Petru jste vy, naši čtenáři, vybrali v prosincové anketě Koho máme proměnit. Díky vám ji tedy náš tým proměnil. Posuďte sami, jestli jsme jí společně splnili její přání. Do naší proměny se přihlásila se zvědavosti a také kvůli své vadě – je totiž nedoslýchavá a nerada mění kadeřnice. Pracuje jako úřednice. Nyní je na mateřské – má dvě dcery (9 let a 15 měsíců).

Před proměnou...

Kromě práce v knihovně se Petra v poslední době věnuje hlavně rodině. Snaží se najít zábavu pro starší dceru, a být stále nablízku té nejmenší. Proto si v poslední době volného času moc neužívá. „Když jsem na internetu objevila vaše stránky, řekla jsem si, že je to dobrý nápad, jak poznat práci profesionálů a s jistotou se vložit do rukou kadeřníka a vizážisty,“ svěřila se Petra. Do kadeřnického salonu chodí čtyřikrát do roka, ale stále zůstává u stejného účesu – blond melír. „Myslím tedy, že je na čase udělat nějakou výraznou změnu, díky které bych se cítila dobře a přitom bych se ráno nemusela dlouho zdržovat v koupelně.“

Jedním z dalších hlavních podmětů, proč se do proměny přihlásila, byl i manžel, kterého by ráda překvapila. „Protože nosím stále to stejné, manžel si mé návštěvy u kadeřníka téměř nikdy nevšimne. Teď bych ho ale ráda chtěla okouzlit něčím novým, co by bylo viditelné na první pohled.“
Pro radu si Petra přišla i k naší vizážistce. Ráda by totiž vypadala na první pohled veseleji. „Mnoho lidí mi říká, že působím zamračeným dojmem. Proto bych chtěla od vizážistického týmu poradit, jak se správně nalíčit a jak o pleť dále dbát.“

Proměňování...

A co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Petra má vlasy poškozené a vysušené dlouhodobým odbarvováním. Kadeřnice Veronika proto zvolila takový postup, aby účes ve finále působil uhlazeně, zdravě a zářivě.

Nejdříve přišlo na řadu barvení. Kadeřnice se rozhodla pro světlejší odstíny zlatavě hnědé se světlými pramínky – jsou ideální volbou pro přirozený vzhled. Pro Petru to navíc nebude proti původnímu účesu takový šok. Před konečným stylingem bylo nutné nanést intenzivní masku s posilujícími účinky, která pomůže v nejvíce poškozených místech vlasů, ulehčí rozčesávání a dodá jim odolnost, lehkost a lesk.

Po umytí, vyfénování a vyžehlení přišlo na řadu rozsáhlé stříhání konečků a ofiny. A následně samozřejmě pěna pro dlouhodobé zachování tvaru účesu.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Protože Petra občas na okolí působí zamračeným dojmem, vizážistka se rozhodla, že obličej co nejvíce rozjasní. Prvním krokem pro zjemnění výrazných rysů bylo potřeba vytvarovat a zužit husté obočí a zakrýt patrné nedostatky. Pak už mohlo přijít na řadu samotné líčení.

Petra má pórovitou a mastnější T-zónu, která vyžaduje pravidelnou péči. Proto vizážistka Jana nejdříve nanesla hydroregulační krém, který hydratuje a reguluje mastnotu pleti. Na viditelné nedokonalosti použila větší množství korektoru a matující make-up. A na celkové zafixování pak pudr č. 3 s tvářenkou v meruňkovém odstínu.

Na oči vizážistka zvolila velmi světlý podkladový stín v kombinaci s růžovým. Řasy dvakrát přetřela černou řasenkou. A ke zvýraznění rtů stačila konturovací tužka a rtěnka barvy rouge.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila k nalíčení Petry následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Hydroregulační krém Hydrocontrole 24
Fond de teint fraicheur matující make-up
Poudre touche finale hydratační kompaktní pudr č. 3
Korektor
Paupiéres velours (podkladový a růžový stín na oční víčka)
Mascara envoutant-revitalizační řasenka
Tvářenka (meruňka)
Rtěnka a konturovací tužka Rouges seduction rouge

A co na proměnu říkala paní Petra?

„Nikdy jsem příliš neexperimentovala, ale dnes jsem se nebála a s tmavší barvou jsem velmi spokojená. Myslím si, že z takové změny bude manžel nadšený.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante – expresní odličovač a tonik 3v1 pro obličej a oči s extrakty čaje
  • 1x týdně vyhlazující a oživovací masku Masque visage anti-rides, která by měla působit deset minut
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje
  • Design Redard – oční krém proti vráskám a otokům
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Hydroregulační krém Hydrocontrole 24
  • Uklidňující sérum Creme de chock Nuit, které během spánku bojuje s volnými radikály

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Veronika Dřevíkovská, vlasové studio Kadus
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot