Jistotou jsou indukční varné desky. „Rychlé, úsporné a bezpečné vaření“ – to jsou přednosti, které si získají každého. Kromě obrovské úspory elektrické energie, oceníte především neuvěřitelnou rychlost ohřevu, naprosto bezpečný provoz, jednoduché ovládání i snadnou údržbu varných desek.

Jak funguje indukce?

U klasické sklokeramické desky se nejdříve zahřívá varná plocha a teprve potom varná nádoba, u indukčních varných desek se ohřívá přímo dno nádoby, proto je také ohřev pomocí indukce podstatně rychlejší a úspornější.

Samotná plotna není přímo ohřívána, zahřívá se pouze sekundárně od horkého dna nádoby, proto varná plocha rychleji chladne a je tak minimalizováno spálení při náhodném dotyku. K zabezpečení nechtěné manipulace s ovládáním varné desky je určena dětská pojistka, kterou má naprostá většina indukčních desek v základní výbavě. Výhodou indukční varné desky je také její schopnost reagovat velmi rychle. Pokud výkon snížíte či zvýšíte, změnu pocítíte okamžitě. S indukcí je možné regulovat teplotu s přesností téměř na 1 °C.

Navíc není třeba ani přemýšlet nad velikostí hrnce a právě používané plotýnky - i při použití malé nádoby na větší plotně bude docházet pouze k ohřevu dna použitého hrnce. Tento typ ohřevu je efektivnější a nedochází k tepelným ztrátám.

Pohodlné, a přesto ekonomické

Vše doplňuje pohodlné ovládání, svěží a nápaditý design. Komfortní užívání nabízí senzorové ovládání, kdy stiskem či tahem prstu po vyznačené ploše ovládáte výkon vařiče. Pokročilejší varné desky vás na dosažení požadované teploty dokonce upozorní, a to zvukovým signálem i opticky.
Zajímavé řešení nabízí indukční vařiče Goddess, které umožní vybrat si způsob instalace; a to jako volně stojící nebo zabudované.

Spousta lidí také ocení, že lze pořídit i jednoplotýnkový vařič. Vařič Goddess IC 512 vám umožní využívat rychlosti indukčního ohřevu s maximální úsporou energie i na dovolené, na chatě či na chalupě! Co oceníte, je fakt, že 98 % energie je využito k přímému ohřevu.

Lehce přenositelný a snadno udržovatelný mini vařič vám ohřeje polévku i za pár vteřin, přivedení jednoho litru vody do bodu varu "trvá" vařiči Goddess IC 512 něco málo přes tři minuty! Vodu na kávu pro přátele nebo rychlou polévku můžete mít v neuvěřitelně krátkém čase s vědomím poměrně velké úspory.
Deset volitelných stupňů ohřevu nabízí rozsah 400 - 2 000 W, druhou možností je nastavení teploty a její udržování v rozsahu 60 - 240 °C s krokem po 20 °C, třetí funkcí je časovač s nastavením na maximální délku 180 minut. Vámi zvolená nastavení se zobrazí na modře podsvíceném LED displeji.

A jak je to s tím nádobím?

Používané nádobí je v případě indukcí klíčové, i když by se dalo říct, že je to jediné, na co si musíte dát pozor. Indukční varné desky ohřívají pouze nádoby z feromagnetických materiálů, nádobí musí být jednoduše kovové a jestli vlastníte správnou sadu varných nádob, zjistíte jednoduše - přiložíte ke dnu nádoby magnet. Pokud magnet drží, máte vyhráno, nádoba je z vhodného materiálu.

Maximálně vyhovující budou hrnce a pánve ze železa, litiny, magnetického nerezu a samozřejmě nádobí přímo určené k indukčnímu vaření. Pozor si dejte na laciné hrnce a nádoby se sendvičovým dnem, tyto mohou mít velmi malou feromagnetickou vložku a indukce pak nebude ve dnech nádob probíhat.

Tak co, přemýšlíte o rychlém, levném, bezpečném, a přesto velmi pohodlném a kreativním vaření? Výše uvedené indukce můžete pořídit zde.