A proč právě Omega 3?

O nenasycených mastných kyselinách a jejich příznivém vlivu na naše zdraví se hodně mluví a píše, ale víte, k čemu přesně v lidském těle slouží a proč jsou tak důležité a užitečné?

To, že v současné době celou evropskou populaci ohrožují následky špatného životního stylu, není také jistě nic, co byste dávno nevěděli. V potravě přijímáme velké množství nenasycených mastných kyselin Omega 6, především v rostlinných olejích. Omega 3 je ale v naší běžné stravě nedostatek. A právě vyvážený poměr mezi Omega 6 a Omega 3 nenasycenými mastnými kyselinami je důležité si „ohlídat“. Tento poměr, který by v optimálním případě měl být 2:1, narušujeme především nevhodnou stravou, takže u mnoha lidí poměr „nesprávných“ nenasycených mastných kyselin v organismu násobně narůstá. A ty „správné“, tedy Omega 3, si lidské tělo nedokáže samo vyrobit. Je zcela odkázáno na to, co přijme v potravě. Nejdůležitějšími nenasycenými mastnými kyselinami Omega 3 jsou EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová). Příznivého účinku na naše srdce a kardiovaskulární systém dosáhneme při konzumaci 250 mg EPA a DHA denně.

Omega 3 se nacházejí především v tučných mořských rybách, jako je třeba losos nebo tuňák. V našich vnitrozemských podmínkách není úplně snadné navýšit konzumaci čerstvých mořských ryb – a právě proto je tu doplněk stravy MaxiCor® forte.

Užívejte MaxiCor® forte! Všechny důležité a prospěšné nenasycené mastné kyseliny najdete v jedné jediné tobolce – v doplňku stravy MaxiCor® forte.