BERAN

Až do poloviny února 2020 si dávejte pozor na to, abyste se nestali obětí podvodu a ani vy sami byste neměli lhát. Březen bude náročným měsícem, jelikož snadno podlehnete ukvapenému a prudkému jednání. Pokud se snažíte zhubnout, tak v druhé dekádě měsíce dubna zpřísněte dietní opatření, jinak poletí ručička na váze rychle nahoru. Od konce června do začátku srpna si hlídejte vztahy s rodinou, neboť právě tady se můžou objevit neshody. Naopak většinu srpna a první dvě třetiny září si užijete, protože budete úspěšní ve společnosti a dokážete se prosadit. Jen pozor na nadměrné překračování konvencí. V prosinci můžete mít problémy s tolerancí a hrozí, že budete mít sklony k hádavosti.

Láska
Zejména na přelomu zimy a jara se zaměřte na to, abyste dokázali partnerovi trpělivě naslouchat a nejednali „na vlastní pěst“. Přílišná sebestřednost by mohla vztah narušit. To samé platí i o závěru roku. Vyváženost rozvíjejte i v letním období, kdy ukážete dvě tváře. První polovina prázdnin včetně úvodu srpna je důležitá pro upevnění rodinných záležitostí, neutíkejte proto z domu a projevujte dostatek lásky a empatie. Po zbytek prázdnin se zaměřte na aktivní dovolenou plnou zábavy. Závěrem roku to chce více mírnosti.

Práce
Klíčovými faktory k tomu, abyste se v roce 2020 dokázali v zaměstnání prosadit, je ochota akceptovat podnikové směrnice a předpisy. Pokud je budete překračovat, tak na začátku jara a také v prosinci hrozí, že o práci přijdete nebo se dostanete do velkých problémů. Dále se ke konci roku zaměřte spíše na sólové projekty, ale nezapomeňte naslouchat radám a názorům kolegů. V létě se snažte nepřenášet problémy z práce domů.

Zdraví
V průběhu roku se několikrát opakuje tendence k úrazům, je proto vhodné, abyste se vyhýbali rizikovým sportům a aktivitám. Zaměřte se na posílení zádového svalstva, jinak se můžou objevit problémy s páteří. Vhodné by také bylo omezit kouření a tučná jídla.

BÝK

Až do začátku měsíce srpna můžete mít pocit určité vnitřní nespokojenosti, kterou způsobuje přesvědčení, že byste měli být více doceněni „na všech frontách“ vašeho života. Zcela netradičně můžete v těchto měsících utrácet peníze víc než kdy jindy. Zvýšenou podporu od vesmíru obdržíte od poloviny března do začátku dubna, kdy vám bude více přát „štěstí“. Ovšem nezapomínejte na to, že stále platí úsloví „člověče, přičiň se a vesmír Ti pomůže“. Od srpna do začátku října si dejte pozor na to, abyste nejednali příliš egoisticky. Ke konci roku se budete muset popasovat s vnitřním rozpolcením, které bude vyžadovat obohacení vašeho ducha například o ezoterická či duchovní témata, ovšem to je v přímém rozporu s vaším praktickým býčím naturelem.

Láska
V partnerském vztahu to pořádně zajiskří na přelomu března a dubna, neboť může dojít v podstatě k čemukoliv. Seznámení, rozchod nebo i láska na jednu noc, to vše koktejl energií nabízí. Také platí, že od začátku roku 2020 až do prvních srpnových dní si budete chtít více užívat života a pokud vám partner nebude stačit, začnete mít pochybnosti o tom, zda si nezasloužíte někoho lepšího. Snažte se držet přísloví „dvakrát měř a jednou řež“.

Práce
Na pracovišti platí, že pokud neztratíte víru a tedy ani pracovní výkonnost, budete nakonec odměněni. Co na tom, že si budete muset počkat minimálně do srpna. Hlavní je, abyste si neudělali zle u nadřízených nebo nezačali k povinnostem přistupovat s příliš velkým nadhledem. Zklamáni byste neměli být ani v případě, že nedostanete tolik uznání nebo peněz, kolik jste si původně přáli. Lépe je kráčet postupně, než vůbec.

Zdraví
Hned od začátku roku se snažte pravidelně cvičit a jezte hodně potravin, které obsahují omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Vaše srdce to ocení, zrovna tak jako mu prospěje snížení případné nadváhy. Vhodná je také konzumace vlákniny, a tím budete předcházet zácpě.

