Marii se už sen splnil - kdo bude další?

Charitativní kampaň Bertík pomáhá za svou dobu působení rozsvítil úsměv na tváři nejednomu dítěti. Jedním z nich je i Marie z Dětského domova Náměšť.

Marie se díky podpoře Nadačního fondu Albert může konečně naplno věnovat svému koníčku - krasobruslení. Splnil se jí sen a za příležitost navštěvovat sportovní kurz je velmi vděčná. „Krasobruslení mě moc baví, dokážu se u něj uvolnit a relaxovat. Naučilo mě také cílevědomosti a koncentraci,“ říká mladá krasobruslařka.

Pokud Marie zrovna netrénuje na ledě, ráda tančí nebo poslouchá hudbu. V červnu dokončila 9. ročník základní školy a nyní začíná studovat hotelovou školu v Třebíči. „Studuji cestovní ruch, na nový začátek a novou životní kapitolu se opravdu těším,“ říká. Marie by se v budoucnu ráda podívala do světa, nejvíce ji láká Afrika. V současné době je však jejím největším cílem pilně studovat a za čtyři roky úspěšně složit maturitu.

Zapojit se je snadné

Oblíbená charitativní kampaň Bertík pomáhá vám dokáže, že podpora dobročinných projektů ve vašem okolí je naprosto snadná. Pomáhat se dá totiž i běžným nákupem!

Za nákup nad 200 korun obdržíte hlasovací žetonek - Bertík, který dle svého uvážení vhodíte do jednoho ze dvou hlasovacích boxů umístěných za pokladnami. Projekt, který získá největší počet hlasů, bude podpořen finanční odměnou ve výši 55 000 korun, druhý projekt získá 35 000 korun. Nadační fond Albert letos rozdělí celkem 3,7 milionu korun.

Více informací o programu Bertík pomáhá a přehled projektů, pro které je možné hlasovat, naleznete na webu Nadačního fondu Albert. Sledovat můžete také Bertíkovu štafetu, která postupně odkrývá příběhy dětí, jejichž sny se i díky pomoci Nadačnímu fondu Albert vyplnily.