Pondělí

Mají majetek, o kterém může běžný člověk pouze snít. Zavítejte na návštěvu k největším boháčům a poznejte jejich životní styl. První epizoda amerického dokumentu Evropští boháči začíná v sedm hodin večer.

Gérard Depardieu v roli detektiva má dva dny na to, aby nalezl zmizelého prezidenta. Spolu s nešikovným partnerem se vydávají po jeho stopě. Bláznivou francouzskou komedii San-Antonio sledujte od 20:30.

Jan Pavel II. byl jedním z nejoblíbenějších papežů v historii římsko-katolické církve. Přesto byl na něj v květnu 1981 spáchán atentát, který i přes vážná zranění přežil. Po čase navštívil ve vězení člověka, který vše způsobil a dokázal mu odpustit. Britský dokument Atentáty na objednávku sledujte od 22:15.

Úterý

Jejich úkolem je hlídkovat, pomáhat a zachraňovat lidské životy. Australský dokumentární seriál Pobřežní hlídka začíná v 16:10 a zprostředkuje vám pohled na každodenní rutinu zaměstnanců pobřežní stráže.

Nacistický vůdce byl člověk bez citu a svědomí. Před podrobením se vítězným mocnostem dal přednost sebevraždě. V prvních dnech však existovala možnost, že uprchl beze stopy. Britský dokument Hon na Hitlera sledujte od sedmé hodiny večerní.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Třináctá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha, nese název Díra v srdci a začíná ve 20:30.

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Konečně je tu vpravdě nezávislá televize se zdravým nadhledem i podhledem. Honí si ženy sebevědomí velkými automobily? Uhájí kriminálka Počernice v boji s terorismem evropské hodnoty? Vaše oblíbená Koko TV vysílá dnes ve 22:10.

Středa

Ocitli se v situaci, kdy jejich život visel na vlásku. Prostřednictvím kanadského dokumentárního seriálu V pasti sledujte vzrušující příběhy plné akce, dobrodružství a hrdinství. Závěrečná epizoda bude věnována tragické přírodní katastrofě, která postihla město New Orleans. Kanadský dokument sledujte v sedm hodin večer.

Velká láska Marion a Pierra končí nešťastně. Při rozvodovém řízení vyprávějí svůj životní příběh a přitom zjišťují, že se stále milují. Cesta zpět však není možná a proto je vše mnohem bolestivější. Francouzský romantický film Příběh lásky sledujte od 20:30.

Poznejte proces vyšetřování zločinu od samého začátku po jeho konec. Různé případy mají vždy stejné hlavní aktéry, kterými jsou vrah a jeho oběť. Australský dokumentární seriál Soudní vyšetřovatelé byl natočen na základě skutečných příběhů. Ve 22:15 si nenechte ujít první díl.

Čtvrtek

Poznejte podrobněji vznik a jedinečnost naší planety. Díky třídílnému britskému dokumentu Úžasná planeta se dozvíte zajímavé informace, o kterých jste předtím neměli nejmenší tušení. Od sedmé hodiny večerní sledujte závěrečný díl seriálu.

Dvanáct hraných filmů, které byly inspirovány skutečnými a velmi tragickými událostmi. Druhá epizoda bude věnovaná životnímu příběhu mladé ženy, která stojí před osudovým rozhodnutím. Pokračovat v těhotenství či podstoupit náročnou léčbu rakovinu? Obojí není možné. Slovenský seriál Ako som přežil je programovým tipem TV Barrandov a začíná ve 20:30.

Policisté z komediálního seriálu Profesionálové se jen nepatrně liší od těch skutečných. Své případy řeší pomocí netradičních vyšetřovacích metod a postupů, ale vždy s úspěchem. Ve 21:30 se o tom můžete sami přesvědčit.

Pátek

Každá minuta se počítá! Každá minuta může rozhodnout o životě či smrti uneseného. To je základní pravidlo rotterdamských policejních vyšetřovatelů. Sledujte jejich případy dle skutečných událostí v pořadu Zmizeli beze stopy III od 19:00.

Hledáte nápady pro víkendové vaření? Nenechte si ujít od 20:05 pořad Gurmáni na cestách. V jednoduchosti je síla a vařit se má s hlavně s láskou k jídlu…to jsou jediná pravidla Davidovy a Simonovy kulinářské školy. Dnes na ochutnávku pouliční kuchyně zastavíme v Indii.

Nemocnice je místem, kde se smrtí setkávají dnes a denně. Toto ráno ovšem udeřila bez varování a s cizím přičiněním…sledujte vynikající český krimi film natočený pod taktovkou Juraje Herze. Začátek snímku Znamení raka od 20:40 na Barrandově.

České filmové pátky pokračují excelující Magdou Vašáryovou ve snímku z cely smrti …a pozdravuji vlaštovky. Prožijte s námi 99 posledních dní života další oběti fašistické mašinérie. 99 dní, během kterých člověku proběhne před očima celý život od prvních krůčků na Barrandově od 22:25.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na Vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima elitních novinářů nás tentokrát zavede za unikátní faunou i florou do Egypta – daru Nilu.

Jak proměnit sobotní oběd na umělecké dílo Vám předvede světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem Vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy v opravdovou vášeň na talíři. Vařit začínáme v 11:35.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje od 15:45 epizodou „Třídní učitel“.

Večer je čas protáhnout si bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. Vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

Vaše bránice nedostanou odpočinout ani v půl deváté. Přijde nesmrtelný Louis de Funes. Tentokrát je šéfem velmi luxusní restaurace, kde vládne železnou rukou. Jednoho večera mu ovšem při zapalování dortu doslova „zmizí“ prezidentská návštěva od stolu. Četníci si s případem nevědí rady a tak musí sám vyřešit únos prezidenta. Grand restaurant pana Septima sledujte na TV Barrandov.

Příznivce počítačových her a fantasy žánru potěší naše nabídka po desáté hodině. Ve hvězdně obsazeném akčním filmu Ve jménu krále, podle herní série Dungeon Siege, se představí J. Statham, J. Rhys-Davies, R. Perlman a B. Reynolds. Vydejte se s TV Barrandov na cestu pomsty od 22:10.

Neděle

Jak se žije v zemi, kde se nachází tři největší predátoři naší planety? A co je strašlivější? Být zabit krokodýlem v afrických řekách, být sežrán žralokem v otevřeném oceánu nebo být napaden horkokrevným inteligentním lvem. Mozambik a jeho predátory navštívíme dnes od 08:25. sledujte jejich nerovný souboj v dokumentu Afričtí lidožrouti.

I v dnešní době platí, že v jednoduchosti je síla. Obzvlášť, když je řeč o vaření. Jednoduché recepty, dostupné suroviny a umělecké dílo je hned na světě. Inspirujte se světově proslulým profesionálem Billem Grangerem v pořadu Vaříme s Billem od 11:25.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje „rozsudkem“ dnes od 15:40.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Od 20:05 sledujte druhou epizodu situační komedie Cyranův ostrov s názvem Komik přes ulici.

Nedělní příběhy dle skutečných událostí nás dnes zavedou na rodinnou dovolenou na Bali. Ta se brzy promění v noční můru po nalezení velkého množství drog v jednom ze zavazadel. Policie má případ za jasný a je tedy jen na rodičích dokázat, že Dcera je nevinná. Začátek ve 20:35 na Barrandově.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty pořadu začínajícího ve 22:35 budou Eliška Sommerová, Marie Havlenová Saudková a Iva Frühlingová.

Speciální tip

Dvě britské expertky na hygienu bojují se špínou a nepořádkem neuvěřitelných rozměrů v těch nejšpinavějších domovech. Britský dokument Máte doma uklizeno? je křížovou výpravu za spořádanou domácnost. Sledujte ho od pondělí do čtvrtka vždy pět minut po osmé hodině večerní.

Více informací na www.barrandov.tv