Díky svému poetickému názvu a neméně idylickému obrázku se tato karta těší veliké oblibě. Její význam však má širší záběr, než jak je populárně zjednodušeně interpretována, tedy jako nalezení ideálního milostného protějšku. Na prvních sadách tarotových karet byla ilustrována dramatičtěji, než jak je zobrazována nyní. Byl na ní zachycen mladík, rozhodující se mezi dvěma dívkami. Její význam totiž v první řadě zahrnuje možnost, nebo nutnost volby srdcem, tedy v souladu se svou osobností. Vznik milostného vztahu je také jednou z možných interpretací této karty, avšak vypovídá pouze o začátku vztahu, o začátku lásky, tedy zamilovanosti, jak vypovídá její alternativní název.

Nezaručuje tedy, že vztah, byť by na jeho počátku byla láska v té nejčistější podobě, tedy neovlivňována jakýmikoliv postranními úmysly, přetrvá všechny následující zkoušky a nástrahy.

Pokud tuto kartu uvidíte ve výkladu, můžete se těšit na hezké období, kdy do vašeho života vstoupí láska, ale neměli byste zapomínat na to, že aby se tato láska stala trvalou a naplňující, budete muset vynaložit nějaké úsilí.

Pokud jste v situaci, kdy karta je odpovědí na dotaz, jak se máte rozhodnout, pak její význam vypovídá o tom, že byste měli rozhodovat srdcem, tedy zvolit to, po čem toužíte, co vás přitahuje , aniž byste si to dokázali racionálně zdůvodnit. Nezapomínejte, že rozhodnutím na cestu teprve vykračujete, jste na začátku. Jak budete pokračovat dál, to je již jen na vás. Jak v lásce, tak i v ostatních záležitostech.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz