Dagmar nepopírá, že její image je důležitou součástí jejího pracovního i soukromého života. „Snažím se dodržovat správnou životosprávu a už od mládí používám kvalitní kosmetiku. Nebráním se ale ani plastickým úpravám,“ prozradila Dagmar, která má už za sebou operaci horních i dolních víček a speciální lifting. Ten spočívá v tom, že se obličejové svaly napnou zlatou nití.

Před proměnou...

Paní Dagmar je rozvedená a pracuje jako účetní. Žije v malém městě, kde mnoho kulturních ani jiných akcí neprobíhá. Proto se rozhodla, že se začne věnovat pohybu. Mezi nejoblíbenější sporty patří posilovna, kolo, turistika a hlavně kalanetika, kterou nedávno začala dokonce i předcvičovat. „Těší mě, že chodí cvičit ženy i dívky bez rozdílu věku. Jsme dobrá parta a na každou hodinu cvičení se těšíme.“ Jedním z důvodů, proč se přihlásila do našich proměn, byl ten, že se jí v posledních letech zhoršil sluch a lékaři ji diagnostikovali otosklerózu. „Tuto vadu lze operovat. Mé poškození sluchu je však bohužel tak silné, že operativní zákrok už není vhodný,“ svěřila se sympatická Dagmar, která se ale k problému postavila čelem a pořídila si naslouchadlo do zvukovodu. „Také jsem si nechala narůst delší vlasy a právě účes je to, co mi teď dělá starosti. Potřebuji poradit střih, který by moji vadu ukryl a zároveň byl i slušivý. Když jsem při hledání trendů v účesech náhodou objevila vaše proměny, napadlo mě, že zkusím štěstí.“

Proměňování...

A co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus

Vlivem nepříznivých vlivů má Dagmar vlasy hodně vysušené a u konečků roztřepené. Sama si postěžovala, že jsou hrubé na dotek a špatně se rozčesávají a upravují. Kadeřnice proto navrhla variaci tónovacího přelivu, který vlasové vlákno upraví, vlasy sjednotí a dodá jim lesk a pružnost.

Barvení probíhalo tón v tónu. Tmavší barvu č. 466,40 v poměru jedna ku jedné Petra zvolila hlavně proto, aby vynikly oči a zakryly se doposud stávající odbarvené pramínky.

Stříhání pak probíhalo postupně. Nejdříve do rovna, pak s přizpůsobením ofiny ke straně a okolo obličeje. Zapotřebí byla také silná regenerační maska, žehlení, personalising na suché a vyžehlené vlasy z 30 % za sucha.

Koneční styling pak sestával ve vytočení konečků.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Je vidět, že paní Dagmar se o zevnějšek dobře stará. Má jen pár drobných vrásek úměrných věku, a tak tentokráte nebylo nutné nějakých větších zásahů. Protože také navštěvuje solární studio, vizážistka doporučila místo krycího make-upu pouze tónovací krém, který lehce přepudrovala a líce zvýraznila bronzovou tvářenkou.

Dále se vizážistka Jana zaměřila především na rty, protože byly krásně plné a dominovaly celému obličeji. Nejdříve je olemovala konturkou a rtěnkou růžové barvy, a celé nalíčení pak dovršila výrazným gelovým leskem.

Oči pak stačilo lehce přetřít pastelovými barvy společně se třpytivým stínem do vnitřních koutků.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Dagmar následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Fond de teint fraicheur – lehký rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours (třpytivé a pastelové stíny na oční víčka)
Mascara envoutant-revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka a konturka Rouges seduction rose
Gelový lesk

A co na proměnu říkala paní Dagmar?

„Jsem nadšená. Sestřih i líčení jsou přesně podle mých představ.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Revitalizační tonik bez alkoholu Lotion Essentielle
  • Hydratační odličovací mléko s Karite máslem Demaquillant Essentiel
  • Večer nebo ráno na vyčištěnou pokožku před použitím jiných přípravků: Naneste na celý obličej krk a dekolt Spécial Rides Sérum.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Rides Relax Regard – korekční péče o pleť v oblasti očních kontur
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Design Visage – Intenzivní restrukturalizační krém s A.G.E. kompenzačním komplexem
  • Denní hydratační krém Hydratation 24 protaction 10UV
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot