Pondělí

Populární zoolog Nigel Marven se vypravil do samého srdce pouště Kalahari. Důvodem cesty je poznání jedněch z nejroztomilejších příslušníků živočišné říše. Surikaty jsou pospolitě a organizovaně žijící šelmy, které každého okouzlí. Britský dokument Na návštěvě u surikat si nenechte ujít v sedm hodin večer.

Cesta napříč Kanadou za záchranou mladistvé lásky se změní v jednu velkou Divokou jízdu. Sledujte kanadskou hudební road-movie s hity Avril Lavinge od 20:35 na TV Barrandov.

Lev Davidovič Trockij byl jedním z nejvýznamnějších přestavitelů sovětského bolševismu. Po názorové roztržce se Stalinem musel uprchnou do exilu. V srpnu 1940 byl na něj v Mexiku spáchán atentát. Britský dokument Atentáty na objednávku sledujte ve 22:15.

Úterý

Deset dní zbývá do pádu zvráceného nacistického režimu. Spojenecké jednotky se blíží ze všech stran a porážka je neodvratná. V sedm hodin večer si nenechte ujít závěrečný díl britského dokumentu Deset dní do vítězství. Sledujte autentické výpovědi vojáků všech zúčastněných stran.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Dvanáctá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha nese název Mučící nástroj a začíná ve 20:30.

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Konečně je tu vpravdě nezávislá televize se zdravým nadhledem i podhledem. Vaše oblíbená Koko TV dnes ve 22:10.

Středa

Ocitli se v situaci, kdy jejich život visel na vlásku. Prostřednictvím kanadského dokumentárního seriálu V pasti sledujte jejich příběhy plné akce, dobrodružství a hrdinství. Pátá epizoda bude věnována záchranným pracím po obrovském zemětřesení v Pákistánu. Kanadský dokument sledujte v sedm hodin večer.

Náhoda spojí dohromady slavného hudebníka a chudou uklízečku. Netrvá dlouho a oba se do sebe navzdory různým překážkám zamilují. Ve 20:30 sledujte francouzský romantický film Letní romance.

Kanadský seriál Dokud nás smrt nerozdělí se věnuje skutečným příběhům, kdy je svatební slib splněn do puntíku. Pat a Jim jsou misionáři a na první pohled tvoří spokojený svazek. Realita je ale ve skutečnosti úplně jiná. Ve 22:20 se dozvíte, kdo z manželského páru bude vrahem a kdo obětí.

Čtvrtek

Poznejte podrobněji vznik a jedinečnost naší planety. Díky třídílnému britskému dokumentu Úžasná planeta se dozvíte zajímavé informace, o kterých jste předtím neměli nejmenší tušení. Od sedmé hodiny večerní sledujte druhý díl s názvem Říše oceánů.

Dvanáct hraných filmů, které byly inspirovány skutečnými a velmi tragickými událostmi. První epizoda bude o matce, jejíž syn skončil v dlouhodobém kómatu. Její odhodlání poprat se s osudem je až neuvěřitelné. Slovenský seriál Ako som přežil je filmovým tipem TV Barrandov a začíná ve 20:30.

Policisté z komediálního seriálu Profesionálové se jen nepatrně liší od těch skutečných. Své případy sice řeší pomocí netradičních vyšetřovacích metod a postupů, ale vždy s úspěchem. Ve 21:25 se o tom můžete sami přesvědčit.

Pátek

Každá minuta se počítá! Každá minuta může rozhodnout o životě či smrti uneseného. To je základní pravidlo rotterdamských policejních vyšetřovatelů. Sledujte jejich případy dle skutečných událostí v seriálu Zmizeli beze stopy III od 19:00.

Hledáte inspiraci pro víkendové vaření? Nenechte si ujít ve 20:05 pořad Gurmáni na cestách. V jednoduchosti je genialita a vařit se má s láskou k jídlu…To jsou jediná pravidla Davidovy a Simonovy kulinářské školy. Dnes za ochutnávkou místních specialit zastavíme v Indii.

Povýšení by bylo pro většinu splněným snem. Milanu Lasicovi se ovšem stane noční můrou. Česká hořká komedie Vážení přátelé, ano v režii D. Kleina začíná na Barrandově ve 20:40.

Páteční noc bude patřit české kriminálce. J. Kramol se v roli poručíka z oddělení vražd vydává mezi pracovníky obsluhy kolesového velkorypadla najít vraha mladé ženy. Začátek je na Barrandově ve 22:55.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima elitních novinářů nás tentokrát zavede do kraje na konci světa – Kanady.

Jak povýšit sobotní oběd na umělecké dílo vám předvede světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy v opravdovou vášeň na talíři. Vařit začínáme v 11:35.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje v 16:10 epizodou „Spor“.

Večer je čas protáhnout si bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

Útokem vezme vaší bránici i Christian Clavier ve francouzské komedii Nepostradatelný pomocník. Co se stane, když úspěšný podnikatel a charismatický šéf velké společnosti začne trpět poruchou řeči? Na to naleznete odpověď ve 20:30 na Barrandově.

V temných časech španělské inkvizice, chamtivost, mučení a smrt zachvátila provinční městečko. Jedině místní šerif může vše napravit. Ch. Lambert si bude muset vybrat mezi záchranou města nebo své rodiny. Meč spravedlnosti začíná ve 22:30.

Neděle

V národním parku Everglades na Floridě byla nalezena mrtvá bornejská krajta, z jejíhož roztrženého těla trčel aligátor. Jak se tento ojedinělý souboj odehrál? A jaký může mít vliv vypouštění exotických druhů živočichů do volné přírody? Vydejte se na expedici ve společnosti předních vědců Velké Británie v 8:20 v dokumentu Krajty útočí.

I v dnešní době platí, že v jednoduchosti je genialita. Obzvlášť, když je řeč o vaření. Jednoduché recepty, dostupné suroviny a umělecké dílo je na světě. Inspirujte se světově proslulým šéfkuchařem Billem Grangerem v pořadu Vaříme s Billem v 11:20.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje v 15:55. Dnes nastane rozchod Jany s Michalem.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Od 20:05 sledujte první epizodu situační komedie Cyranův ostrov nazvanou Stříbrná svatba.

O tom, že neuvěřitelné příběhy píše sám život, se přesvědčíte dnes večer na Barrandově. Žena přistihla bankovního lupiče při činu. Za to, že ho neudá policii, ale chtěla malou protislužbu. Vloupat se do spermobanky. Francouzská romantická komedie Obchod je obchod začíná ve 20:40.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty pořadu začínajícího ve 22:15 budou John Bok, Josef Klíma a Michal Kryštof.

Speciální tip

Jejich úkolem je strážit, pomáhat a zachraňovat lidské životy. Australský dokumentární seriál Pobřežní hlídka vám zprostředkuje pohled na každodenní rutinu zaměstnanců pobřežní hlídky. Sledujte ho každý všední den odpoledne.

Dvě britské expertky na hygienu bojují se špínou a nepořádkem neuvěřitelných rozměrů v těch nejšpinavějších domovech. Britský dokument Máte doma uklizeno? je křížovou výpravou za spořádanou domácnost. Sledujte ho od pondělí do čtvrtka vždy pět minut po osmé hodině večer.

Více informací na www.barrandov.tv