KATHERINE HEIGL

Zbouchnutá, Prima Family, 3. 2. 2012, 23:10

Snad všechny máme zkušenost se sexem na jednu noc…vyhlédly jsme si chlápka v baru, pod vlivem flašky vína se nám zdál dokonalý, jenže probuzení už tak idylické nebylo. Raději jsme sbalily své saky paky a na chlápka zapomněly. To se ale nepovedlo hlavní hrdince ve filmu s příznačným názvem. Ona úspěšná, krásná a chytrá televizní reportérka otěhotněla s oplácaným a líným povalečem bez práce, který si libuje v užívání lehkých drog. Nakolik je mezi takovými lidmi silné jediné pojítko – nový život? Udrží je pohromadě i přesto, že jako lidé jsou naprosto odlišní?

HELEN MIRREN

Královna, ČT 1, 4. 2. 2012, 20:55

Komorní drama uznávaného režiséra Stephena Frearse vypráví o těžkých chvílích britské královny Alžběty II., které následovaly po tragické smrti lidmi zbožňované princezny Diany. V době, kdy do křesla ministerského předsedy po drtivém volebním vítězství usedl Tony Blair, svádí panovnice souboj s veřejným míněním, sílou tradic a zejména sama se sebou. Zatímco dvůr považuje událost za ryze soukromou záležitost, veřejné mínění podněcované médii požaduje okázalé truchlení a neméně okázalý pohřeb. A ctižádostivý předseda vlády se snaží královnu, trávící čas na soukromém sídle ve Skotsku, přimět ke změně stanoviska.
Mnohovrstevnatý snímek, jehož nedílnou součástí jsou účelně využívané archivní materiály především z televizního zpravodajství, tak na pozadí reálných historických událostí nabízí také úvahu o samotné podstatě královského majestátu a jeho smyslu, o tradici a modernizaci, odpovědnosti a populismu.

Kafe.cz zjistilo:

  • Vedle precizní režie a propracovaného scénáře stojí film na excelentních hereckých výkonech, jimž vévodí nepřehlédnutelná Helen Mirren. Za své dokonalé ztvárnění nepřístupné královniny osobnosti získala řadu ocenění, včetně prestižní ceny Britské filmové a televizní akademie (BAFTA), Zlatého Glóbu a především Oscara.

DOROTA NVOTOVÁ

O život, TV Nova, 4. 2. 2012, 22:05

Sex na jednu noc s „trojitým“ koncem sledujte i v českém podání. Michal se zúčastní oslavy na lesní chatě. Řízením osudu tam zbude po skončení mejdanu sám se Zitou, kterou vidí poprvé v životě. I když není zrovna jeho typ, pod vlivem výjimečných okolností s ní prožije vášnivou noc. V české komedii hrají spolu s hlavní hrdinkou Vojtěch Kotek, Bob Klepl a Ivana Chýlková.

IVANA CHÝLKOVÁ

Musím tě svést, ČT 1, 5. 2. 2012, 22:15

V hořké komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem. Kvůli politické kariéře však odmítá rozvod. Do toho se zapojí ještě Karlův kamarád. A milostný trojúhelník je na světě.

JENNIFER LOPEZ

Policajtka, TV Nova, 5. 2. 2012, 22:30

Psychologické milostné drama o obtížném sbližování policistky a záhadného muže, poznamenaných tragickou minulostí. Sharon je pohledná, přesto osaměle žijící policistka. Catch je záhadný podivín, který bloudí ulicemi města a koná malé dobré skutky. Jejich osudy se protnou, když Catch jednoho dne zneškodní střelce, který se pokusí Sharon zabít. Přestože se začnou sbližovat, je to sbližování opatrné a plné problémů. Navíc se ukazuje, že si oba nesou z minulosti těžké trauma, s nímž se nedokáží vyrovnat.

SANDRA BULLOCK

Přístav naděje, Prima Family, 5. 2. 2012, 13:50

Dozvědět se o nevěře partnera není příjemná záležitost, o dost horší to musí být ve chvíli, když přímo v živé televizní show zjistíte, že vás manžel podvádí s vaší nejlepší přítelkyní. Stejně jako Sandra Bullock ve filmu Přístav naděje. Ten se taky po této události rozhodne najít a nejen pro sebe, ale i pro svou osmiletou dcerku. Najde své ideální místo v rodném městečku, kam se vrátí za svou matkou?

EXTRA TIP

Nestyda, TV Nova, 5. 2. 2012, 20:00

Hřebejkova adaptace povídky Michala Viewegha se stala příjemnou a nenásilnou komedií o muži, který se rozhodl vyměnit rodinu a úspěch za svobodu, a to plnou alkoholu a sexu. Holt i chlapi mají své dny a pocit, že jim ujíždí vlak, je v určitém věku silnější než všechny důležité povinnosti světa. Komedie je plná hereckých hvězd – uvidíte Jiřího Macháčka, Emílii Vašáryovou, Pavla Lišku, Simonu Babčákovou a Ninu Divíškovou.