„V slzách jsem ho několik dnů ignorovala. On pak přilezl, zase mi něco nabulíkoval a já blbka zase uvěřila. Jen jsem ho po pár číslech přestala bavit, zase na pár dnů zmizel. On už jinej nebude." Takhle barvitě Agáta Hanychová v rozhovoru pro bulvár před časem komentovala svůj vztah se Sámerem Issou, připomínající jízdu na emocionální horské dráze. Ne, Agáta opravdu není upejpavá dívka, která by si před médii úzkostlivě střežila své soukromí. Její zevnějšek - minisukně, sexy trička a pěkně prořízlá pusa - i její chování - večírky, rvačky a pomlouvání kolegyň ze světa bulvárních hvězdiček - nás mohou pobavit nebo pohoršit. Ale na každý pád si s chutí přečteme další historku ze života té „příšerné Agáty", kterou média pro její zálibu ve skandálech a symbiózu s bulvárem překřtila na českou Paris Hilton.

Tetovaná vicemiss

Její kariéra začala dávno předtím, než se národu zviditelnila coby finalistka Miss a dcera Veroniky Žilkové. Už ve třinácti letech se totiž procházela po přehlídkovém molu. „Chtěla jsem být baletka, jenže na konzervatoř mě nevzali, byla jsem vysoká. Navíc jsem nikdy nebyla ani ladná, takže se není co divit. Nikdy jsem necvičila a vždy jedla spoustu čokolády. A protože Agátka tehdy plakala, tak celá rodina šetřila, aby mi máma mohla zaplatit nějaký kurz asi za třicet tisíc," vzpomíná.

K vidění byla na přehlídkách v Miláně i na titulních stranách časopisu pro české puberťačky, ale opravdovou popularitu ji přinesla teprve účast v soutěži Miss: diváci ji svým hlasováním vynesli na třetí místo. Mezi ostatní missky ovšem příliš nezapadala: „Přišla jsem tam potetovaná a s náušnicemi na různých místech. Třeba v jazyku. Náušnice jsem vyndala a tetování překrývala makeupem. Nikdo mi přímo neřekl, že by mu to vadilo. Ale potetovaná miss? Tam se to nehodilo."

Osudový Sámer

Její kariéra černé ovce ovšem začala už dávno předtím: kouřila prý od čtyř let, první dvojku z chování jí dali ve druhé třídě a vyhodili ji z několika středních škol. Její nejbouřlivější období ale začalo právě po miss: jako by se ve skandálech přímo vyžívala. Večírky, milostné eskapády, žárlivé výpady vůči „sokyním" byly - alespoň soudě podle frekvence bulvárních článků - na denním pořádku. „Když za mnou přijde fotograf, neuteču před ním. Jsem za ten zájem ráda. Jsem známější a dostávám víc práce," konstatuje věcně Agáta. Od chvíle, kdy začala poskytovat rozhovory, ostatně neustále tvrdí, že to nejhorší už má za sebou, a že večírky ji už nezajímají...

Nejšťavnatějším bulvárním soustem - či spíše hostinou o mnoha chodech - se ale stal její mnohokrát přerušovaný vztah se Sámerem Issou, který je zřejmě jejím osudovým mužem. „On je moje velká láska a umí to se mnou. Jeden můj bývalý partner si dokonce dokázal zvyknout na to, že jsem s ním, ale pak se seberu a zmizím na pár dnů do postele za Sámerem. Já vím, že je to šílený a takhle se žít nedá, ale co mám dělat, když ho miluju?" uvažuje a dodává: „On je jedinej chlap v mým životě, o kterém vím, že se ze mě nepo...!"

Druhá tvář skandalistky

Existuje ale i poněkud jiná Agáta: třeba ta, která se už od dětství starala o svoje mladší sourozence a činí tak doposud. Činorodá slečna, které její pověst bulvární hrdinky tu a tam hází klacky pod nohy. Když se například pokusila prosadit jako herečka ve velmi nepovedené road movie Crash Road, sklidila posměch – ona i dotyčný film. Ale zatímco snímek, napěchovaný klišovitými moudry a kýčovitými záběry, si to beze zbytku zasloužil, v případě hlavní hrdinky se sluší konstatovat, že s jejími nejapnými replikami by si neporadila ani držitelka Oscara.

Momentálně podniká coby majitelka modelingové agentury – tedy v oboru, který by jí snad mohl být poněkud bližší.„Zlatá mládež jsou snobové, kteří rozhazují peníze rodičů. Já se od osmnácti živím sama,” říká.

Její skandály na vás mohou být trochu moc, ale její věcná otevřenost je rozhodně sympatická. „Být hrozně bohatá a mít vinici v Itálii,” popsala v jednom rozhovoru svůj životní sen. No a co? Nemusí každý léčit rakovinu, stavět větrné elektrárny a bojovat za světový mír...