Pondělí

Sledujte příběhy mladých zvířat, která zachránil člověk. Dožila se dospělosti a pokusila se vrátit zpět do volné přírody. Pátá epizoda britského dokumentu Mláďata začíná v sedm hodin večer a bude o osudu mladého rysa.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty pořadu, začínajícího ve 21:10, budou Dan Bárta, Petr Fejk a Tereza Podařilová.

Návrat sedmadvacetileté Ester do vlastní rodiny rozpoutal vlnu nevyjasněných zločinů. Jejich předzvěstí jsou objevující se znamení zvěrokruhu. Podaří se sympatickému policejnímu vyšetřovateli Kellerovi, objasnit záhadný případ? První díl čtyřdílné německé kriminální série 12 znamení začíná pět minut před desátou hodinou večer.

Úterý

Cílené vyvražďování Židů zvráceným nacistickým režimem, patří mezi nejhrůznější zločiny v historii. Z nejtemnější epochy lidstva se zachovalo množství filmového a fotografického materiálu. Německý dokumentární cyklus je svědectvím, vzpomínkou a varováním. Šestá epizoda historického dokumentu Hitler a holocaust začíná v sedm hodin večer a je věnována osvobození.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Pátá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha nazvaná Temnota světla začíná ve 20:15. Při stavebních pracích jsou nalezeny pozůstatky koster z uplynulých dvou desetiletí, ale i ze středověku. Tony Hill je přesvědčen, že se jedná o sérii rituálních vražd, které stále pokračují.

Miloš Knor ví a řekne vám, co bylo, nebylo... A to i přesto, že by to nevěděl. Dnes zaostří na volbu členky nejvyššího stranického vedení ČSSD. Představí Obamovic psa a podívá se, jak pan prezident Klaus přijme Motejla. Také zhodnotí neotřelý způsob středočeského kraje při opravách silnic a jako exkluzivní host přijde významný člen strany zelených. Kdo chce vidět víc, sleduje KnorTime ve 21:45 na Barrandově.

Speciální jednotka madridské policie pátrá po těch nejzvrácenějších zločincích. Nejčastěji se setkává se sériovými vrahy a psychopaty. Ve 22:20 se o tom můžete ve španělském kriminálním seriálu Genesis - Vrahova duše sami přesvědčit. V sedmnácté epizodě nazvané Hlasy budou elitní policisté vyšetřovat sérii vražd, které probíhají za deštivé noci, a pachatel si z místa činu bere trofej.

Středa

V lavinách ročně zahyne přes 150 lidí. Když se rychlostí 100km/h řítí pět set tisíc tun sněhu, není úniku. Britský dokument Lavina - bílá smrt, který se věnuje tomuto fenoménu, začíná v sedm hodin večer.

Náhlá a nevysvětlitelná zmizení spojují jednotlivé případy. Ty vyšetřuje speciální policejní jednotka, kterou vede komisař Olivier Levasseur. Ve čtvrté epizodě francouzského krimi seriálu Adresa neznámá budou policisté vyšetřovat případ Freda Sauniera, který je po čtyřletém trestu odnětí svobody propuštěn z vězení. Domů, kde ho čekala celá rodina, však nedorazil. Uvidíte od 20:15 na Barrandově.

Pořad Suďte je! dává jedinečnou možnost znovu otevřít kontroverzní kauzy. Ve 21:10 bude před soudem stát dvaadvacetiletý dělník František Plekanec, který byl obviněn z vraždy Roma. S pověstí člena hnutí skinheads a předchozím obviněním z rasově motivovaného násilného činu se stal okamžitě hlavním podezřelým. Bylo spravedlnosti učiněno zadost? Rozhodněte o tom spolu s televizní porotou.

Bývalý světový boxer George Chanbers je neprávem odsouzen a ocitá se v nejtvrdším vězení na Sibiři. Cesta na svobodu vede přes vítězství v boji bez pravidel nad místním šampiónem Boykou. Ten svou kůži nedá lacino a vy se můžete těšit na pořádnou porci akčních osobních soubojů. Americký film Neporazitelný II: Poslední zůstává si nenechte ujít pět minut před desátou hodinou večer.

