Úterý

Cílené vyvražďování Židů zvráceným nacistickým režimem, patří mezi nejhrůznější zločiny v historii lidstva. Z nejtemnější epochy lidstva se zachovalo množství filmového a fotografického materiálu. Německý dokumentární cyklus je svědectvím, vzpomínkou i varováním. Druhá epizoda historického dokumentu Hitler a holocaust začíná v sedm hodin večer.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. První epizoda britského krimi seriálu Profil vraha nazvaná Zpěv mořské panny začíná ve 20:15.

Miloš Knor ví a řekne vám, co bylo, nebylo...A to i přesto, že by to nevěděl. Dnes se zaměříme se na šrotovné, ve vězení navštívíme komunistickou prokurátorku Brožovou – Polednovou. V pohledu do Rudolfova zjistíme, jaké věci je třeba udělat při ochraně životního prostředí. S Papežem jukneme do Afriky a Jarmila Arechtewa se přihlásí z Vídně s exklusivním rozhovorem s Josefem Fritzlem. Kdo chce vidět víc, sleduje v úterý ve 22:00 KnorTime na Barrandově.

Speciální jednotka madridské policie pátrá po těch nejzvrácenějších zločincích. Nejčastěji se setkává se sériovými vrahy a psychopaty. Ve 22:35 se o tom můžete ve španělském kriminálním seriálu Genesis - Vrahova duše sami přesvědčit. Ve třinácté epizodě nazvané Příčina neznámá budou elitní policisté řešit vraždu agresivní chemikálií.

Středa

Letecká doprava je statisticky nejbezpečnější druh přepravy na světě. Přesto se jí mnoho lidí obává. V třídílné britsko-kanadské dokumentární sérii Letecké katastrofy se dozvíte běžné i netradiční příčiny leteckých neštěstí. Ve třetí epizodě, která začíná v sedm hodin večer, bude věnovaná pozornost malým konstrukčním vadám, které způsobily velké problémy.

Sledujte skutečné kriminální případy, které otřásly veřejností. Německý seriál Sedm smrtelných hříchů se v každé epizodě věnuje jednomu z hříchů, který byl motivem zločinu. Zkušení vyšetřovatelé a nejlepší psychologové se snaží objasnit, jak je možné, že se člověk stane otrokem nejnižších pudů. Ve 20:15 sledujte případ ženy, pro kterou byl majetek a peníze smyslem života.

Justiční křivda či spravedlivý trest? Sledujte skutečné případy české justice a vyslechněte verdikt nezávislé poroty. Pořad Suďte je! dává jedinečnou možnost znovu otevřít kontroverzní kauzy. Ve 21:00 bude před soudem stát zubař Ondřej Schiller, který byl i přes nedostatek přímých důkazů odsouzen za vraždu své ženy. Bylo spravedlnosti učiněno zadost či nikoliv?

Řidič sanitky Ben přijde o práci a je najat jako osobní šofér místního podnikatele. Z první jeho cesty se stává jízda o život. Řízení automobilu je napojené na výbušniny a jediná chyba, zpomalení či zastavení způsobí explozi. Německý akční film Na plný plyn začíná ve 21:50

Čtvrtek

Svět klokanů, medvídka koaly a jedinečné panenské přírody vám nabídne Divoká Austrálie a Asie v sedm hodin večer.

Sehraný detektivní tým dvojčata Jeff a Leo se ve 20:15 vydají po stopách ukradených diamantů rumunské královny.

Veselá parta kolem Ivana Mládka nešetří humorem. Patnáct minut po deváté večer sledujte třináctou epizodu situační komedie Cyranův ostrov nazvanou Bankrot. I na aristokraty dopadla finanční krize. Zachrání je zbudování veřejných VIP záchodků?

Ve 21:50 se kanadský seriál Dokud nás smrt nerozdělí věnuje skutečným příběhům, kdy je do posledního slova splněn svatební slib. Tentokrát se krabice s mrtvým tělem dostává shodou okolností do veřejné dražby.

Pátek

Pozadí tajných služeb v okolí těch nejdůležitějších mužů světa vám odhalí unikátní britský dokument Prezidentova ochranka. Jak jedná při útoku na hlavu státu? Podrobnosti atentátů na prezidenta Kennedyho a Reagena uvidíte v 19:00.

