Procházka ruku v ruce zimní krajinou

Kdy jste naposledy byli s partnerem venku a jen tak beze spěchu se ruku v ruce procházeli třeba po nábřeží nejbližší řeky? Naplánujte trasu hezkým prostředím ve svém okolí a vezměte partnera ven! Abyste obyčejné procházce dodali punc romantiky, připravte s sebou občerstvení. Hodit se bude například svařené červené víno, přibalit můžete i oříšky či nakrájené ovoce. Výborné je například Víno Mikulov Motýl, které je chuťově skvělé a finančně výhodné. Kvalitní víno svařte s kořením a nalijte do termosky, na zahřátí se bude hodit. Pokud jdete k řece, vezměte s sebou i staré pečivo pro labutě a kachny. Společné krmení je také zábava!

Rozpočet: Víno Mikulov Motýl Modrý Portugal – 85 Kč, mandle – 40 Kč, mandarinky– 30 Kč, bagetky – 20 Kč, celkem 175 Kč

Dovádění ve sněhu či na kluzišti

Máte doma sportovce, který by se na romantické procházce nudil? Vezměte jej sportovat! Výborná jsou zimní kluziště, kam můžete jít bruslit, i když na rybnících a řekách led ještě není. Brusle si můžete ve většině zimních stadionů vypůjčit. Takže konec výmluv, že nemáte pořádnou výbavu, a s chutí do toho! Začátečníci navíc leckdy zažijí více legrace než protřelí bruslaři. Pokud je u vás venku sníh, neváhejte a vytáhněte partnera na valentýnské sáňkování spojené s koulovačkou a následným zahřátím nad šálkem horkého svařeného vína. Tentokrát můžete vyzkoušet bílé, do kterého pro větší pikantnost můžete přidat rum nebo různé ovocné destiláty. Doplňte kousky nakrájeného ovoce a vězte, že tento nápoj vás po sportovním výkonu zahřeje a doladí tu správnou náladu. Víno opět můžete vzít s sebou do termosky, nebo si počkat a zahřát se až doma.

Rozpočet: Vstup na kluziště pro dva – do 100 Kč, Víno Mikulov Motýl Chardonnay – 85 Kč, rozinky, jablka, skořice – vše do 40 Kč, dohromady 225 Kč

Výborná večeře jako základ romantického večera

Nemáte na venkovní aktivity počasí, chuť ani energii? Pěkný valentýnský večer můžete zažít i doma. Připravte partnerovi chutnou večeři, zapalte svíčky a ustrojte se do svých lepších šatů, i když zůstanete doma. Výbornou, rychlou a ne příliš drahou variantou k večeři mohou být špagety carbonara. Potřebovat budete špagety, dvě stě gramů slaniny, pět žloutků, padesát gramů tvrdého sýra typu parmazán a špetku pepře. Špagety uvařte v osolené vodě. Na pánev s trochou oleje vhoďte nakrájenou slaninu na nudličky, opečte do křupava, zvlášť smíchejte žloutky s parmazánem a pepřem a vyšlehejte. Uvařené špagety vhoďte na pánev se slaninou, proházejte a nakonec mimo oheň smíchejte s vyšlehanými žloutky. Podávejte například s Tramínem červeným značky Víno Mikulov Motýl, které těstoviny skvěle doplní.

Rozpočet: Víno Mikulov Motýl Tramín červený – 85 Kč, špagety – 30 Kč, slanina – 40 Kč, vejce – 40 Kč, svíčka na stůl – 45 Kč, celkem 240 Kč

Večer ve dvou

Jste s partnerem pracovně vytížení, navíc máte děti a večery trávíte kontrolováním jejich úkolů, načež unaveně odpadnete u televize? Zkuste to alespoň na Valentýna jinak a vraťte do vašeho vztahu intimitu. Děti dejte na hlídání babičce, vypněte telefon i televizi a užívejte si jeden druhého. Pusťte hudbu a nabídněte partnerovi masáž jeho unavených zad či nohou. Nebo napusťte vanu, přidejte pěnu a vychutnejte si spolu bublinkovou lázeň. Chcete-li prožít něco vzrušujícího, zkuste si navzájem malovat na tělo obrázky tekutou čokoládou či šlehačkou. Čím ztřeštěnější nápady, tím déle budete na váš společný večer vzpomínat! K uvolnění jistě přispěje sklenka růžového „Motýla“ z produkce vinařství Víno Mikulov, kterou podstrčíte partnerovi i sobě do ruky.

Rozpočet: Víno Mikulov Motýl Rosé – 79 Kč, masážní olej – 100 Kč, šlehačka ve spreji – 35 Kč, tekutá čokoláda v lahvi – cca 70 Kč, celkem 284 Kč

Zkuste si uvědomit, že Valentýn není o drahých večeřích, hotelových apartmá a projížďkách v kočáře, ale o blízkosti milované osoby. Ať už budete dělat cokoliv, zapomeňte na chvíli na starosti, neprobírejte s partnerem problémy dětí, práci či pokažené pračky a užijte si jeden druhého. K uvolnění vám Víno Mikulov Motýl jistě pomůže.