Pondělí

Žralok je nelítostný predátor, který vládne mořím a oceánům. Své teritorium si pečlivě střeží. Prostřednictvím britského dokumentu Když žralok útočí poznejte v sedm hodin večer nejnebezpečnější pláže světa.

Jan Saudek – fotograf, moderátor, ale poprvé také zpěvák. Sestřih toho nejlepšího, co dosud zaznělo v jeho talkshow z úst zajímavých hostů. Dnes od 21:15 na Barrandově v Talkshow Jana Saudka.

Rainbow Warrior byla vlajkovou lodí organizace Greenpeace. V roce 1985 byla francouzskými tajnými agenty za pomoci výbušnin potopena. Na její palubě zahynul jeden muž. Na základě skutečné události vznikl francouzský film Operace Rainbow Warrior. Filmový tip TV Barrandov si nenechte ujít pět minut po desáté hodině večerní.

Úterý

Deset dní zbývá do pádu zvráceného nacistického režimu. Spojenecké jednotky se blíží ze všech stran a porážka je neodvratná. V sedm hodin večer si nenechte ujít dvoudílný britský dokument Deset dní do vítězství. Sledujte autentické výpovědi vojáků všech zúčastněných stran.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Jedenáctá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha nese název Čas vraždění a čas tvoření. Ve 20:15 bude policie dlouho dobu ignorovat názor Tonyho Hilla, aby posléze poznala, že měl opět pravdu.

Miloš Knor ví a řekne vám, co bylo, nebylo... A to i přesto, že by to nevěděl. Knortime č.22 je posledním předprázninovým speciálem. Tentokrát se natáčel ve velkém studiu. Publikum tvořili naši přátelé z facebooku. Dozvíte se mj. jak bude fungovat mobilní soud, jak si na řidiče posvítili policisté, zda Michal Zeitvogel vydražil tričko Miloše Knora, s Jarmilou Arechtewou zavítáme do Chorvatska, poreferujeme o nových pokusech Vladimíra Špidly v Evropském parlamentu, představíme Vám jedinečného kouzelníka, nebudou chybět ani už pravidelné rubriky Zprávy z regionů, Super Top Extra Star/ protože o nás se nikde nepíše, představíme Vám náš zbrusu nový bulvární web www.superterc.cz, Knort a To nejlepší na Knorec. Do studia zavítá Leoš Tučný se svojí sbírkou vajíček. Udělejte si KnorTime v úterý večer ve 21:55, bude to stát za to!!

Na Kanárských ostrovech řádí sériový vrah. Policii se nedaří zjistit pachatele ani motiv. Pomoci jí má uznávaný psychiatr, který zde tráví dovolenou. Ten se vzápětí stává jedním z hlavních podezřelých. Německý krimi film Smrt v lepší společnosti začíná ve 22:45.

Středa

Ocitli se v situaci, kdy jejich život visel na vlásku. Prostřednictvím kanadského dokumentárního seriálu V pasti sledujte vzrušující příběhy plné akce, dobrodružství a hrdinství. Čtvrtá epizoda bude ve znamení urputného boje o život sedmi mužů, kteří uvízli v jeskyni. V sedm hodin večer si ji nenechte ujít.

Náhlá a nevysvětlitelná zmizení spojují jednotlivé případy. Ty vyšetřuje speciální policejní jednotka, kterou vede komisař Olivier Levasseur. Sledujte příběhy lidí, kteří žili jedinečné životy, a bez vysvětlení se po nich slehla zem. Mladá dívka chce skončit svůj život sebevraždou. Na poslední chvíli je jí v tom zabráněno. Detektivové zjistí, že čerstvě porodila, ale po novorozeněti není ani stopy. Desátá epizoda francouzského krimi seriálu Adresa neznámá začíná patnáct minut po osmé hodině večerní.

Pořad Suďte je! dává jedinečnou možnost znovu otevřít kontroverzní kauzy. Po deset let se otec a matka nebyli schopni domluvit na způsobu výchovy svého syna. Výsledkem bylo nedobrovolné umístění syna na psychiatrickou kliniku. Podíl na vině má zřejmě každý - otec, matka i stát. Mají děti trpět za neschopnost ostatních? Ve 21:20 o tom rozhodněte.

Ve výzkumném středisku dojde k fatálnímu selhání, které může ohrozit život na Zemi. Při sporném experimentu je vytvořena miniaturní černá díra, která začne pohlcovat veškerou energii. Skupinka elitních vědců podstupuje zoufalý boj, aby selhání kolegů napravila. V cestě jim stojí řada nekompetentních lidí v čele s generálem Tatem, který by nejraději použil jaderné zbraně. Americký sci-fi film Černá díra je filmovým tipem TV Barrandov, a vy si jej nenechte ujít deset minut po desáté hodině večerní.

Čtvrtek

Poznejte podrobněji vznik a jedinečnost naší planety. Díky třídílnému britskému dokumentu Úžasná planeta se dozvíte zajímavé informace, o kterých jste předtím neměli nejmenší tušení. Od sedmé hodiny večerní sledujte první díl.

Mentálně zaostalý mladík je obviněn z vraždy svého otce. Všechno nasvědčuje tomu, že je skutečným viníkem. Zkušený policejní vyšetřovatel o tom ovšem není přesvědčen. Německý krimi film Vražda v městské tržnici začíná čtvrt hodiny po osmé večerní.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Pět minut před desátou večerní sledujte poslední epizodu situační komedie Cyranův ostrov nazvanou Vyhnáni z ráje, ve které se členové povedené rodinky snaží rozmnožit nově nabitý kapitál.