BLÍŽENCI

V prvním čtvrtletí je důležité, abyste se soustředili na férový přístup k životu a neinklinovali k tendencím stavění „vzdušných zámků“. Riziko vygraduje v druhé březnové dekádě. Mezi slabiny zmíněných měsíců patří i problémy s dochvilností a menší ochota prověřovat, zda se k vám druzí lidé chovají čestně. Podobné trendy přijdou i v květnu a červnu, ale zde se bude jednat o dynamické měsíce, ve kterých se dokážete dobře prosadit, pokud si dáte pozor na předchozí varování. Štěstí vám půjde naproti na přelomu června a července. V srpnu se budete složitě, dokonce téměř marně, potýkat s různými životními detaily. Od konce srpna až do října se zvýší vaše přátelské kontakty a přijde více lehkosti, která se určitě bude hodit.

Láska
V partnerství by měla fungovat vzájemná důvěra a upřímnost. Pokud se vám ji nepodaří nastolit, riskujete vzájemné odcizení. Na podobném principu je potřeba rozvíjet vzájemné projevy lásky a to, co k partnerovi cítíte. Pokud uvažujete o společné letní dovolené a současně se chcete vyhnout různým problémům souvisejícím s péčí o domácnost, tak ji naplánujte na srpen. Ovšem je třeba, abyste nelpěli na maličkostech a dokázali dát společným dnům volnější průběh.

Práce
Vyvarujte se snaze obcházet pracovní povinnosti a už vůbec by vás nemělo napadnout, že budete slibovat něco, co nedokážete splnit. Uvědomte si, že by vám spolupracovníci přestali důvěřovat a mohlo by vám to nakonec „zlomit vaz“. Jaro bude v tomto směru poněkud lepší, ale i tak buďte obezřetní. S příchodem babího léta se vám otevře šance na týmovou práci, ovšem snažte se eliminovat riziko, že se budete muset věnovat různým analýzám. Komunikace a myšlenkové nápady vám totiž půjdou lépe.

Zdraví
Zvyšte hygienu zejména v oblasti nohou, neboť právě zde by se mohly začít tvořit různé plísně nebo dokonce ekzémy. Nejpozději od srpna snižte příjem bílého cukru, jinak se vám může stát, že podpoříte rozvoj candidy v oblasti střevního traktu.

RAK

Od konce února až po většinu dubna 2020 vás čeká období, při kterém si budete muset sáhnout na dno svých sil, přičemž zřejmě nejnáročnější bude poslední březnová dekáda. Hlavním zdrojem těchto zkoušek bude zvýšený tlak na vaše city a rodinná témata. Je důležité, abyste se nenechali strhnout k různým hádkám a také k nejistotě. Zdravé sebevědomí bude dobrá prevence. Naopak od konce dubna do konce srpna je před vámi solidní nabídka vesmíru, kterou se snažte maximálně využít. Případné mráčky na obloze by se mohly objevit jedině tehdy, pokud nedokážete dostatečně rychle reagovat na nečekaný vývoj událostí. Od září se snažte o tolerantní přístup a rozvíjejte diplomatické schopnosti, což se bude hodit i ve vztazích s vašimi známými.

Láska
Možná je nejvyšší čas na to, abyste se osvobodili od přílišného lpění na domovu jako takovém. Mnohem více záleží na tom, zda s partnerem udržíte láskyplný vztah, než jestli se neshodnete například ve vybavení domu. Až do brzkého jara se proto soustřeďte na harmonicky naplnění vztahu bez rizika konfliktů. V létě si lásku užijete, pokud se budete držet vzájemných dohod bez jednostranných překvapujících změn. Během podzimu a zimy bude důležitá klidná komunikace.

Práce
Naučte se nenosit problémy z práce domů a to samé platí i naopak. Jakmile to nezvládnete a dostanete se do neustálé mlýnice starostí, pak vás to rychle uvrhne do problémů jak v plnění samotné práce, tak ve vztazích s kolegy. Důležité věci zvládnete spíše od dubna do srpna, pokud je dobře naplánujete. Podzim a zima prověří, zda se dokážete na pracovišti dohodnout, nebo jestli se projevíte jako zaměstnanci bez týmového ducha.

Zdraví
Klíčem ke zdraví jsou silná psychika a dobrá nálada. V roce 2015 je proto nejvyšší čas na to, abyste začali praktikovat různá cvičení na upevnění vnitřních sil. Dobrou náladu dokáže podpořit i jakákoliv pohybová aktivita, neboť se při ní vyplavují endorfiny – hormony štěstí.

