V Čechách se Velikonoce slaví bujaře již od dob nepaměti. Zdobená vajíčka jsou stejně důležitá jako pestré pohoštění pro koledníky. Každý rok zaklepe na dveře pomalu více hodovníků z řad dospělých, než těch nezletilých. Zkrátka se u nás pečlivě dbá na to, abychom my, coby něžné pohlaví, vzkvétaly a rostly do krásy. A za tuto péči, kterou nám chlapci a chlapi svými pomlázkami každý rok věnují, je musíme řádně pohostit.

Česká likérka Fruko-Schulz vyrábí rozmanitý sortiment alkoholických nápojů v Jindřichově Hradci již bezmála třicet let. Po prozkoumání celého sortimentu jsme pro vaši velikonoční tabuli vybraly čtyři stálice, které dospělé koledníky potěší.

TUZEMÁK, dříve Jindřichohradecký "rum s plachetnicí", je bezpochyby nejznámějším českým rumem. Je vyráběn podle staré, tradiční a přísně střežené receptury, která se předává mezi výrobními mistry již po generace. Duch rodinné firmy, pečlivost a péče o zákazníka jsou krédem společnosti Fruko-Schulz, která v Jindřichově Hradci TUZEMÁK vyrábí. Možná právě proto zájem o tradiční český rum s plachetnicí neustále roste, nehledě na široký sortiment importovaných lihovin. TUZEMÁK podáváme dobře vychlazený.

Peprmintový likér se vyznačuje výraznou mentolovou vůní a chutí. Podle syté charakteristické barvy se mu dostalo lidové přezdívky „Zelená“. Koledníci tento přípitek ocení díky své příjemné, jemné, sladké chuti a poměrně nízkému procentu alkoholu. „Zelenou“ podáváme čistou, namraženou.

A v neposlední řadě je tu stálice velikonočních svátků. Vodka Kaiser Franz Joseph se spolu s Jindřichohradeckým rumem těší nejdelší tradici a oblibě.

Pokud se chcete držet jemnějších ovocnějších chuťových tónů, pak je určitě vhodnou variantou Meruňka. Tato oblíbená neslazená lihovina je populární pro svou příjemnou lehce aromatickou chuť, kterou jí dodává přídavek meruňkového destilátu.