10 000 př. n. l.

Dobrodružství

Nova, pátek 15. 2. od 20:20

Krásná dívka osudově vstoupí do života mladého lovce horského kmene Jagalů. Když do vesnice vtrhnou neznámí nájezdníci a jeho milovanou dívku unesou, neohrožený mladík se společně s tlupou odvážných lovců vydá po jejich stopách. Odhodláni jít třeba až na konec světa se nedobrovolní hrdinové musí utkat se šavlozubými tygry, prehistorickými stvůrami i sami se sebou.

Názor Kafe.cz

Pokud máte rádi speciální efekty a dobrodružství, je tenhle film vaší trefou do černého.

Sexy 40

Komedie

Nova, sobota 16. 2. od 20:20

Sandy (Catherine Zeta-Jones, 40) je šťastně vdaná, s manželem vychovává dvě děti a v životě jí nic nechybí. Jednoho dne je však donucena se ze svého dokonalého života probudit. Odhalí totiž manželovu nevěru a záletnictví mu odmítá odpustit. Následuje rozvod a stěhování, ale hlavně psychicky se přes všechno dostat. Po nějaké době je čas začít randit a sexy čtyřicátnice si hned na mušku vezme pětadvacetiletého mladíka Arama (Justin Bartha, 32).

Názor Kafe.cz

Příjemná komedie s nádhernou herečkou v hlavní roli stojí za vidění.

Fotr je lotr

Komedie

Nova, sobota 16. 2. od 22:05

Greg Focker (Ben Stiller) je až po uši zamilován do Pam, a tak když přijde svatební oznámení od dívčiny mladší sestry, je připraven poznat celou rodinu své vyvolené a požádat rodiče o ruku. Zdánlivě banální situace, kdy se obě strany snaží za každou cenu vytvořit o sobě ten nejlepší dojem. Pamelin otec Jack (Robert De Niro), někdejší agent CIA, od přírody nedůvěřivý a podezíravý, má ovšem mnohem lepší výchozí pozici. Je na domácí půdě a zásadně mu pro jeho prvorozenou nikdo není dost dobrý. Natož hoch, který nemá kladný vztah ke kočkám, ztratil mu čtyřnohého miláčka a chtěl ho trapně nahradit jiným z útulku, je zaměstnán v nemocnici jako zdravotní "bratr", detektor lži na něj prozradil, že dobře ví, co jsou to pornofilmy, a ještě ke všemu má tak směšné a nemožné příjmení. Gregovi se navíc daří skutečně mistrovsky šlapat v porcelánu a nechávat za sebou spoušť a poušť. V jednu chvíli už to vypadá, že Pam si s ním své ano nikdy neřekne.

Názor Kafe.cz

Naprosto dokonalá komedie ad začátku až do konce.

Naše oblíbené pasáže:

  • To, jak Greg vypráví, že v dětsví dojil kočky.
  • Rozbitá urna a kočkou znesvědcený popel Jackovy zesnulé matky.
  • Hádka s letuškou končící vyvedením Grega z letadla.

Andělská tvář

Historický film

Nova, neděle 17. 2. od 14:40

Francie, polovina 19. století. Kostelní zvony bijí na poplach, hoří klášter. Ve zmatku, který tu nastal, zahlédne náhodný jezdec dívku v okně prvního patra. Oheň jí odřízl cestu, a tak bez váhání skočí do nabídnuté náruče. Tvář svého zachránce ani nezná. Ten si však odnesl její medailónek. O dva roky později. Na zámku Mornay žijí dva nevlastní bratři. Dědic titulu a majetku, aristokraticky jemný Raoul, a Filip, neurvalý, nespolečenský muž se špatnou pověstí. Právě sem, na zámecký ples, přivádí paní Collierová dceru Charlottu, nesmělou a nezkušenou klášterní schovanku, aby "udělala partii", protože jejich finanční situace se po smrti manžela stala neudržitelnou. Stane se, v co nedoufala ani jedna z nich. Do měsíce je z Charlotty Raoulova žena a paní na Mornay. Láska jí nasadila růžové brýle, a tak dlouho po svém příchodu nevidí a neslyší to, co si nikdo na zámku netroufne vyslovit nahlas. Charlotta zoufale hledá pravdu a odhalená tajemství přinášejí nečekané rozuzlení...

Názor Kafe.cz

Velmi strhující, dramatický místy až hororový příběh, který se nám líbí. Kupodivu musíme konstatovat, že Jirka Pomeje je tady proklatě sexy.

Výměna

Thriller

Prima family, neděle 17. 2. od 20:15

Los Angeles, březen 1928. Je svěží sobotní ráno a v útulném domku na předměstí se svobodná matka Christine Collins (Angelina Jolie) před odchodem do práce loučí se svým devítiletým synem Walterem. Netuší, že ho možná vidí naposledy. Po návratu z práce totiž čelí asi největší noční můře každého rodiče - zmizení dítěte. Navzdory usilovnému pátrání státních orgánů se nepodaří zachytit jedinou stopu ztraceného chlapce. Uběhne pět měsíců a najednou, jako blesk z čistého nebe, udeří šťastná novina. Walter se našel a losangeleská policie, která si potřebuje napravit pošramocenou pověst, zaviněnou četnými skandály, ho s velkou pompou před zraky novinářů předává přešťastné matce. Moment nadšení záhy vystřídá další vlna zoufalství. Nalezený chlapec není její Walter. Policie, která nechce přijít o kladné body, ale trvá na tom, že nalezenec je pohřešovaný Walter Collins a matčiny protesty vysvětluje neskutečnou psychickou zátěží. Stejně bohorovně odmítá i evidentní důkazy svědčící ve prospěch její teorie. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci a Christine se pustí do boje za svou pravdu s takovou vehemencí, že začne být nepohodlná. Zatímco ona chce jen najít svého pravého syna, ti, kteří by jí měli pomáhat a chránit, dělají vše proto, aby ji umlčeli. Třeba i navždy.

Názor Kafe.cz

Film neznáme, ale určitě se na něj chceme podívat.