LEV

Až do začátku srpna se můžete spoléhat na tolik pověstné štěstíčko, jenže to neznamená, že vám budou „létat pečení holubi do pusy“. Je vhodné, abyste sami přiložili ruce k dílu. Pokud budete poctivý a aktivní přístup k životu ignorovat, může se vám to během dubna a po velkou část května vymstít. Jestliže si přejete ve vašem životě něco změnit a rozbít zažité struktury, využijte k tomu konec června. Od konce července až po velkou část měsíce října se vám může dařit žít spokojený a úspěšný život, ovšem je potřeba počítat s tím, že největším vaším nepřítelem budou hluboko uložené vlastnosti, které se bojíte připustit ke slovu. Také byste si měli takzvaně „hlídat záda“, protože nelze vyloučit, že vám bude někdo skrytě škodit.

Láska
Přestože budete po většinu roku v partnerském vztahu tím, kdo ho aktivně oživuje, existuje zde nezanedbatelné riziko toho, že budete partnera přehlížet. Aktivita totiž pokaždé neznamená, že se o vztah staráte po všech stránkách. Váš protějšek může mít čas od času neblahý dojem, že přehlížíte jeho svébytnost a vše plánujete tak, abyste byli spokojení vy sami. Zapracujte na větší ohleduplnosti a umění naslouchat tomu, po čem partner touží.

Práce
Hlavním cílem vaší snahy v profesní oblasti bude dosáhnout co největších finančních zisků a uznání, což mimo jiné zahrnuje i kariérní vzestup. Hvězdy vám v tom budou minimálně do srpna částečně nakloněny, ale je potřeba, abyste zvýšili důraz na poctivý a pracovitý přístup. Velmi dobrou vlastností je i pokora, kterou ovšem znamení Lva příliš často neoplývá. Velkou překážkou by bylo přehlížení spolupracovníků, což platí pro celý rok 2020.

Zdraví
Minimálně do konce léta si důsledně hlídejte tělesnou váhu, neboť případná kila navíc by se neblaze projevovala jak na riziku vzniku vysokého krevního tlaku, tak například na větší zátěži páteře a v bolestech zad, zejména v hrudní oblasti.

PANNA

První čtvrtletí roku 2020 přinese prověření toho, zda dokážete udržet nastavenou laťku v oblasti důrazu na detail a praktický přístup k životu tak vysoko, jak obvykle znamení Panny dokáže. Konstelace vám totiž budou přinášet do života zvýšené riziko zmatků, špatného odhadu a někdy dokonce podvodů. Nejnáročnější bude v tomto směru březen, ale nenechte se tím vykolejit a využijte toho k prověření vašeho přístupu k životu i práci. Pokud se něco nepovedlo, v dubnu to můžete napravit. Letní měsíce si užívejte s rodinou, ale nezapomínejte se ani pořádně pobavit. Vesmír vám bude přát ke konci srpna a ani září nebude k zahození. Pozor na poslední listopadovou dekádu, kdy můžete mít pocit, že jdou věci rychle a pak se zadrhnou. Vše se vyřeší, mějte trpělivost.

Láska
Během prvních tří měsíců roku 2020 se vyvarujte přetvářky, což platí jak pro partnerské soužití, tak vztahy s ostatními lidmi. Velmi důležité také bude, abyste se dokázali držet nohama pevně na zemi. Společná letní dovolená by měla být plná Sluníčka, koupání a zábavy. Starosti rozhodně nechte doma. Celkově pro vás platí, že byste se měli naučit vyvažovat povinnosti a radosti, navíc plusovým bodem může být i fakt, že vaše změna potěší nejenom vás, ale i partnera.

Práce
Pokud je to možné, eliminujte v období od ledna do března důležité rozhodnutí a podpisy smluv. Jestliže tyto činy nedokážete odložit, určitě využijte možnosti vše s někým zkonzultovat, případně zkontrolovat. Od měsíce srpna můžete mít více optimismu a práce vás bude většinou bavit. Využijte toho k získání lepší pracovní pozice, ale pamatujte, že pokud chcete trvale uspět, neměli byste ztratit pokoru a důsledný přístup. Tím předejdete občasným komplikacím, které se čas od času objeví.

Zdraví
Pamatujte, že v jídelníčku platí, že menší množství stravy, která je kvalitní, je vždy více, než když konzumujete hodně potravin, ale nekvalitních. Jestliže se objeví bolesti v oblasti břicha, tak to nepodceňte, aby se vám „nerozjel“ zánět slepého střeva.

