1. Zdobíme dřevěný rámeček

Co je zapotřebí

Jednoduchý dřevěný rámeček na fotografie, zbytky lepenky, morušový papír ve zvoleném odstínu (nejlépe červený), a také papír bílý. Chybět by vám nemělo lepidlo na tapety, nůž, nůžky a štětec.

Jak na to?

Z lepenky vystříhejte tvary dle libosti – například srdíčka, kolečka či čtverce v různých velikostech. Tyto kousky přilepte na rámeček. Potom na ně připevněte lepidlem na tapety bílý morušový papír. Okraje přesahující rámeček by měly být tak 5 cm. Papír na lepenku dobře přitlačte, nezapomínejte na mezery – k tomu dobře poslouží štětec. Přesahující morušový papír uvnitř výřezu nařízněte nožem do kříže, zahněte dovnitř a přilepte. Stejně ohněte i vnější okraje. Druhou vrstvu barevného morušového papíru připevněte stejným způsobem.

Kafe.cz radí: Další tipy ke zdobení a výrobě rámečků na fotku

2. Vyrábíme papírový rámeček:

Co je zapotřebí

Bílý papír, nůžky nebo nůž, fixy, případně samolepky dle libosti

Jak na to?

Z bílého papíru velikosti A4 vyříznete čtverec, který orámujete barevnou fixou. Dále jej složíte dle návodu, který vám přinášíme na videu. Pak už stačí jen vložit fotku, vzít barevné fixy a rámeček dle konkrétní fotky ozdobit, například srdíčky, kytičkami apod. Použít můžete i třpytivé samolepky.

Celý postup vám přinášíme na videu:

Tipy Kafe.cz: Nechce se vám vyrábět vlastní rámeček? Pak si můžete koupit hotový! Přinášíme vám tipy na speciální valentýnské rámečky!