Přesně, jak konstatuje jedno staré přísloví: Jednou jsme nahoře, podruhé dole.

Protože většina lidí se ptá na radu karet v situaci, kdy jsou takříkajíc dole, většinou se setkáme s významem obratu k lepšímu, šťastné náhody, výhry a podobně. Není to však stoprocentním pravidlem. Pokud bychom tuto kartu viděli v situaci, kdy jsme takříkajíc nahoře, může znamenat obrat k horšímu.

Dalším významem této karty je odkaz k tomu, že situace, kterou prožíváme, je velice důležitá, a pokud ji nezvládneme, budeme s ní konfrontováni v nějaké podobě znovu a znovu, dokud nepochopíme, v čem děláme chybu. Často se s ní setkáváme tehdy, když se jedná o osudový vztah, kdy se neustále točíme v kruhu a vztah trvale osciluje mezi euforií a rozchody.

V kartě Kolo štěstí můžeme najít také odkaz na skutečnost, že pokud budeme na pomyslném ráfku kola, budou se v našem životě stále střídat kvalitativně protikladná období. Budeme-li však ukotveni ve svém středu, veškerý pohyb ustane. Ostatně není náhodou, že buddhisté si kolo zvolili jako symbol své víry. Symbolizuje kolo samsáry – koloběhu života, který se nestále cyklicky opakuje.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.