Pondělí

Mají majetek, o kterém může běžný člověk pouze snít. Zavítejte na návštěvu k největším boháčům a poznejte jejich životní styl. V šesté epizodě amerického dokumentu Evropští boháči uvidíte báječný život lidí, kteří jsou neskutečně úspěšní ve svém podnikání. Tip TV Barrandov představí pohádkový svět mocných. Sledujte ho od sedmé hodiny večerní.

Čtyřicátník Louis žije životem svobodného mládence. To se nelíbí jeho rozvětvené rodině. Matka, pět sester a čtrnáct neteří se ho rozhodnou oženit. Luis vymyslí plán, kterým chce všechny ošálit. Životní partnerku si pouze najme a tím se dostává do kolotoče bláznivých událostí. Francouzskou komedii Půjč mi svou ruku sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Muhammad Zia-ul-Haq byl pákistánským prezidentem a vrchním velitelem armády. Za dosud nevyjasněných okolností zemřel při leteckém neštěstí. Spolu s ním byli na palubě také ostatní nejmocnější činitelé Pákistánu. Nešťastná náhoda či plánovaný útok? Britský dokument Atentáty na objednávku sledujte patnáct minut před desátou hodinou večerní.

Úterý

Poznejte složitou cestu, kterou spojenci urazili z pláží Normandie až ke konečné porážce Třetí říše. Britský dokument Den D - Cesta k Berlínu je směsí archivních záběrů skutečných bojů a výpovědí pamětníků. Druhá epizoda se věnuje neúspěšným pokusům spojenců o rychlé ukončení války a nacistické ofenzivě v Ardenách. Sledujte ji od sedmé hodiny večerní.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Osmnáctá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha začíná pět minut po osmé hodině večerní. V Bradfieldu řádí sériový vrah, který své oběti zabijí v jejich domovech.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem a s vědomím, že lidský život závisí na jejich schopnostech. Osmou epizodu belgického krimi seriálu Pohřešování sledujte ve 21:40. Cestou na obchodní jednání zmizí úspěšný byznysmen. Spolu s ním i taxi a jeho řidič. Jednoznačně se jedná o únos, ale proč tak komplikovaný?

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Konečně je tu vpravdě nezávislá televize se zdravým nadhledem i podhledem. Víte jak naučit děti zdravému životnímu stylu? Kriminálka Počernice vás nechá nahlédnout do náročné policejní přípravy. Vaše oblíbená Koko TV začne vysílat ve 22:40.

Středa

V kritických okamžicích dokážeme překonat vlastní limity. Vůle člověka k životu může být neuvěřitelně silná. Britský dokumentární seriál Přežít vznikl na základě skutečných příběhů. V sedm hodin večer sledujte příběh hollywoodských kameramanů, kteří musejí uniknout ze sopky, kterou měli nafilmovat.

Mladý advokát Kai se specializuje na rozvodová řízení. Je znám jako zástupce „chudáků mužů“, kterým se snaží ušetřit co nejvíce peněz. Zanedlouho se má ženit, ale během soudního procesu se zamiluje do ženy, která ho z duše nenávidí. Německou romantickou komedii Má krásná nepřítelkyně sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Poznejte proces vyšetřování zločinu od samého začátku po jeho konec. Různé případy mají vždy stejné hlavní aktéry, kterými jsou vrah a jeho oběť. Australský dokumentární seriál Soudní vyšetřovatelé byl natočen na základě skutečných příběhů. Ve 21:50 si nenechte ujít tip TV Barrandov. Vyšetřovatelé pátrají po muži, který znásilnil a zabil mladou dívku. V pomýlené touze po slávě a uznání o svém činu několikrát informoval tísňovou linku.

Čtvrtek

Nigel Marven podstupuje imaginární cestu časem a představuje dávno vyhynulé živočišné druhy. Britský dokumentární cyklus Prehistorický park je volným pokračováním úspěšného Putování s dinosaury. V páté epizodě se Nigel vydává na entomologickou výpravu do milionů let vzdálené minulosti. Tip TV Barrandov sledujte od sedmé hodiny večerní.

Dvanáct hraných filmů, které byly inspirovány skutečnými a velmi tragickými událostmi. Sedmá epizoda se věnuje životnímu příběhu manželů v důchodovém věku, které jejich syn připravil o střechu nad hlavou. Pomýšlejí i na krajní řešení, kterým je spáchání sebevraždy. Slovenský seriál Ako som přežil – Bez východiska je tipem TV Barrandov a začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem a s vědomím, že lidský život závisí na jejich schopnostech. Devátý díl belgického krimi seriálu Pohřešování začíná pět minut po deváté hodině večerní. Policisté pátrají po svém kolegovi a mladé novinářce.

