Diskutujte: Který z pořadů sledujete vy?

Když vaří táta

Prima, neděle 18:00

Chcete vidět, jak to vypadá v kuchyni, když vaří táta? Muž u plotny neznamená automaticky pohromu, zejména když se jedná o zkušeného šéfkuchaře, jakým je charismatický Martin Polačko. Vaření ho opravdu baví, začal s ním v 18 letech a od té doby prošel nejen světové kuchyně (italskou, mexickou, thajskou...), ale vařil i českou klasiku.
Poté, co zůstal se svými dvěma syny sám, opustil kuchyně a vrhl se na podnikání – učí vařit mladé budoucí kuchaře, ale hlavně ty amatérské.

Názor Kafe.cz

Sympatický chlap, kterého vaření baví, je sexy a u táty tomu není jinak. Můžete se těšit na super pokrmy z kvalitních, ale přitom dostupných surovin, na kterých si pochutnají i děti. V neposlední řadě se vaše oko potěší pohledem na moderní interiér "pánské" kuchyně se spoustou krásného nádobí a moderních kuchyňských vychytávek.

Naše hodnocení: ****

Ano, šéfe

Prima, pondělí 21:30

4. řada již legendární reality show Zdeňka Pohlreicha, opepřená jeho trefnými a humornými hláškami na adresu českých kuchařů a restauratérů. Budete mít možnost podívat se opět do kuchyní několika restaurací, ve kterých to z důvodů zjevných či méně zjevných drhne. Zda se jim s pomocí jednoho z nejlepších kuchařů podaří své podnikání vylepšit, se přesvěčte sami při sledování pořadu.

Názor Kafe.cz

Díky Ano, šéfe se pomalu zlepšuje kvalita českých restaurací i přístup lidí k tomu, co za své peníze na talíř dostanou, a to je super! Milujeme tenhle pořad (hlavně Katka) a zejména Zdeňkovy hlášky.

Naše hodnocení: *****

Babicovy dobroty

Nova, sobota 18:10

Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít!

Názor Kafe.cz

Babicovo vaření není zrovna podle našeho gusta, ale jak se říká: "každý zboží má svýho kupce".
Jeho jídla jsou většinou nenáročná, mnohdy připomínají počínání večerníčkového pejska s kočičkou a když prostě nemáte kečup, tak tam dáte hořčici :-)

Naše hodnocení: **

MasterChef

Nova, pátek 20:20

Televize Nova představila kuchařskou show MasterChef, která se stala celosvětovou legendou. Vášeň pro jídlo, odvaha, talent a odhodlání změnit svůj život – to jsou základní vlastnosti těch nejlepších českých a slovenských amatérských kuchařů, kteří budou týdny pod dozorem odborníků z oboru gastronomie bojovat o titul MasterChef.

Názor Kafe.cz

Pokud milujete soutěže a vaření k tomu, bude vás MasterChef určitě bavit. Nám se docela líbí.

Naše hodnocení: ***

Tescoma s chutí

NOVA, Snídaně s Novou (opakuje se v průběhu rána 6:00-8:30 několikrát)

Adéla Gondíková a Ivan Vodochodský vám každé ráno během několika málo minut představí jeden zajímavý recept, kterým můžete potěšit své blízké třeba ještě téhož večera.

Názor Kafe.cz

Adéla většinou vyrábí nějaký mega zdravý recept nebo něco sladkého a Vodouch připraví pěknou flákotu. Kdo má k tomu rád nové kuchyňské vychytávky, přijde si na své. A když nic jiného, můžete se během úvodní znělky sázet (třeba o pozvání na kafe), kdo tam dneska bude - zda ona, či on :-)

Naše hodnocení: ***

VIP prostřeno

Prima, úterý a čtvrtek 20:00

Každý z uvedených večerů budete mít jedinečnou možnost nahlédnou do kuchyní dvou známých osobností a těšit se na lahůdky, kterými své VIP hosty poctí. Svoji roli při výběru toho nejlepšího ze čtveřice hraje i zábava, jakou si vymyslí, a celková atmosféra večera.

Názor Kafe.cz

Chcete vědět, jak to v jejich domácnostech vypadá? Zda jsou "vipky" puntičkáři, nebo naopak trochu šmudlové? Jak se vypořádají se čtyřchodovým menu před zraky národa? Bude konverzace váznout, nebo naopak? Nás tohle všechno zajímá, takže máme i VIP prostřeno moc rády.

Naše hodnocení: ***

Ricardovy recepty

Prima Love, každý den v 17:30

Kanadská kuchařská show, při níž budete mít možnost vyzkoušet nevšední recepty skvělého kuchaře.

Názor Kafe.cz

Světová kuchyně, čerstvé suroviny a milý Kanaďan v zástěře. To je kombinace, kterou stojí za to vyzkoušet. Mimochodem, díl, ve kterém Rikardo chystal hranolky se spešl omáčnou a sýrem gouda, to byla veliká nádhera (alespoň tedy pro nás milovníky bramborových hranolků).

Naše hodnocení: ****

Fantastické dorty

Prima Love, pondělí 20:35

Tři týmy profesionálních cukrářů mají pouhých devět hodin na to, aby předvedly své umění a stvořily ten nejkrásnější dort podle klientova přání. Vyhrát může jenom jeden. Vítěz získá finanční odměnu a poctu, že se jeho dort ocitne na některé velmi prestižní události.

Názor Kafe.cz

Dokud to neuvidíte na vlastní oči, nebudete věřit, že je možné z piškotu, čokolády a polevy vytvořit třeba třímetrový Titanik včetně kapitána Smithe na kapitánském můstku, čítající přesný (nicméně pro záchranu pasažérů příliš malý) počet záchraných člunů.

Naše hodnocení: ****