Svoji květinu určíte snadno, podle data narození.

Iris

1. 1. - 10. 1.

Lidé narození v tomto období jsou vytrvalí a snaživí, bývají také optimisticky naladění a dokáží druhým poradit a pomoci. Bohužel neumějí projevit plně své city a při řešení různých problémů se řídí střízlivostí a rozumem. Když hledají přátele a partnery, touží po stejně schopných a pracovitých osobách.

Astra

11. 1. - 20. 1.

Jedinci v tomto květinovém znamení bývají velmi praktičtí a mají výborné organizační schopnosti. Vše umí do posledního puntíku naplánovat a věci také dokáží dokončit i za cenu odříkání. V osobních vztazích na ně bývá spolehnutí, protože jsou věrní, ale to samé žádají od svých protějšků.

Gerbera

21. 1. - 31. 1.

Znamení všeználků! Tedy lidí, kteří sbírají nové informace, kontakty, jsou velmi společenští, zkrátka v pohybu. Milují změny a vzruch. Nic obyčejného je nezajímá, mají rádi zábavu, bývají vtipní. I když jsou citliví, nedávají to najevo. Většinou bývají oblíbení, vhodní pro přátelství a partnerství.

Pampeliška

1. 2. - 10. 2.

Lidé tohoto znamení potřebují klid a harmonické zázemí. Neradi mění sled věcí, novoty je nezajímají, v citech jsou velmi opatrní. Trvá jim dlouho, než někomu opravdu uvěří. Řeknou jen to, co opravdu chtějí. Žijí v uzavřeném světě, do kterého jen tak někoho nepustí. Ve vztazích jsou takzvaně komplikovaní.

Sedmikráska

11. 2. - 19. 2.

Skromné květinky, skromní lidé. Dokáží se obětovat pro druhé. Jsou houževnatí a vytrvalí, problémy je neodradí. V lásce nemívají velké štěstí, většinou se nedokáží rozhodnout anebo naopak jednají velmi zbrkle. Touží po pěkném a harmonickém vztahu, a tak hledají vhodného partnera velmi dlouho.

Tulipán

20. 2. - 29. 2.

Tito lidé působí na druhé pyšně a vychloubačně. Ale často je to jen vnější slupka, pod kterou se schovávají citlivé povahy. V soukromí se chovají úplně jinak než ve společnosti, kde často vystřílí všechny broky - humor a energii, a doma jsou nudní. Rádi se chlubí, ukazují na odiv svůj šarm a um.

Mimóza

1. 3. - 10. 3.

Zajímavá, nevšední květina. A takoví jsou i její zrozenci. Velcí snílkové! Často mají až neuvěřitelně krásné oči, působí nadpozemsky. Nezáleží jim na hmotných statcích, ale touží být oblíbení, obletovaní, prostě žádoucí. Po celý život pracují na svém sebevědomí a potřebují od druhých spoustu uznání.

Fialka

11. 3. - 20. 3.

Nenápadná, ale pěkná květina. Přesně tak působí lidé v tomto znamení na druhé - tichým a klidným dojmem. Nikam se nederou, i když touží po svém místě na slunci, nejsou ctižádostiví. Žijí ve fantazijním světě, plném krásných a ušlechtilých lidí a zážitků. Bývají trochu naivní, jsou naplněni očekáváním.

Petrklíč

21. 3. - 31. 3.

Květina obratných a šarmantních jedinců, kteří v sobě mají magnet. Bývají zajímaví a nevšední na první pohled. Většinou se dokáží prosadit, jsou pracovití a vědí, co chtějí. Ostatní jim rádi pomáhají a podporují je. V lásce mívají štěstí, jsou však vybíraví a občas nestálí. Život berou jako výzvu.

Hortenzie

1. 4. - 10. 4.

Má silný esprit, přitahuje pozornost půvabným zjevem. Takoví jsou i její zrozenci, lidé s vybraným chováním. Dokáží okouzlovat a získat to, co potřebují. K dosažení cílů jsou ochotni použít cokoliv. Jestliže si někoho zamilují, dokáží se i podřídit, ale trvají na své svobodě a nezávislém postavení.

Šeřík

11. 4. - 20. 4.

Kouzelný keř, krásná voňavá květina, která dokáže svou vůní omámit. Lidé v tomto znamení bývají plni energie a radosti ze života. Někdy jsou až pozitivně nakažliví. Díky přirozené náročnosti dokáží získat to, po čem touží. Pozor, jejich náklonnost nebývá stálá, potřebuje nové a nové zážitky.

Kamélie

21. 4. - 30. 4.

Nádherná květina. Její lidé jsou taktéž krásní. Mají zásobu vášně a citu. Touží po uznání a výlučném postavení ve společnosti. Dokáží druhé strhnout, bývají to výborní přátelé a kamarádi. Jestliže si v životě někoho zamilují, umějí být věrní až za hrob. Jsou odvážní, mívají umělecké sklony.

