O vás je známo, že jste poměrně sečtělý. Dostáváte rád nové knížky a máte vůbec čas sledovat vedle aktuálního dění ve fotbalu současnou beletrii?
Knížky mám rád, těžko bych si bez nich dokázal představit život. Fakt je, že času moc není, ale přesto si na ně chvíli najdu. Knížky si kupuju spíš sám, zamezí se tak omylům a nedorozuměním.

Čím naopak vy obdarováváte své blízké?
Snažím se dělat lidem okolo mě alespoň trochu radosti, tak každý dostane něco, co by ho mělo pobavit a potěšit. Od cédéčka až po golfové vybavení.

Začal jste po vašem působení v televizní soutěži StarDance navštěvovat se svojí ženou plesy? Nebo už máte tance dost?
Před ani po StarDance jsem netančil. Ukončil jsem svou taneční kariéru na vrcholu, na čemž nehodlám nic měnit. Z toho plyne i to, že pokud jdu na ples, tak jen jako moderátor. Tudíž se na plesy nechodím bavit, nýbrž pracovat. A je to tak lepší.

Díky fotbalu dost cestujete, letos to byla daleká Afrika. Trávíte pak raději Vánoce a konec roku doma?
No jejda, jsem za celý rok tak naježděný, že se mi fakt už nikam nechce.

Umíte si představit Vánoce strávené v exotických destinacích? Nebo jsou vám bližší třeba české hory?
Nejsem horský typ, lyže k životu nepotřebuji ani trochu. Spíše si dovedu představit Vánoce v teple, někde v těsné blízkosti krásných golfových hřišť.
Ale tohle si necháváme až po svátcích...

Dovolíte si během svátků úplně zapomenout na fotbal?
Na fotbal se nedá zapomenout, přece jen je to hlavně profese. I přes svátky si zakopu s kamarády z Realu Top Praha. Hlavně ale běhám. I na Štědrý den.

Nejeden Čech si poslední prosincové dny neumí představit bez pořádné nálože kalorií z cukroví, pečínek a alkoholu. Bez čeho nemůžete být o Vánocích vy?
Právě bez štědrodenního proběhnutí se a pak také bez posezení s nejbližšími kamarády v hospůdce. To je velká tradice na Štědrý den.

Máte nějaký tip pro ženy, které si nevědí rady, co nadělit svým partnerům?
Obléci si krásné modré negližé a nadělit svým protějškům modré z nebe...

Hlášky Jaromíra Bosáka

  • Běloruský obránce visí na Barošovi jako vánoční ozdoba na stromku.
  • A teď málem ukázal Lukáš Jarolím publiku téměř vše, co nosí pod trenýrkami po Goorově zákroku... no ještě, že Lukáš Jarolím nechodí naostro.
  • Tento dánský hráč by mohl svým dětem vyprávět pohádku o tom, kterak se z chudého rybáře stal fotbalový reprezentant.
  • Protáhl se mezi dvěma obránci, jako by tam byli namalovaní.
  • A toto mělo s fotbalem asi tolik společného jako čabajka s racionální výživou.

Tip KAFE.cz

Pokud máte doma fotbalového fanouška jakéhokoliv věku, neuděláte chybu, když mu koupíte některý z fotbalových deníků Jaromíra Bosáka. Ten poslední se jmenuje Africký deník.