AUTOBIOGRAFICKÝ POŘAD

13. komnata Světlany Nálepkové, ČT 1, 16. 3. 2012, 20:55

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková je temperamentní žena známá svým aktivním přístupem k životu. Zpívá v muzikálech, hraje v divadlech, sama se stará o rozlehlý statek, kde chová koně. Ale zatím se jí nepodařilo najít partnera na celý život. Sama přiznává, že o schopnost založit normální rodinu a prožít s mužem obyčejný oboustranný vztah ji připravila krutá zkušenost z dětství. Vyrůstala totiž v rodině, kde otec psychicky i fyzicky týral matku a brutálně se choval také ke svým dcerám. I když má v sobě hluboce zakořeněnou nedůvěru k mužům, neumí zároveň rozpoznat ty, kteří se ji snaží jenom využít. Vnitřní boly do jisté míry dokázala překonat. Kompenzuje je prací, cestováním a výchovou dcery Josefíny. A zároveň věří, že ten pravý vztah ještě v životě prožije…

TELEVIZNÍ DRAMA

Tajemná žena, TV Nova, 16. 3. 2012, 09:55

Na první pohled můžete mít šťastné a zdánlivě nerozbitné manželství. Může být mezi vámi důvěra i láska, přesto se všechno může změnit během chvíle. Sledujte televizní drama o životě a manželství poctivého muže, které rozbije na kusy neodbytná pozornost záhadné ženy. I když je manžel nevinný, semínko nedůvěry to v manželce zasadí. Jestli chce zachránit své manželství, musí podniknout mnohem razantnější kroky než dosud.

ROMANTICKÉ DRAMA

Vášeň a cit, ČT 1, 17. 3. 2012, 13:55

V roce 1795 byl pro většinu mladých anglických dívek hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Nezkušená Jane Austenová však věří v opravdovou lásku. Je rozhodnuta stát se spisovatelkou a většinu času věnuje čtení románů a psaní literárních pokusů. Ve svých dvaceti letech se setká s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem, jehož intelekt a charisma ji naprosto uchvátí. Podle Jane má láska přednost a dokáže překonat všechny překážky. I přesto, že mohou ztratit vše včetně svých rodin, přátel a jejich podpory.

Kafe.cz zjistilo:

  • Tvůrci se volně inspirovali skutečnými událostmi ze života Jane Austenové (1775–1817), které se pravděpodobně prolnuly do jejích románů. Příběh zobrazující tehdejší společnost, svazovanou konvencemi a sociálními rozdíly, se odehrává ve stylu jejích knih. Kromě hereckých výkonů zaujmou působivé obrazy anglického venkova, elegantní dobové kostýmy i hudební doprovod. Talentovaná americká herečka Anne Hathawayová se pro hlavní roli naučila hrát na piano a zvládla dokonalý anglický přízvuk.

KOMEDIE

Jak jsem se stal psem, Prima family, 17. 3. 2012, 14:10

Kromě vyměněných osobností, opravdových Santa Clausů, se v amerických filmech můžeme setkat také s tajemnou proměnou ve zvíře. V téhle komedii se do role domácího mazlíčka pejska doslova vžije známý herec Tim Allen. Stačí k tomu jedno malé kousnutí. Vrátit čas neumí, chce tedy odprosit „uraženého“ psa…ale ani to mu nepomůže. Jak to dopadne, můžete zjistit v sobotu odpoledne.

THRILLER

Téměř bez šance, Prima family, 18. 3. 2012, 23:30

Claire Danes a Kate Beckinsale zjistily, jaké to je uvíznout za držení drog v thajském vězení. Zvláště tehdy, když ze začátku prý ani jedna netuší, jak k tomu mohlo dojít. Ani jedna se nechce přiznat, že ona naletěla překupníkovi drog. Jejich přátelství se tak kvůli velkému tajemství začíná rozpadat. Navíc všichni automaticky odsuzují světáckou a „zlobivou“ Alice. Jak to ale ve skutečnosti bylo? Nechtěla se zakřiknutá Darlene jen trochu pobavit? Sledujte už v neděli.