Pivoňka

1. 5. - 10. 5.

Zrozenci této květiny jsou prima lidé, s nimiž se snad každý rád potkává. Nezkazí žádnou legraci. Poradí a pomohou. Od života dostávají mnohé dary, proto dokáží stejným dílem rozdávat. Díky milé povaze a příjemnému vystupování nemívají nepřátele. V lásce jsou úspěšní. S takovými je radost žít.

Konvalinka

11. 5. - 21. 5.

Roztomilá květinka, kterou má každý rád. I lidé v jejím znamení se dokáží vloudit do přízně. Jsou velmi cílevědomí. Přestože mohou působit naivně a skromně, jsou racionálními typy a často dosáhnou svého. V lásce mají vysoké nároky, nespokojí se jen tak s někým. Chtějí nevšední protějšky.

Růže

22. 5. - 31. 5.

Asi nejkrásnější květina. Proto i lidé v tomto znamení působí většinou oslnivě. Někdy mohou být panovační. Hledají uplatnění, které souvisí s mocí a vlivem. Jsou vybíraví na všech frontách. Žádají to nejlepší také v partnerských vztazích. Zajímaví, ale komplikovaní lidé.

Azalka

1. 6. - 10. 6.

S azalkou souvisí smysl pro pozorování. Její zrozenci sbírají užitečné informace a dokážou je náležitě využít. Jsou přátelští, ale musí se jim to také vyplatit. Rádi poznávají vše nové, milují cesty do neznáma. V lásce to s nimi není jednoduché, dokáží si druhé ochočit a pak ztrácejí zájem.

Lilie

11. 6. - 20. 6.

Čistá a vznešené květina. Tak působí i její zrozenci. Často jsou chladní a odmítaví. Založením mají blízko k romantikům a snílkům, nic pozemského a obyčejného je nezajímá. Chtějí lásku jako z červené knihovny, třeba prince na bílém koni. Kdo si dokáže získat jejich sympatie, má přátele na celý život.

Maceška

21. 6. - 30. 6.

Kouzelná a roztomilá květinka. Její lidé se nikam zbytečně nederou, ale znají svou cenu. Jsou upřímní, říkají vše na rovinu, nemají rádi okolky a intriky. Ve společnosti těchto lidí vládne pohoda a přirozenost. Nikdo tam s nikým nebojuje. V lásce mohou spoléhat na štěstí, hlavně v mladším věku.

Jasmín

1. 7. - 10. 7.

Lidé tohoto znamení jsou aktivní a pracovití. Je radost s nimi spolupracovat nebo žít v jedné domácnosti. Přesně vědí, co chtějí. K vysokým výkonům umějí motivovat i ostatní lidi. Mohou se uplatnit na vedoucích pozicích. Jsou totiž odvážní a volí vždy přímé stezky k úspěchu a naplnění svých cílů.

Kopretina

11. 7. - 20. 7.

Zdá se obyčejná. Když ale blíže poznáte jedince v jejím znamení, zaujmou vás svou nenápadnou krásou. Pracují pomalu na svém úspěchu. Jestliže jsou spokojeni v soukromí, dokážou to dotáhnout daleko. Potřebují však hodně uznání od druhých, pak se vybičují k neuvěřitelným výkonům.

Karafiát

21. 7. - 31. 7.

Lidé tohoto znamení mají velké ambice. Vůči ostatním bývají zbytečně kritičtí. Jim samotným smysl pro sebekritiku často schází. Nesnášejí průtahy v osobním i v profesním životě. Není snadné s nimi vyjít. Nemají moc přátel, protože vždy řeknou naplno, co si myslí, a taktéž v lásce mohou mít problémy.

Slunečnice

1. 8. - 10. 8.

Zrozenci této květiny si často připadají, že jsou středem vesmíru. Hýří skvělými nápady a plány, které se snaží realizovat. Jako realisté jsou schopni využít některé lidi pro své záměry. Nejlépe vycházejí s těmi, kteří jim lichotí. Protože jsou silné individuality, nemají snadný život.

Čekanka

11. 8. - 20. 8.

Jedinci tohoto znamení jsou většinou příjemní, ochotní, trpěliví. Rádi pomáhají druhým. Rozhodně nejsou vztahovační, takže se s nimi dá výborně spolupracovat. Mají dar přirozeného sebevědomí. Nejsou příliš nároční. V životě se díky své píli a houževnosti dokáží dobře uplatnit.

Pomněnka

21. 8. - 31. 8.

Všichni, kteří jsou narozeni ve znamení této květiny, potřebují oporu a pomoc od druhých. Nejraději se přátelí se srdečnými a silnými jedinci, o které se mohou opřít. Ve vztazích bývají přizpůsobiví. Mohou mít melancholické nálady, někdy podléhají depresím. Potřebují harmonického partnera.

