POHÁDKA

Lotrando a Zubejda, ČT 1, 29. 6. 2012, 20:00

Laskavá pohádka s písničkami pro celou rodinu. Za lesy hlubokými a kopci oblými se rozkládá půvabná česká kotlina. Kromě obyvatel počestných a pracovitých tu ale bydlí také loupežníci. A jeden z nich se zamiluje…a jako v každé pohádce by to nakonec mělo dopadnout dobře. A nebo ne? Najde Zubejda svoji lásku Lotranda, nebo se nad nimi stáhnou mraky? Na to přijdete s dětmi už tento pátek večer.

THRILLER

Ďábelská lest, TV Nova, 29. 6. 2012, 23:50

Chlapecké škole vládne despotický ředitel, drsnému drilu se podrobuje i jeho žena a milenka. Jenže jednou trpělivost dojde a co se stane? Manželka i milenka se ho rozhodnou zabít, uzavřou spojenectví a plán je na světě. Jenže vražda je komplikovaná a rozhodně si ji nemůžete naplánovat – to samé zjistí i dvě ženy, které se jen chtěly pomstít, když jim mrtvola manžela zmizí. V hlavní roli uvidíte krásnou Sharon Stone.

DRAMA

Královna, ČT 1, 30. 6. 2012, 21:35

Komorní drama uznávaného režiséra Stephena Frearse vypráví o těžkých chvílích britské královny Alžběty II., které následovaly po tragické smrti lidmi zbožňované princezny Diany. V době, kdy do křesla ministerského předsedy po drtivém volebním vítězství usedl Tony Blair, svádí panovnice souboj s veřejným míněním, sílou tradic a zejména sama se sebou. Zatímco dvůr považuje událost za ryze soukromou záležitost, veřejné mínění podněcované médii požaduje okázalé truchlení a neméně okázalý pohřeb. Režisér Stephen Frears společně se svým scenáristou Peterem Morganem čerpali z nejrůznějších zdrojů, včetně informací z nejbližších kruhů panovnice i premiéra. Pronikli tak do dvou zcela odlišných světů: konzervativního a upjatého prostředí dvora a nekonformního rodinného i pracovního zázemí nejmladšího britského ministerského předsedy, odhodlaného k radikální modernizaci systému.

DOKUMENT

Mimina, ČT 2, 30. 6. 2012, 22:05

Čtyři matky se v různých koutech světa chystají přivést na svět dítě. Ty čtyři statečné ženy nejenže souhlasily, aby u porodu asistovaly filmové kamery, ale navíc dopředu rozhodly za své dosud nenarozené potomky, že se nejméně na rok stanou objekty filmařského zájmu. Thomas Balmés, režisér pozoruhodného časosběrného snímku, ale důvěry rodin nezneužívá. Pozoruje tiše, nenápadně, trpělivě a hlavně láskyplně. Film nám poskytuje jedinečnou šanci srovnávat mateřské postoje, zvyky a rituály. Není divu, že takový dokument se obejde bez jediného slova vysvětlujícího komentáře - tím víc se nám nad obrázky všedních dnů čtyř kojenců může tajit dech.

KOMEDIE

Westernstory, TV Nova, 30. 6. 2012, 20:00

V romantickém prostředí boskovického Western Parku se chystá nové představení na nadcházející sezonu. Přípravy jsou v plném proudu, když se hlavní hvězda, frajerský kovboj a notorický sukničkář Presley, stane obětí nečekané nehody. S oběma rukama v sádře se špatně tasí kolty, a tak režisér narychlo shání záskok. Do westernového městečka přijíždí známý pražský herec Toufara. Jenže jezdit na koni jako indián bez sedla a v plné rychlosti a přitom házet tomahawkem není vůbec snadné. Zvládne to?

POHÁDKA

Pohádky na dobrou noc, Prima Family, 30. 6. 2012, 20:00

V dobrodružné komedii pro celou rodinu Adam Sandlet ztvárnil hotelového údržbáře, jehož život se navždy změní v okamžiku, kdy začnou ožívat pohádky, které vypráví své neteři a svému synovci na dobrou noc. Spolu s dětmi všeho věku se podívejte na velkolepou dobrodružnou podívanou, kdy oživlé fantastické postavičky obrátí jedné rodině život vzhůru nohama.

DRAMA

Skandální odhalení, TV Nova, 1. 7. 2012, 22:15

Můžete být svědky velmi ožehavého tématu – sexuálního obtěžování na pracovišti v hlavním podání Demi Moore a Michaela Douglase. Jenže tentokrát není agresorem muž, ale přitažlivá žena, jíž pozice nadřízené dává moc uplatnit svou převahu i v soukromém životě. Téma sexuálního harašení není ve filmu řešeno osamoceně, ale jako součást politikaření ve velké společnosti a lidské chamtivosti.

KOMEDIE

Jak na věc, Prima Family, 1. 7. 2012, 13:45

Komedie o tom, jak přitažlivý londýnský svůdník, který se nechce vázat a nemá rád děti, potká svobodnou matku a ta mu změní život. Zjistí, že se s nimi nemusí tolik vázat, protože nemají vyřešenou minulost. Jenže jednou si ho vyhlédne malý kluk, jehož matka trpí depresemi. Přes prvotní nezájem si Hugh Grant k malému a zvláštnímu Marcusovi najde cestu a stejně tak na přátelské úrovni k jeho matce.