodová není ani zpěvačka, ani herečka, ani modelka. Přesto je ostře mediálně sledovaná. V centru pozornosti se tato kdysi obyčejná sekretářka ocitla ve chvíli, kdy si vzala slavného skladatele. Dlouho by tam ale nepobyla (koho dlouhodobě zajímají manželky slavných), kdyby na těžkou nemoc nezemřela jejich malá dcerka Klárka. Vendula se pak stala jednak „hvězdou“ večírků, ale také prezidentkou beze sporu užitečného nadačního fondu Kapka naděje, který brzy oslaví 9 let činnosti. Ještě přísnější pozornost si pak vysloužila po Svobodově tragické smrti. Její vztah s podnikatelem Patrikem Aušem byl rozebírán ze všech stran a takřka bez šance na úplné soukromí.

Tajemný hrad Buben

Možná proto se snoubenci Svobodová – Auš rozhodli svou svatbu dokonale utajit. A musím dát klobouk dolů před tím, jak moc se jim to povedlo. Už několikrát jsem tu řekla, že Vendula má s některými bulvárními kolegy nadstandardní vztahy. I když se pak tváří ve stylu „proboha, co to o mně zase píšou“, velká část článků vzniká za jejího aktivního přispění. Je tedy s podivem, že informaci o své svatbě, která proběhla minulý čtvrtek (17. 9.) na zřícenině hradu Buben, opravdu nikomu neřekla. Řadu svých kamarádů-novinářů tím pořádně vypekla. Otázkou zůstává proč…

Jsou za tím prachy?

První možné vysvětlení je nasnadě – Svobodová se inspirovala u zahraničních celebrit a exkluzivní práva na svou svatbu prostě prodala jen jednomu periodiku. Druhou variantou může být paradoxně touha po větší publicitě – Vendula plánuje na příští týden posvatební párty, kterou spojí s již zmiňovanými oslavami 9. výročí vzniku Kapky naděje. A věřte, že na tenhle mejdan dorazí úplně všichni! Přispěchají i ti, kteří by na „obyčejné oslavy nějaké nadace“ ani nešli. Pak je Svobodové tah vlastně chvályhodný a geniální! Nebo, za třetí, už prostě měla publicity vážně dost – nechtěla před svou svatbou číst rozbory, zda už je vhodné se vdát, nebo ne, zda je správné vzít si mladšího chlapa a podobně. A možná nám všem taky chtěla vypálit rybník... Ač neradi, přiznejme si, že tuhle mediální hru vyhrála na celé čáře!