Leknín

1. 9. - 10. 9.

Nevšední květina. Takoví jsou i lidé v tomto znamení. V jejich případě lze mluvit o duchovní vyspělosti. Zajímají je nadpřirozené jevy, mají rádi tajemství a chtějí i tajemně působit. Dokážou ostatním přiblížit krásu. Život s takovými lidmi v partnerských vztazích je velmi zajímavý a lákavý.

Sněženka

11. 9. - 20. 9.

První posel jara, něžná bílá květinka. Jací jsou její lidé? Většinou velmi jemní a nadprůměrně citliví. Mají hodně síly, dokáží se prosadit. Nejdou oklikami, ale přímo. Přitom jednají taktně a důsledně. Pro práci i celoživotní partnerství si vybírají podobné typy, tedy silné a spolehlivé hráče.

Zvonek

21. 9. - 30. 9.

Jedince tohoto znamení prozrazuje nápadná přitažlivost, přímočarost a úspěchy. Vychází jim téměř vše, na co sáhnou, osud k nim bývá otočen sluneční stranou. V lásce mají velké štěstí. Jsou velmi průbojní, inteligentní a jejich image na ostatní působí silně. Někdy slíbí víc, než mohou splnit.

Jiřina

1. 10. - 10. 10.

Zdá se obyčejná, ale kdo jednou propadne jejímu kouzlu, je ztracen. Proto se její zrozenci obklopují okruhem svých obdivovatelů. Jsou nevšední, umějí houževnatě pracovat, ale každá činnost je musí bavit. Jinak si připadají nešťastně a hledají nové podněty. Partnerské soužití s nimi je složité.

Hyacint

11. 10. - 20. 10.

Krásně a omamně voní, je přitažlivá. Proto i lidé v tomto znamení mají kouzlo osobnosti. Jestliže jim dáte důvěru, dokáží i nemožné. Jsou totiž nejen inteligentní, ale snadno využívají také své intuitivní schopnosti. V partnerství je na ně stoprocentní spolehnutí a jako společníci jsou žádaní.

Frézie

21. 10. - 30. 10.

Květinka náladová a nestálá. Právě proto její zrozenci často podléhají módním trendům a nákupním horečkám. Mohou se chlubit spoustou přátel, ale bohužel jen na povrchní úrovni. Těžko se usazují. Když mají v lásce štěstí, nedokáží si ho udržet na delší dobu. Hodně důležitá je pro ně profesní dráha.

Chryzantéma

1. 11. - 10. 11.

Půvabná květina zrozencům nadělila náladovost, se kterou se potýkají celý život. Většinou mají velké cíle. Jejich úkolem je naučit se trpělivosti. Tito lidé bývají mimořádně inteligentní a dokáží své dovednosti zúročit. V lásce mohou trochu kalkulovat, vybírají si partnery, kteří jsou takzvaně výhodní.

Narcis

11. 11. - 20. 11.

Snad nikoho nepřekvapí, že hlavním znakem zrozenců této květiny je zahleděnost do zrcadla. Hodně jim záleží na tom, jak se jeví ostatním. Hledají nové příležitosti, jak se druhým předvést. Přátelství a lásku udržují jen těžko, často mění partnery a zaměstnání. Ve vyšším středním věku se harmonizují.

Orchidej

21. 11. - 30. 11.

Překrásná, exotická květina, která zaujme na první pohled. Takoví jsou i lidé narození v tomto znamení. Potrpí si na dokonalý vzhled, poslední módní výstřelky, drahé doplňky a kosmetiku. Mají osobní kouzlo. Jestliže se někdo dostane do jejich vlivu, nedokáže se jen tak vymanit.

Chrpa

1. 12. - 10. 12.

Symbolizuje odvahu a energii. Její lidé jsou často vedoucími pracovníky. Mají vysoké ambice a jsou velmi pilní. Pro druhé bývají oporami a dobrými přáteli. V lásce to mají složitější, problém nastává, jestliže si nenajdou životního partnera v mladším věku. Neměli by tedy přebírat, ale vybírat.

Kalina

11. 12. - 20. 12.

Květina silných individualistů. Ti kráčí životem většinou sami. Nic jim není dost dobré, což si přenášejí do partnerských vztahů. Často je ovlivňují ty nejsilnější emoce, nevyhnou se vzestupům a pádům. Štěstí mohou mít v případě, když najdou někoho, kdo se jim vždy podřídí.

Jmelí

21. 12. - 31. 12.

Zdánlivě obyčejná rostlinka. Lidé narození v tomto znamení se mohou zdát na první pohled nevýrazní. Jsou skromnější povahy a nehledají výsluní, neradi se předvádějí. Nejsou si jisti sami sebou. Pochybují o své profesní cestě, občas trpí výčitkami. Důležité jsou pro ně klidné a harmonické vztahy.