VÁHY

V roce 2020 pokračují planetární konstelace, které po vás vyžadují schopnost rychle reagovat na nečekaný vývoj situace a současně potřebujete dokázat odolávat tlaku. Přestože to pro vás není příliš jednoduché, je to skvělá možnost, jak se něco naučit. Velký pozor si dejte v březnu, kdy se budete snadno dostávat do víru dění, což může zvyšovat vaši nervozitu a díky tomu nelze vyloučit ani různé spory s okolím. Od druhé květnové dekády do druhé červnové dekády můžete využít podpory vesmíru v oblasti nových kontaktů, informací a pro komunikaci. Jen je nutné si dát pozor na to, abyste nezapomínali na rodinu. Pokud by se tak stalo, rodinné problémy by mohly gradovat ke konci června a v červenci. Během podzimu můžete lépe ustát různé zkoušky a prosadit se.

Láska
Na přelomu zima a jara roku 2020 přichází dny, ve kterých se budete muset popasovat s velkou potřebou zbavit se okovů. To může mít dopady i na partnerský vztah, proto si vaše kroky dobře promyslete. Rozchod totiž většinou nejde vrátit. Celkově pro vás v roce 2020 platí doporučení, že je nutné, abyste do vztahů dali více empatie, lásky a pochopení. Také se snažte upevňovat rodinné vazby, protože potřebujete mít někoho, kdo vás podpoří.

Práce
Zapomeňte na to, že by se vám povedlo najít ideál v podobě harmonických vztahů na pracovišti, dostatečné míry volnosti a tolerantních nadřízených. Vždycky bude něco chybět a nemá smysl se tím trápit. K problémům se postavte čelem a snažte se vidět hlavně pozitiva. Pokud byste chtěli změnit zaměstnání, nedělejte to během března a ani konec roku není v tomto směru optimálním obdobím. Před podobným důležitým krokem se poraďte s partnerem.

Zdraví
Zaměřte se na pohybový systém, což znamená každodenní pohyb a dodávání vitaminů a minerálů vašemu organismu, přičemž prim hrají vápník a hořčík. Také byste měli zvýšit péči o zuby, což znamená důkladné čištění chrupu a zauvažujte nad návštěvou dentální hygieny.

ŠTÍR

Až do začátku dubna budou vaše snažení torpédovat nečekané situace, které vás můžou zaskočit. Naštěstí nemusíte věšet hlavu, protože výsledek máte ve svých rukách. Stačí, pokud si uvědomíte, že přílišná zkostnatělost může být brzdou a někdy je prostě vhodné změnit přístup nebo úhel pohledu. Během dubna a po většinu května se vyvarujte investicím a jakékoliv finanční témata si dobře rozmyslete. V letních měsících byste konečně měli přijmout fakt, že svět není černobílý a občas je nutné větší množství tolerance a kompromisního přístupu. Pokud vám to bude proti srsti, čekejte různé potíže. Oblasti, ve kterých chcete uspět, se pokuste natlačit do posledního čtvrtletí roku 2020, přičemž nedočkavci můžou využít již konce září.

Láska
Partnerství může narušovat zejména vaše nestabilita při řešení náhlých problémů, která se bude v prvním čtvrtletí projevovat, navzdory typické štíří snaze nedat nic najevo. Všemu můžete předejít větší otevřeností a vylepšenou schopností komunikace s partnerem. Pamatujte, že čím víc toho budete během roku 2020 skrývat, tím víc vztah zkomplikujete. Pokud se vám to nebude dařit, tak od podzimu si vše vynahradíte a máte šanci napravit to, co jste pokazili.

Práce
Leden až květen jsou měsíce, během kterých byste měli mít „oči na stopkách“. Jakékoliv podcenění nebo ztráta koncentrace se můžou projevit nedostatečně až nekvalitně odvedenou prací, což samozřejmě vzbudí nevoli u vašich spolupracovníků. Případné spory je lepší si v klidu vyjasnit, než abyste si odvetu schovávali takzvaně „do foroty“. Image i postavení ve firmě si můžete postupně napravovat již od posledních dní v září.

Zdraví
Ženy by měly věnovat zvýšenou pozornost intimní hygieně, jinak hrozí různé ženské problémy. Muže nepochybně potěší doporučení, že pravidelný sexuální život je nejlepší prevencí před problémy s prostatou.

