Nutno však hned v úvodu říct, že principy, o kterých budou mé následující články, alespoň ty nejúčinnější, nejsou oním pohádkovým čarováním ve stylu "vezmi tři chlupy netopýra, kořen zlatobýlu utržený za úplňku, přidej kousek provazu oběšence a vše vař v panenské moči na dřevě z popravčí tribuny po dobu tří hodin, přičemž neustále opakuj magickou formuli skládající se z dvanácti jmen astrálních inteligencí." Naopak.

  • Mnoho principů tarotové magie, tak jak si je přiblížíme v tomto cyklu, v současnosti využívá v podobné formě moderní psychologie a můžete se s nimi setkat v různých podobách v učebnicích managementu pro sebevzdělávání a osobní rozvoj.

Všichni, kdo se o tarot zajímají, vědí, že karty velké arkány obsahují archetypální obrazy, které mají schopnost komunikovat s námi na velmi hluboké úrovni, na úrovni poznatků a vědomostí, které jsou v naší civilizaci hluboce zakořeněné, tradiční a obecně srozumitelné.
Podobně i karty malé arkány lze chápat jako obrazy způsobů jednání a situací s tím, že nás zároveň učí, jaké budou následky našich činů.
Všech těchto principů využíváme v tarotové magii.

  • V cyklu článků o tarotové magii se seznámíme s několika způsoby, jakými lze tarotové karty využít k jiným účelům než k pouhému výkladu osudu.

Postupně se seznámíme:

  • S využitím tarotových karet pro svůj osobní rozvoj
  • S použitím tarotových karet jako amulety nebo talismany
  • S tím, jak tarotové karty můžeme využít pro vizualizaci a programování naší budoucnosti podle principů astrální magie
  • Se základními principy rituální magie

Další díly i "tajemné" články najdete Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.