Kanadský seriál Dokud nás smrt nerozdělí se věnuje skutečným příběhům, kdy je svatební slib splněn do puntíku. Půl hodiny po desáté večerní se dozvíte, kdo z manželského páru bude vrahem a kdo obětí.

Elitní policejní jednotka řeší citlivé případy, které se stávají středem mediálního zájmu a plní novinové titulky. Sedmá epizoda francouzského kriminálního seriálu Pátrací oddělení nese název Mrtví z Garronu a začíná v jedenáct hodin večer.

Pátek

Trest smrti či doživotí, to jsou jen dvě z mnoha ožehavých témat, které přináší unikátní britský dokument Zločin a trest. Pohled na systémy práva ve světě a jejich účinnost při nápravě pachatele sledujte v 19:00.

Morální dilema čeká ve 20:15 na Milana Lasicu v české komedii Samorost. Pomůže dceři protekčně k vysněnému studiu medicíny nebo si zachová tvář a morálku hodnou docenta etiky? Sledujte české filmové pátky na Barrandově.

Politická satira na televizních obrazovkách je skutečný unikát. Existuje jen jedna osoba, která politikům sebere úsměv z tváře. Zuzana Bubílková je zpět v plné formě a má nabito ostrými. Začátek její Politické střelnice je ve 22:00.

Filmový večer zakončí snímek Hauři s Markem Vašutem v hlavní roli. Ztráta mladických ideálů, pokrytectví a protekcionismus jsou jen některá témata, kterým se tento snímek z roku 1987 věnuje. Začátek je ve 22:40 na TV Barrandov.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima elitních novinářů nás tentokrát zavede do brány Střední Ameriky - Mexika.

S obědem vám pomohou v 11:20 Gurmáni na cestách. V jednoduchosti je síla a vařit se má s láskou k jídlu…to jsou jediná pravidla Davidovy a Simonovy kulinářské školy. Dnes za ochutnávkou místních specialit pokračujeme v cestě Mexikem.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů se opět roztáčí od 15:55. Dnešní epizoda nese název „ Výbuch“

Večer je čas protáhnout si bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

V půl deváté přijměte poslední pozvání do soukromí celebrit. Pelíšky slavných navštíví dnes naposledy místa, kde byste přítomnost známých osobností mnohdy nečekali. Kde tráví svůj volný čas? Kam se chodí bavit osobnosti české kultury a společenského života? To vše nám na sebe dnes práskne Petr Fejk, ředitel ZOO Praha.

Absolutně nesourodá policejní dvojice na vás čeká ve vynikající Kanadské krimi komedii Hodnej polda, zlej polda. Dostanou se detektivové i přes „menší“ počáteční neshody na kloub případu „tetujícího vraha“? Přesvědčte se sami ve 20:45 na Barrandově.

Jeden muž chtěl sníst člověka, druhý chtěl být sněden. Než se o to začala zajímat policie, všichni si mysleli, že jde jen o legraci. Sledujte neuvěřitelný příběh, který se skutečně stal. Německý thriller Dobrovolná oběť začíná ve 22:50.

Neděle

Se silnými svaly a nebezpečnými drápy jsou medvědi asi nejsilnější šelmy na zemi. Dokumentární snímek z redakce National Geographic se nám pokusí přiblížit právě jejich unikátní dovednosti, kterých denně využívají k přežití. Opravdový medvěd se začne hledat v 8:20 na Barrandově.

Jak proměnit nedělní oběd na umělecké dílo vám předvede světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy v opravdovou vášeň na talíři. Vařit začínáme ve 11:45.

Odpoledne si můžete zavzpomínat na žákovská léta u klasického českého seriálu ze školního prostředí - My všichni školou povinní. Kolotoč osudů žáků, rodičů a pedagogů pokračuje od 16:05 epizodou „Podnájem“.

Jedinečný dokumentární cyklus o možných podobách lásky a vášně pokračuje další neděli na Barrandově. České milování vám bez předsudků a zábran nabídne vyprávění o lásce bláznivé. Sledujte příběhy lásek stižených psychózou dnes ve 20:05.

Redaktorka prestižního magazínu žije velmi spokojený život. Ten se jí ovšem ze dne na den zboří jako domeček z karet. Může za to záhadný balíček, který obdržela. Romantický snímek Danielova dcera podle skutečné události uvidíte ve 20:40.

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Poznáte moudrost nejstarší ženy světa a také zjistíme, že i dnešní mládež má problém…s rodiči. To vše v pořadu Koko TV dnes ve 22:20.

Závěr nedělní noci bude již tradičně ve znamení studentského, amatérského a nezávislého filmu. Jak si dnes stojí film mimo mainstream? To a mnohem víc zodpoví Profilm. Tentokrát na téma „BEST OF“ ve 22:55.

Speciální Tip

Zápasíte s každodenním úklidem vaší domácnosti? Učte se od profesionálů! Kim a Aggie vám s nečistotou spolehlivě poradí každý všední den v podvečer. Humus a špínu amerických domácností likvidují v pořadu Máte doma uklizeno.

Poté získáte nejnovější informace z Česka. Aktuální témata, o kterých česká společnost opravdu mluví, podaná atraktivně a s názorem. To je zpravodajský pořad 90 minut každý všední den od 19:00 na vaší TV Barrandov.

Více informací na www.barrandov.tv