STŘELEC

Rok 2020 nepřijde s úplně čistým štítem, neboť hned na jeho začátku si budete muset udělat jasno v prioritách. Nepodléhejte iluzím a snažte se životem kráčet vyváženým způsobem. Velmi zajímavý bude konec března a první dvě třetiny dubna, neboť budete mít oprávněný pocit, že vám vesmír fouká do zad a podporuje vaše nadšení a odvahu. Přesto nezapomínejte, že lépe je stavět na dobrých základech, než na písku. V květnu a červnu si dávejte pozor na to, co vypouštíte z pusy. Rychlé rétorické reakce by mohli druhým ublížit, ať již se jedná o pravdu nebo ne. Přelom července a srpna si pořádně užijete, je to šance na prosazení se ve společnosti. Od druhé srpnové dekády až do konce roku si dávejte větší pozor na pořádek a detaily.

Láska
Pokud toužíte po sexuální smršti, tak se jí můžete dočkat ke konci března a po většinu dubna, ale ani přelom prázdnin nebude v tomto směru k zahození. Případné povinnosti a práce na společném bydlení se snažte vyřešit, s výjimkou velké části ledna, nejpozději do konce července, i když ani zde se nevyhnete občasným komplikacím. Od srpna totiž hrozí dva extrémy. Buď budete povinnosti přehánět nebo to naopak budete přehánět s jejich neplněním. Obě varianty můžou partnera štvát.

Práce
V lednu si dejte pozor na to, co kolegům a šéfům slibujete, neboť byste to nemuseli dokázat splnit. Ačkoliv se říká, že „hlavou zeď neprorazíte“, tak v březnu by se to mohlo povést. Pokud toužíte po větším uznání nebo dokonce povýšení, vyčkejte na přelom července a srpna, kdy vás vesmír podpoří. Ovšem platí, že pokud máte uspět, museli jste nejprve pro úspěch poctivě pracovat. Od srpna do konce roku se snažte pracovní témata spíše zastřešovat, než se v nich neustále „pitvat“.

Zdraví
Střídmější a dietnější jídelníček vašemu organismu prospěje na všech frontách, zejména to platí pro játra a tenké střevo. Zdraví můžete podpořit i celkovou detoxikací organismu, kterou by bylo vhodné provést na jaře.

KOZOROH

Celý rok 2020 bude zkoušet nejenom míru vaší trpělivosti a vytrvalosti, ale i to, zda dokážete projevit dostatečné množství lásky lidem okolo vás. Vesmír se pokusí otestovat vaši stabilitu v březnu a po většinu dubna. Naopak váš pragmatický přístup podpoří konec dubna a většina května, kdy můžete i lépe zacházet s finančními prostředky. Od konce června do začátku srpna se rozehrají rodinné záležitosti, kdy největším rizikem je vaše přílišná touha prosazovat názory a myšlenky na úkor druhých. K zahození nebude ani konec srpna a velká část září, neboť můžete svojí důsledností a přístupem vyřešit mnoho záležitostí v jakékoliv sféře života. V posledním čtvrtletí zapracujte na větší vstřícnosti, toleranci a diplomatických schopnostech.

Láska
Jak již bylo řečeno, spokojenost v partnerském vztahu bude přímo úměrná tomu, jak dokážete poskytnout lásku nejenom samotnému partnerovi, ale i všem blízkým lidem. Pokud budete plánovat letní dovolenou, rozhodně byste měli zohlednit přání partnera a dětí. Pokud si prosadíte svou, počítejte s tím, že vám letní dny pěkně zhořknou. Jestliže chcete renovovat společné bydlení, využijte k tomu konec prázdnin a začátek školního roku.

Práce
Jestliže chcete být v zaměstnání úspěšní, měli byste změnit váš přístup. O znamení Kozoroha se traduje, že patří mezi „suchary“ a právě lepší vztahy s kolegy jsou klíčem k vašemu kariérnímu postupu nebo aspoň k upevnění současné pracovní pozice. Také by bylo dobré, kdybyste se vyvarovali přílišného lpění na zaběhnutém režimu a dokázali dostatečně rychle, ale současně kvalitně, reagovat na potřeby vašeho zaměstnavatele.

Zdraví
Soustřeďte se na to, aby vaše strava obsahovala všechny potřebné živiny. Pokud to podceníte, můžete si „založit“ na vznik osteoporózy a dalších zdravotních problémů, které souvisí s dobrou stavbou kostí.

