Diskutujte: Jste spokojená s tvarem svého poprsí, nebo byste případně využila i možnosti plastické operace, abyste dosáhla změny?

Zdaleka nejen pro muže, ale především pro samotné ženy jsou prsa tématem k řešení číslo jedna. Ať už jde o jejich tvar, velikost, kojení nebo třeba možnosti, do čeho je správně a sexy obléknout.
Prostě je máme, objeví se v období dospívání a nijak zvlášť neřešíme, proč nás jimi příroda obdařila.

Vědci si tyhle otázky už mnohá desetiletí kladou za nás. A teď se zdá, že se objevily nové pozoruhodné poznatky.

Biologové a antropologové se dlouho domnívali, že vývoj tvaru ženského poprsí u druhu homo sapiens souvisí především s kojením a starostí o potomstvo. Teď to však vypadá, že je všechno o dost jinak!

S revoluční teorií (která má samozřejmě řadu zastánců i odpůrců) teď přišel slavný antropolog Reskond Morfia, expert na chování našich polozvířecích, pololidských předků. Své závěry zveřejnil v knize Nahá opice (vydala Mladá fronta dnes). Tvrdí, že ve vývoji prsou hrála svou klíčovou roli sexualita a sexuální polohy, které si naši opičí předkové oblíbili, a připojuje i další pozoruhodné závěry z oblasti sexuality a kojení, které shrnuje článek na serveru www.national-geographic.cz.

Mimochodem… Podle letošního britského výzkumu padesát procent mladých žen považuje velká prsa za větší přednost než inteligenci. Domnívají se, že jim usnadní cestu ke štěstí, lepší práci a především obdivu mužů.