Policisté z komediálního seriálu Profesionálové se jen nepatrně liší od těch skutečných. Své případy řeší pomocí netradičních vyšetřovacích metod a postupů, ale vždy s úspěchem. V deset hodin večer se o tom můžete sami přesvědčit. Osmá epizoda nazvaná Bordel přivede povedené policejní příslušníky do nevěstince, kde hodlají opravdu důkladně vyšetřovat.

Pátek

Každá minuta je neskutečně důležitá! Může rozhodnout o životě či smrti uneseného. Speciální jednotka rotterdamské policie se o tom nejednou přesvědčila. Sledujte jejich případy dle skutečných událostí v nizozemském krimi seriálu Zmizeli beze stopy III. Sedmou epizodu nazvanou Zmizelá stážistka sledujte od sedmé hodiny večerní.

Hledáte inspiraci pro víkendové vaření? Britský life-style dokument Gurmáni na cestách je správná volba. David a Simon nejsou profesionální kuchaři. Jednoduše vaří s láskou a jedí s chutí. Na svých motorkách se tentokrát vydali do Maroka, aby ochutnali místní speciality. Začátek ve 20:05.

Excelentní trojlístek Polívka, Goldflam a Menzel ve filmu podle novely Bohumila Hrabala. To je další tip TV Barrandov, tentokrát na páteční večer. Český snímek Něžný barbar vypráví o jedinečném přátelství tří outsiderů společnosti v době komunistické nadvlády. Film začíná ve 20:40.

Dalším tipem TV Barrandov je český snímek, který čekal deset let na uvedení do kin. Až listopadová revoluce zpřístupnila veřejnosti anekdotický příběh Evžen mezi námi. Děj filmu vypráví o přizpůsobivém maloměstském mladíkovi, který se vydal hledat lepší život do víru velkoměsta. Hvězdně obsazená podívaná startuje ve 22:25.

Sobota

Prostřednictvím francouzského dokumentu Svět křížem krážem se vydejte na cestu kolem světa. Čeká na vás 52 míst, která představí světově proslulí novináři. V 08:50 poznejte ráj na zemi – ostrov Kubu.

Toužíte proměnit váš pokrm v umělecké dílo? Nechte se inspirovat světově proslulým kuchařem Billem Grangerem. I z jednoduchých receptů a dostupných ingrediencí lze mít nevšední kulinářský prožitek. Od 11:45 se o tom, díky pořadu Vaříme s Billem, můžete přesvědčit.

Odpoledne si zavzpomínáte na středoškolská léta u klasického českého seriálu Zkoušky z dospělosti. První lásky a jiné třídní aktivity dnes naruší krádež v 15:50. Alfréd (Pierre Richard) snad jen zázrakem dostudoval architekturu. Všechny domy, které postaví, čeká zkáza, zmizení, zbloudilá bomba nebo zemětřesení. Když už nemá sílu jít dál, osud mu pošle do cesty půvabnou sebevražedkyni. Bláznivý Život plný malérů sledujte ve 20:05.

Večer je čas protáhnout si bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie. Začátek pořadu je ve 21:45 na TV Barrandov.

Na dobrou noc si následně můžete pustit hollywoodský snímek podle skutečného příběhu dvojice vrahů Zabijáci osamělých srdcí. V hlavních rolích thrilleru excelují John Travolta, Salma Hayek a Jared Leto. Začátek je na Barrandově ve 22:15.

Neděle

Vypravte se po ránu na expedici po džunglích Tanzanie. Přivítá nás místní Šimpanzí rodinka. Díky ní budeme moci poznat život živočicha natolik podobného nám lidem. Návštěva mezi šimpanzi začíná v 08:50.

Hledáte nápad pro nedělní oběd? Nechte se inspirovat světově proslulým kuchařem Billem Grangerem. Jednoduché recepty, dostupné suroviny a jedinečný výsledek. Přesně to na vás čeká v 11:45 v pořadu Vaříme s Billem.

Odpoledne si zavzpomínáte na středoškolská léta u klasického českého seriálu Zkoušky z dospělosti. První lásky a jiné školní i mimoškolní aktivity sledujte dnes v epizodě nazvané „Havárie“. Začátek je v 15:55 na Barrandově.

Neví, kdo je, jak se jmenuje, ani odkud je. Navíc se zdá, že tento stav někomu velmi vyhovuje. Luis je nyní Muž bez paměti, ale nehodlá se s tím smířit. Svoji minulost odhalí za každou cenu. Přesvědčte se sami od 20:05.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Sedmou epizodu úspěšné konverzační komedie Cyranův ostrov sledujte ve 21:50. Dnes budou obnovovat svůj „vozový“ park.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty jedinečné talkshow budou Marek Ztracený, Ester Kočičková a Zdeněk Srstka. Jan Saudek začíná vyprávět a zpovídat ve 22:25.

Více informací na www.barrandov.tv