Legendární český snímek Všichni dobří rodáci na vás čeká 15 minut po osmé hodině. Herecký koncert Vladimíra Menšíka, Radka Brzobohatého a Vlastimila Brodského vás zavedou do poválečného období, kdy národ zažíval léta svobody. Až do roku 1948…

Politická satira se na českých obrazovkách často neobjevuje. Existuje však jedna osoba, která politikům sebere úsměv z tváře. Zuzana Bubílková je zpátky v plné formě a má nabito ostrými. Sledujte patnáct minut po desáté hodině Politickou střelnici.

24 hodinové nasazení ostravské kriminálky začne ve 22:55. Český snímek mistra kriminálního žánru Dušana Kleina Město nic neví nás seznámí s realitou 70.let.

Sobota

Lidské dobrodružství, nádherná fauna a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Světově proslulí novináři nás tentokrát seznámí se spiritualitou jižní Indie.

I v dnešní době platí, že v jednoduchosti je genialita. Obzvlášť, když je řeč o vaření. Jednoduché recepty, dostupné suroviny a můžete tvořit umělecké dílo na talíři. V 11:15 se inspirujte světovým šéfkuchařem Billem Grangerem v pořadu Vaříme s Billem.

Odpoledne na Barrandově uvidíte další díl klasického českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením policejního rady Vacátka jsou zpět. Dnes řeší případ nejasné vraždy. Neznámý muž přivezl dívku do sanatoria, ovšem, jak později personál zjistil, známky života už dávno nejevila. Hříšní lidé města pražského začínají v 16:05.

Večer dostanou zabrat vaše bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim nic není svaté a nic před nimi není v bezpečí. Humor, provokace, parodie a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

Pelíšky slavných v půl deváté odhalí soukromí známých osobností a celebrit. Kde tráví svůj volný čas? Kam se chodí bavit osobnosti české kultury a společenského života? To vše zjistíme dnes o Gábě Al Dhábě.

St. Trinian není obyčejná střední škola. A tak když jí hrozí bankrot, místní studentky se rozhodnou s nepříznivou situací něco udělat. Ale po svém. Sledujte britskou komedii ve 20:50 na Barrandově.

Galerii životních osudů žen, které se věnují „nejstaršímu řemeslu“, vám přináší jedinečný seriál Satisfakce. Příběh prostitutky, která zkouší žít dva oddělené životy, uvidíte dnes po půl jedenácté.

Neděle

Opičky jak je neznáte! Milá, hravá stvoření se mění na drzé a nepříjemné Opičky uličnice. Fascinující záběry z dílen National Geographic sledujte v neděli ráno od 8:20.

Jak proměnit nedělní oběd na mistrovské dílo a vášeň na talíři vám ukáže světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy v umění. Pokračujeme v 11:20.

Unikátní dokumentární cyklus o různých podobách lásky a vášně České milování vám bez předsudků a zábran krátce po osmé hodině večerní nabídne pohled mezi děti, které mají děti.

Emilie má zvláštní dar a její schopnosti se prohloubí ve chvíli, kdy jí zmizí dcera. Policie myslí, že utekla z domu. Emilie tuší, že pravda je mnohem hrůznější. Portrét pohřešované sledujte od 20:45.

Atentáty obestřené tajemstvím rozkryjeme společně s dokumentárním seriálem Atentáty na objednávku. Před půl jedenáctou odhalíme záhady kolem útoku na princeznu Annu.

Zbytek noci bude již tradičně ve znamení studentského, amatérského a nezávislého filmu. Jak si dnes stojí filmy mimo mainstream? To a mnohem víc zodpoví Profilm. Tentokrát na téma „Být (s) uměním“.

Speciální tip

Máte pocit, že se váš byt proměnil v chlívek? Nevěšte hlavu, Kim a Aggie vám s úklidem spolehlivě poradí každý všední den v podvečer. Hnus a špínu amerických domácností likvidují v pořadu Máte doma uklizeno.

Poté získáte nejnovější informace z Česka. Aktuální témata, o kterých česká společnost mluví, podaná atraktivně a s názorem. To je zpravodajský pořad 90 minut na Barrandově.

Více informací na www.barrandov.tv