Od dob římské říše pak holení odráželo společenské postavení. Bohatí muži i ženy považovali chloupky za necivilizované, což je také důvod, proč je mnoho známých soch a maleb zobrazováno bez ochlupení, a to i v intimních partiích.

V 18. století se pánské holení stalo normou, ženy si však musely na svoji první žiletku počkat až do začátku století dvacátého. Tehdy totiž přišly na trh první šaty bez rukávů a s nimi i otázka, co s podpaždím. Na tu za nedlouho odpověděl časopis Harper’s Bazaar, který zdůraznil nutnost ochlupení v podpaží zkrotit. Dnes už je neoholená podpažní jamka u ženy velmi nezvyklá a může být považována případně za rebelství. Jinak je ale holení stěžejní nejen pro dodržení norem ve společnosti, ale i z důvodů hygienických.

Naštěstí už v dnešní době nefungují drastické metody z minulosti, jako je například opalování chloupků nad ohněm. Pro jemnou a efektivní péči o ochlupení jsou tu multifunkční epilátory speciálně navržené pro epilaci citlivých partií jako je například Panasonic ES-ED96. Ten zajišťuje komplexní péči o tělo i obličej v pohodlí domova. Tento epilátor se dokonale přizpůsobí křivkám vašeho těla a je určen pro epilaci na mokro i na sucho. Díky 48 pinzetám a LED světélku pro lepší přehled je epilace s jeho pomocí rychlá a velmi pohodlná, jeho 8 výměnných hlavic pak zaručí péči o celé tělo (hlavice holicí, epilační, pro oblast bikin, pemza na nohy, peelingový kartáček, obličejový kartáček). Model Panasonic ES-ED96 můžete bez obav použít ve vaně či sprše.

Revoluci v průběhu posledních letech zaznamenalo i pánské holení. Dokonalé oholení je nyní mnohem snazší díky inovativním řešením holicího strojku Panasonic ES-LV6N. I přesto, že se nám myšlenka hnutí Movember líbí, listopad je za námi a je tedy na čase se dlouhého kníru či bradky zbavit. Panasonic ES-LV6N nabízí pohodlné používání bez napájecího kabelu, pět břitů holicí hlavy a výkyvnou holicí hlavu, která se dokonale přizpůsobí tvarům mužské tváře. Holicí strojek Panasonic je vybaven senzorem hustoty vousů. V oblasti pod bradou, kde jsou vousy hustší strojek zvýší výkon planžet. Naopak na tvářích, kde je vousů méně, dochází ke snížení výkonu tak, aby strojek nedráždil pokožku. Na jedno nabití akumulátoru dokáže Panasonic ES-LV6N fungovat 45 minut a je možné jej používat jak na sucho, tak i na mokro.

Vydejte se tedy do moderního světa úpravy chloupků či vousů s pomocníky Panasonic!