Úžasný pocit mrazivého ticha a nesmírnosti přírody je asi na noci v iglú to nejlepší.

I když za zmínku rozhodně stojí také večeře (fondue) u ledového stolu, svařené víno nebo grog v ledovém baru či kulturní zážitek - prohlídka expozice děl sochařů, pro něž je pomíjivý led ideální materiál.

Ve vesničce Alpeniglu® Igloo Village nad městečkem Brixen im Thale v největším rakouském lyžařském regionu Ski Welt Wild Kaiser patří k programu ještě táborák nebo vycházka s pochodněmi.

Eskymácká ložnice

Příjemně osvěženi se pak odvážní nocležníci odeberou do svých ledových ložnic v 18 eskymáckých „rodinných domcích“.

Základ postele v ledovém rámu tvoří dřevěná deska a na ní je kůží potažená asi molitanová matrace a několik chlupatých kožešinových vrstev.

Nezbytný je expediční spací pytel do -27 °C. Teplota v iglú se pohybuje kolem nuly až -3 °C, spíš je tam hodně vlhko. Aby spacák správně „fungoval“, nesmíte se do něj nijak navlékat.

Stačí termoprádlo, ponožky a na hlavu čepice. Vyplatí se mít někde po ruce čelovku, ale ani přebíhání z vyhřátého spacáku na záchod do blízké chaty není nic drastického.

Cestou se můžete kochat hvězdným nebem nad hlavou, které je odtud tak blízko. A nejlepší zážitek je ranní východ slunce. Nikde nemůže být impozantnější!

Zkrátka zážitek. Chcete-li ho ještě znásobit, můžete se v ledové kapli nechat oddat a v ledovém příbytku prožít i první „horkou“ manželskou noc.

Iglú ozdobené červenou kyticí a vybavené kyblíkem se šampaňskými (výborně chlazeným!) je připraveno. Více na www.alpeniglu.com a www.skiwelt.at.