Čtvrtek

Britský dokumentární seriál se věnuje vzrušujícím místům světa, která jsou plná jedinečných zvířecích druhů. Pátou epizodu dokumentu Divoká Austrálie a Asie sledujte od sedmé hodiny večerní.

Jeff a Leo jsou dvojčata. Oba jsou zkušenými policejními vyšetřovateli. Své role mají poctivě rozdělené a tvoří sehraný tým. Pomocí netradičných vyšetřovacích postupů odhalí všechny zločince a vyšetří každý zločin. Devátý díl francouzského krimi seriálu Jeff a Leo nese název Smrt v bílém a začíná patnáct minut po osmé hodině večerní. Sehraná dvojice bude řešit smrt nevěsty, která se udála při zkoušce svatebních šatů. Z počátku vše vypadá na nikým nezaviněný pád z okna, ale pitva prokáže, že se jednalo o vraždu.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Deset minut po deváté večerní sledujte sedmnáctou epizodu situační komedie Cyranův ostrov, nazvanou Sportem ke zdraví. Šlechtickou rodinku unaví zhýralý životní styl a rozhodne se udělat něco pro své zdraví. Tradiční sportovní disciplíny se jim nezdají dost dobré, a proto se je nebojí inovovat k obrazu svému.

Kanadský seriál Dokud nás smrt nerozdělí se věnuje skutečným příběhům, kdy je svatební slib splněn do puntíku. Co vše se může přihodit v případě, že se majitel striptýzového klubu rozhodne oženit s jednou ze svých tanečnic? Ve 21:40 se to dozvíte a budete překvapeni.

Elitní policejní jednotka řeší citlivé případy, které se stávají středem mediálního zájmu a plní novinové titulky. Na odpočívadle u dálnice je nelezeno tělo mladé ženy a důkazy hovoří jasně - byla zavražděna. Úvodní epizoda francouzského kriminálního seriálu Pátrací oddělení začíná pět minut po desáté hodině večerní.

Pátek

Sváteční ráno bude ve znamení pohádek pro nejmenší. Do světa fantazie se vydáme osvobodit nádhernou princeznu ze spárů zlého obra. Pohádka o Malíčkovi začíná v 09:05.

Obklopeni mrazivou zimou a pustinou plnou dravců přežívají tučňáci každoročně antarktickou zimu. Vydejte se na výlet do království ledu na Pláž plnou tučňáků. První díl francouzského dokumentárního filmu začíná v 10:35.

Český dětský film Brontosaurus nás na Barrandově čeká v 11:35. Láska ke zvířatům rozděluje dva spolužáky na úhlavní nepřátele. Nakonec je to, ale právě láska k přírodě a živočichům, co změní jejich vztahy k lepšímu.

Tři dívky v jednom internátním pokoji, jejich lásky i zklamání nabídne filmový debut režiséra Karla Smyczka ve 15:25. Snímek Housata je sondou mezi českou mládež z konce 70. let a dodnes je v něm filmovými kritiky ceněna věrohodnost situací a příběhů.

Když se rozhodne Bílá paní sestoupit z obrazu a konat dobro pro náš svět, ne vždy to končí jasným úspěchem. Ve vynikající české satirické komedii excelují Vlastimil Brodský, Jiřina Bohdalová, Rudolf Hrušínský a Miloš Kopecký. Začátek v 17:20.

Co se stane, když roztomilé opičky převezmou praktiky organizovaného zločinu? Sledujte unikátní dokument National Geographic v 19:00. Gang divokých makaků na jihu Indie se rozhodl terorizovat místní obyvatele. I díky tomu se jim neřekne jinak než Zlodějské opice.

Lukáš Vaculík a Markéta Hrubešová prožívají svou mladistvou lásku za nepříznivé doby roku 1944. Snímek o lásce zabité válkou natočil režisér Karel Kachyňa. Dívejte se ve 20:05 na Oznamuje se láskám vašim.

Politická satira na televizních obrazovkách je skutečný unikát. Existuje jen jedna osoba, která politikům sebere úsměv z tváře. Zuzana Bubílková je zpátky v plné formě a má nabito ostrými. Začátek Politické střelnice je ve 21:40.

