Herečka SANDRA NOVÁKOVÁ (28) pořádá každý měsíc večírek pro přátele a diváky. Jmenuje se Barování a je tak oblíbený, že si museli najít větší místo...

Sandro, Barování ve velké Lucerně? Jak k tomu došlo?
No…dostat se na Barování do Malostranské Besedy, kde ho uvádíme jednou za měsíc, je skoro nemožné. Vyprodáno je vždy za jednu minutu. A protože máme pětileté výročí, dali jsme si 19. dubna k narozeninám Lucernu.

Nakolik se osobně podílíš na organizaci?
Co se týče Besedy, zvládali jsme to vždy s Filipem Rajmontem (který pořad strašně vtipně uvádí) sami. Lucerna je samozřejmě větší oříšek, proto bych chtěla touhle cestou poděkovat agentuře Hera a Matoušovi Rajmontovi za pomoc s celou organizací a produkcí. Také hlavnímu městu Praha a náměstku primátora Mgr. Ivanovi Kabickýmu a samozřejmě všem sponzorům, kteří nám pomohli s finanční stránkou realizace. A svému budoucímu muži za skvělý dárek k narozeninám – celý večer se bude natáčet na několik kamer, abychom měli na tuhle událost všichni vzpomínku.

Jsi spokojená, nebo máš strach, že by třeba mohlo něco krachnout?
Jsem spokojená a zároveň mám i obavy. Už se mi o Lucerně i zdá. Ale to je asi normální. Poprvé v životě budu uvádět svůj komorní pořad v tak velkém prostoru. To s sebou nese samozřejmě určitá rizika. Ale na druhou stranu ten program, co divákům naservírujeme, zdi Lucerny ještě nezažily. Celkem se na pódiu vystřídá 150 účinkujících.

Barování je projekt nejen zábavný, ale i charitativní. Komu konkrétně a jak touhle akcí pomůžete?
Kompletní výtěžek ze vstupného věnujeme Nadaci Naše dítě, která ho použije ve prospěch ochrany ohrožených dětí. Vstupenky pořídíte v síti Ticketpro, cena jedné vstupenky je 250 Kč.

Je to ve větším měřítku pořád ještě zábava, nebo převládají starosti?
Kupodivu jsem zjistila, že i když většinu času teď trávím u počítače a s telefonem na uchu, ta práce mě neuvěřitelně naplňuje. Až zkrachuju jako herečka, vrhnu se asi na produkci.