Nenápadný půvab černobílých foto obrazů

Hegerovy obrazy přinášejí změnu – tak shrnul fotograf J. Havel neobvyklou techniku a pohled na svět Davida Hegera – zakladatele a provozovatele služby www.fotula.cz. Stránky Fotula fungují už druhým rokem a nabízejí svým zákazníkům možnost nechat si vytvořit ze zaslané digitální fotografie fotografický obraz za pomoci klasické černobílé chemie. Použitá technologie je opravdu znát. Obrazy působí svěžím dojmem připomínající fotografie z počátku století a výsledný efekt ještě podtrhují nepravidelné okraje vzniklé nanášením fotografické emulze. "Díky 100% ruční práci je každý obraz originál a zákazník dostává do rukou malé umělecké dílo vytvořené z vlastní fotografie,“ říká David Heger.

Becherovka s čokoládou

Málokdo si dokáže představit rodinnou oslavu, setkání s přáteli či kolegy bez Becherovky a stejně tak si málokdo při těchto oslavách odpustí kvalitní čokoládu. Co takhle oba tyto chuťové požitky spojit? Společnost Jan Becher-Karlovarská Becherovka se rozhodla jít s dobou, která přeje kvalitním gastronomickým zážitkům, a přišla s novinkou: nyní můžete mlsat vybrané druhy čokolády současně s Becherovkou a zpříjemnit si tak slavnostní, ale třeba i všední chvíle. Pro Becherovku, která si už přes 200 let zakládá na své tajné receptuře, byly totiž speciálně vytvořeny dvě originální příchutě kvalitní čokolády.

Soutěžte o nejlepší valašský recept!


Turistický resort Valachy ve Velkých Karlovicích vyhlásil soutěž o nejlepší valašský recept, který obohatí menu zážitkové restaurace Vyhlídka v hotelu Lanterna. Kuchařky a kuchaři, kteří se chtějí podělit o svůj osvědčený návod vycházející z tradiční valašské kuchyně, mohou své recepty zasílat na e-mailovou adresu lanterna@valachy.cz. Uzávěrka je 30. května. Jedinou podmínkou pro zařazení receptu do užšího výběru poroty je použití typických valašských surovin. Mezi ty tradiční patří například králičí, kůzlečí či jehněčí maso, luštěniny, zelí, brambory či řepa.