Pondělí

Pětileté Lucii obživl její oblíbený růžový plyšový pes a spolu prožívají nejedno dobrodružství. Moderní pohádku Lucie a zázraky pro celou rodinu s Janem Třískou a Naďou Urbánkovou v hlavní roli sledujte od osmé hodiny dopolední.

Velkoměstské sídliště je o prázdninách pustým místem. Své o tom ví také dospívající Alenka. Ta v jeho útrobách tráví veškerý čas a čeká na pořádné dobrodružství. České drama Čekání na déšť, které natočil uznávaný režisér Karla Kachyňa, sledujte od 09:25.

Být mladou a atraktivní učitelkou na základní škole není jednoduchá záležitost. Člověk při tom ovšem zažije spoustu legrace a netradičních situací. Českou komedii Evo, vdej se! natočenou na základě prvního scénáře Haliny Pawlowské sledujte od 10:45.

Šatnářka Hanna poznává v Mnichovské opeře slavného operního pěvce. Oba se do sebe na první pohled zamilují. Svatba přichází vzápětí. Krásný dům u horského jezera se pro Hannu brzy mění ve zlatou klec, ze které chce uniknout. Německý romantický film Duhový sen sledujte od 12:30.

Karel IV. byl člověkem, který se nesmazatelně zapsal do dějin českého národa. Historická veselohra netradičně zachycuje jeho životní osud. Období dospívání, první bitvy a první lásky nejslavnějšího českého krále. Český film Slasti Otce vlasti sledujte od 14:15.

Princezna Diana si svým šarmem podmanila každého. Její tragickou smrt oplakal celý svět, ale v britské královské rodině se začalo dýchat o něco volněji. Nahlédněte blíže do zákulisí světa, kde mezi příbuznými panuje závist a přetvářka. Britský dokument Dianino tajemství je tipem TV Barrandov, který začíná ve čtyři hodiny odpoledne.

Mají majetek, o kterém může běžný člověk pouze snít. Zavítejte na návštěvu k největším boháčům a poznejte jejich životní styl. Druhá epizoda amerického dokumentu Evropští boháči nese název Mocní stavitelé a začíná v sedm hodin večer.

Potkali se na svatební hostině a zjistili, že se znají z dávné minulosti. Bude z toho jen nezávazný flirt či dlouhodobý vztah? Odpověď naleznete v americké komedii Mezi mužem a ženou, která začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Generál Sikorski je jedním z nezapomenutelných hrdinů polského národa. Za dosud nevyjasněných okolností zemřel v roce 1943 při letecké tragédii. Byl „odstraněn“ kvůli kontroverzním názorům či se skutečně jednalo o nešťastnou náhodu? Britský dokument Atentáty na objednávku sledujte ve 21:40.

Úterý

Oficiální verze Stalinovi smrti byla sovětskému lidu zamlčena. Zemřel přirozenou smrtí či byl chladnokrevně a plánovaně zabíjen malými dávkami jedu? Britský dokument Kdo zabil Stalina?, který začíná v sedm hodin večer, se po více než padesáti letech snaží najít odpověď.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Čtrnáctá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha začíná pět minut po osmé hodině večerní. Nebezpečný sexuální deviant je propuštěn na podmínku, ale pro společnost je nadále velmi nebezpečný.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem. Sedmnáctiletá Eva zmizela za záhadných okolností a existuje možnost, že se stala obětí kuplíře. Pilotní díl belgického krimi seriálu Pohřešování sledujte ve 21:40.

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Konečně je tu vpravdě nezávislá televize se zdravým nadhledem i podhledem. Jaká afrodiziaka používá zlatá mládež? Proběhne úspěšně transplantace v úsporné nemocnici? Vaše oblíbená Koko TV začne vysílat ve 23:15.

Středa

V blízkosti indonéského ostrova Sumatra bylo v roce 2004 naměřeno zemětřesení o síle 9,3 Richterovy stupnice. Tento ničiví živel si vyžádal tisíce lidských životů. Bylo možné blížící se katastrofě zabránit? Britský dokument Tsunami sledujte od sedmé hodiny večerní.

Tři lékaři provozují poklidnou a prosperující kliniku. Vše se změní příchodem ambiciózní psycholožky, která je dcerou zemřelého zakladatele kliniky. Ta brzy přeroste lékařům přes hlavu a oni se jí snaží vypudit. Francouzskou komedii Ženy mají pravdu sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Poznejte proces vyšetřování zločinu od samého začátku po jeho konec. Různé případy mají vždy stejné hlavní aktéry, kterými jsou vrah a jeho oběť. Australský dokumentární seriál Soudní vyšetřovatelé byl natočen na základě skutečných příběhů. Ve 21:40 si nenechte ujít druhý díl na TV Barrandov.