I další český snímek nás zavede do dob druhé světové války. Osudy československých vojenských pilotů ve službách R.A.F nabídne snímek Nebeští jezdci. Válečný snímek z roku 1968 začíná ve 22:15.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima elitních novinářů nás tentokrát seznámí s unikátní faunou a florou Seychel a ostrova Mauritius.

Obklopeni mrazivou zimou a pustinou plnou dravců přežívají tučňáci každoročně antarktickou zimu. Vydejte se na výlet do království ledu na Pláž plnou tučňáků. Závěrečný díl francouzského dokumentárního filmu začíná v 10:45.

Jak proměnit sobotní oběd na umělecké dílo, vám předvede světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy v opravdovou vášeň na talíři. Vařit začínáme v 11:40.

Víkendové odpoledne na Barrandově přináší první díl další klasiky českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením nového policejního rady Korejse jsou zpátky v akci. Dnes na scéně zločinu budou hrát hlavní roli diamanty. Panoptikum města pražského začíná v 16:05.

Večer je čas protáhnout vaše bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim nic není svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Humor, provokace, parodie a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

V půl deváté přijměte pozvání do soukromí známých osobností. Pelíšky slavných navštíví místa, kde byste přítomnost celebrit mnohdy nečekali. Kde tráví svůj volný čas? Kam se chodí bavit osobnosti české kultury a společenského života? To vše zjistíme dnes na návštěvě u Tomáše Krejčíře.

Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých, na vás čeká ve 20:40 na Barrandově. Třemi Oscary oceněný snímek Faunův labyrint vás zavede do válečného Španělska roku 1944.

Galerii životních příběhů žen, které se věnují „nejstarší profesi lidstva“ vám přináší jedinečný seriál Satisfakce na Barrandově. Další životní příběh ženy, která zkouší žít dva oddělené životy, uvidíte dnes ve 22:45.

Neděle

Opičky tak, jak je neznáte! Roztomilá, hravá stvoření se mění na drzé a nepříjemné protivníky… i takové umí být Opičky uličnice. Fantastické záběry z dílen National Geographic sledujte v jedinečném dokumentu v 8:20.

S obědem vám pomohou v 11:20 Gurmáni na cestách. V jednoduchosti je genialita a vařit se má s citem - to jsou jediná pravidla Davidovy a Simonovy školy vaření. Tentokrát vás zavedou do prosluněné Namibie.

Odpoledne uvádí Barrandov druhý díl klasiky českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením nového policejního rady Korejse jsou opět na scéně zločinu. Dnes jim pořádně zamotá hlavu vražda dívky od vody. Panoptikum města pražského začíná v 15:55.

Jedinečný dokumentární cyklus o možných podobách lásky a vášně pokračuje další neděli na Barrandově. České milování vám tentokrát bez předsudků a zábran nabídne vyprávění o lásce alkoholické – příběhy lidí, kterým ničí lásku alkohol. Skutečné příběhy ze života lidí kolem vás sledujte ve 20:05.

Následuje thriller podle skutečné události. Uprchlík z vězení se skryje před policisty v domku slepé ženy. Ta sice zvládne informovat úřady, ovšem špatné počasí zabrání příjezdu policie. Celou noc tedy musí přežít jen díky své odvaze a důvtipu. Sledujte napínavý kanadský snímek Ztracena ve tmě ve 20:40.

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Narůstá nebezpečně rasismus v českých koupelnách? Ochráníme důchodce před bezohlednými úřady? Odpovědi naleznete v pořadu Koko TV dnes ve 22:15.

Zbytek nedělní noci bude již tradičně ve znamení studentského, amatérského a nezávislého filmu. Jak si dnes stojí film mimo mainstream? To a mnohem víc zodpoví Profilm. Tentokrát na téma Prague Film School ve 22:50.

Speciální tip

Bojujete s každodenním úklidem vaší domácnosti? Sledujte v akci profesionály. Kim a Aggie vám s úklidem spolehlivě poradí každý všední den v podvečer. Hnus a špínu amerických domácností likvidují v pořadu Máte doma uklizeno.

Poté získáte nejnovější informace z Česka. Aktuální témata, o kterých česká společnost opravdu mluví atraktivně a s názorem. To je zpravodajský pořad 90 minut na TV Barrandov.

Více informací na www.barrandov.tv