VODNÁŘ

Úvodní měsíce roku 2020 pro vás budou vyznívat vcelku příznivě, přestože se nemusíte vyhnout občasným přešlapům, které můžou pramenit z nátlaku, jenž budete někdy pociťovat. Zajímavý bude březen, kdy vaše potřeba svobody dostane pořádný impuls. Tyto energie můžete úspěšně přetavit ve váš prospěch, pokud se nenecháte strhnout k rychlým činům bez rozmyslu. Duben a většina května prověří, zda dokážete dobře hospodařit s penězi a majetkem. Závěr července odstartuje dny, kdy se ukáže, zda nejste příliš velkými egoisty a dokážete potvrdit svobodomyslného a přátelského vodnářského ducha, který ve vás dřímá. To potrvá až do záři. Měli byste vše zvládnout, pokud projevíte alespoň trošku pokory.

Láska
Největší hodnotou, kterou budete ve vztahu uznávat a také prosazovat, je vzájemné neomezování. Přílišná závislost partnera na vaší maličkosti vás děsí a uděláte vše pro to, aby nenastala. Jenže je potřeba si dát velký pozor, abyste ve vašem protějšku nevyvolali dojem, že ho máte pouze jako doplněk a nikoliv jako člověka, na kterém vám záleží. Proto počítejte s tím, že budete muset ve vašich představách ustoupit a pokusit se o kompromisy. Také nezavdávejte podněty k žárlivosti!

Práce
V průběhu roku se budete složitě vyrovnávat se situacemi, které vás dostanou pod tlak a celková situace se nakonec může vyvrbit tak, že přestanete být vlastními pány, ať již reálně nebo symbolicky. Dále pro vás platí doporučení, že byste neměli narušovat pracovní morálku vašich spolupracovníků tím, že jim budete neustále opakovat, které pracovní předpisy jsou zbytečné a že je klidně můžou porušit. To by totiž mohlo vyvolat zásadní spory s nadřízenými, hlavně od konce července až do září.

Zdraví
V oblasti zdraví se snažte nic nepodcenit a nasaďte komplexní přístup. V opačném případě si můžete založit na zdravotní problémy související s tvorbou různých kamenů v těle (ledviny, žlučník apod.), nebo na nadměrné opotřebení pohybového systému.

RYBY

Až do dubna budete mít větší chuť něco smysluplného v životě vykonat, přičemž v lednu a únoru se bude jednat spíše o umění a citovou sféru, v březnu a dubnu zase o aktivní a také následně praktické záležitosti. Pokud chcete být úspěšní, tak je důležité, abyste si před sebe kladli reálné úkoly a nenechali se strhnout k fantaziím. V květnu a červnu si dejte pozor na komunikaci, která nebude vaší nejsilnější stránkou. Červenec je vhodný pro rodinnou dovolenou u vody nebo v přírodě, radost by mohly udělat i výlety na hrady a zámky. Od konce srpna do začátku listopadu se můžete potýkat s nepořádkem a objeví se požadavky na větší systémovost. Může vám to dělat starosti, ale pokud se budete poctivě snažit, nikdo vám nemůže nic vyčítat a nakonec to i vesmír ocení.

Láska
Hodnotný vztah může fungovat jen tehdy, pokud si budete rovnocennými partnery. Jakmile budete mít nízké sebevědomí a nebudete partnerovi důvěřovat, odrazí se to na problémech ve vztahu. Důležitá je i vzájemná tolerance. Všechny tyto hodnoty budou během roku 2015 průběžně prověřovány. Na konci léta a během podzimu se vyvarujte handrkování o tom, kdo a jak plní domácí povinnosti.

Práce
Důležité úkoly, kde potřebujete odhodlání, se snažte splnit během března. Naopak různé obchodní jednání a dohody se spolupracovníky si neplánujte na květen a červen. Ke konci června také můžete být oceněni za citlivý přístup, ale nenechte se příliš využívat. Od posledních prázdninových dnů se důsledně soustřeďte na plnění termínů a vše si dvakrát kontrolujte, jinak se může stát, že něco přehlédnete. V této zvýšené pozornosti vydržte nejméně do listopadu.

Zdraví
Hlavně v druhé polovině roku si dejte pozor na psychiku, neboť právě stres a nervový systém často umožní vznik různých alergií a ekzémů. K tomu všemu podpořte slinivku a játra, tedy orgány, které na zmíněné choroby také mají zásadní vliv.