Čtvrtek

Nigel Marven podstupuje imaginární cestu časem a představuje dávno vyhynulé živočišné druhy. Britský dokumentární cyklus Prehistorický park, který je volným pokračováním populárního Putování s dinosaury, máte možnost sledovat v sedm hodin večer.

Dvanáct hraných filmů, které byly inspirovány skutečnými a velmi tragickými událostmi. Třetí epizoda je věnovaná těžkému životnímu osudu rodiny, které několik dní před Vánocemi záhadně zmizí sedmnáctiletý syn. Policie nemá žádnou stopu a zbývá jim pouze naděje. Slovenský seriál Ako som přežil je tipem TV Barrandov a začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem. Z porodnice je uneseno novorozeně mladistvé matky a policie stojí před nelehkým případem. První díl belgického krimi seriálu Pohřešování sledujte ve 21:05.

Policisté z komediálního seriálu Profesionálové se jen nepatrně liší od těch skutečných. Své případy řeší pomocí netradičních vyšetřovacích metod a postupů, ale vždy s úspěchem. Ve 21:55 se o tom můžete sami přesvědčit.

Pátek

Každá minuta se počítá! Každá minuta může rozhodnout o životě či smrti uneseného. To je základní pravidlo rotterdamských policejních vyšetřovatelů. Sledujte jejich případy dle skutečných událostí v pořadu Zmizeli beze stopy III. Dnes budou pátrat po zmizelém princi od 19:00.

Hledáte nápady pro víkendové vaření? Nenechte si ujít ve 20:05 pořad Gurmáni na cestách. V jednoduchosti je genialita a vařit se má s hlavně s láskou k jídlu. To jsou jediná pravidla Davidovy a Simonovy kulinářské školy. Dnes na ochutnávku pouliční kuchyně zastavíme v Argentině.

Večer bude tradičně patřit české kinematografii. Jak se žije mezi panely na rozbahněném velkoměstském sídlišti prozradí snímek Panelstory aneb Jak se rodí sídliště. Pověstná satira, dlouhé roky zakazovaná začíná ve 20:40.

Zdánlivě jednoduchá loupežná akce se promění v boj o život. Český kriminální snímek Osud jménem Kamila byl inspirován skutečnou loupeží velmi vzácné poštovní známky. Sonda do dobového podsvětí začíná ve 22:40.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima elitních novinářů nás tentokrát zavede do Thajska – země plné pokladů.

Jak proměnit sobotní oběd na umělecké dílo vám předvede světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy v opravdovou vášeň na talíři. Vařit začínáme v 11:40.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje od 15:50 epizodou, která nás ochladí sváteční atmosférou „Dárek k vánocům“.

Večer je čas protáhnout si bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

Nesmrtelný Louis de Funes tentokrát v roli bohatého podnikatele z vyšších společenských tříd. Jak se mu asi bude líbit, že jeho dcera čeká dítě s „obyčejným“ šoférem? Sledujte ztřeštěnou komedii Oskar od 20:25 na Barrandově.

Na základě jediného slova ve výpovědi žalovaného se rozhodne pátrat po pravdě Justin Timberlake v americkém thrilleru Mimo zákon. V roli novináře se snaží rozplést pavučinu zkorumpovaného policejního systému. V dalších rolích excelují K. Spacey a M. Freeman. Nechte se vtáhnout do napínavého děje od 22:00 na Barrandově.

Neděle

Jak se žije v zemi, kde se nachází tři největší predátoři naší planety? A co je strašlivější? Být zabit krokodýlem v afrických řekách, být sežrán žralokem na otevřeném oceánu nebo být napaden horkokrevným inteligentním lvem. Mozambik a jeho predátory navštívíme od 08:45. Sledujte je v dokumentu Afričtí lidožrouti.

I v dnešní době platí, že v jednoduchosti je genialita. Obzvlášť, když je řeč o vaření. Jednoduché recepty, dostupné suroviny a umělecké dílo je na světě. Inspirujte se světově proslulým profesionálem Billem Grangerem v pořadu Vaříme s Billem v 11:35.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje desátým dílem „Svátky klidu a míru“ od 15:45.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Od 20:05 sledujte třetí epizodu situační komedie Cyranův ostrov s názvem „Mdloby“, kdy povedená rodinka řeší existenční problém s mlékem do kávy.

Nedělní příběhy dle skutečných událostí nás dnes zavedou mezi nevyřešené rodinné spory. Mezi dva bratry se postaví žena, která nic netušíc rozpoutá „peklo“, ve kterém půjde o holý život. Americký thriller Tajemný dům s Tori Spelling v hlavní roli začíná ve 20:40 na TV Barrandov.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty pořadu začínajícího ve 22:20 budou Robert Rosenberg, skupina 4TET a Yveta Hlaváčová.

Více informací na www.barrandov.tv