POETICKÁ KOMEDIE

Obecná škola, TV Nova, 25. 11. 2011, 20:00

Máte doma synka, nebo dokonce dva? A máte někdy pocit, že se to prostě nedá zvládnout? Hádky, boje, neustálý křik a povyk, nebo naschvály, které jediné zvládnou dělat společně? Pak si dokážete představit, jak těžké to musí být zvládnout nezvladatelnou chlapeckou třídu. Tu dokáže zkrotit jen svérázný učitel Hnízdo nečekanými metodami. V hlavních rolích již klasické české komedie uvidíte Zdeňka Svěráka, Jana Třísku, Libuši Šafránkovou a Rudolfa Hrušínského.

TANEČNÍ FILM

Hříšný tanec 2, ČT 1, 26. 11. 2011, 13:00

Máte ráda tanec a ráda tančíte doma v obýváku? Nebo si chcete za pomoci tance třeba ukrátit vytírání podlahy? Pak si k tomu pusťte romantickou komedii Hříšný tanec 2. Je velmi volný pokračováním veleúspěšné jedničky. Sice nedosahuje jejích kvalit, ale nechybí charismatický Patrick Swayze, ani krásný hlavní hrdina a rozhodně film nepostrádá nejdřív úplně prkennou americkou dívku. Ve filmu se vrátíte do časů kubánské revoluce, do dob, kdy byl Fidel Castro hrdina.

RODINNÁ ROMANTIKA

Terminál, TV Nova, 26. 11. 2011, 15:45

Tom Hanks září snad ve všech svých filmech…nepatří mezi toho prvoplánového krasavce, ale v něm samotném i v jeho hraní nechybí charisma. Tento týden se na něj můžete podívat v komedii o muži, který vinou byrokratického systému uvízne na několik měsíců v hale newyorského letiště. Absurdita příběhu se zdvojnásobí, pokud to budete sledovat s vědomím, že tahle situace se doopravdy stala íránskému utečenci, který uvízl na pařížském letišti. A to na několik let…rozhodl se tedy všem svůj příběh odvyprávět. Nově také prostřednictvím Terminálu.

ROMANTIKA PRO HOLKY

27 šatů, TV Prima, 26. 11. 2011, 20:00

Ať je nám dvacet nebo pětatřicet…všechny jsme to zažily a možná právě zažíváme. Vaše kamarádky se vdávají, nebo už vdané jsou…a vy? Možná máte přítele, možná jste sama, možná ani sama nevíte, jak na tom jste – ale v každém případě to vypadá, že je svatba v nedohlednu. Ale neváhejte, možná vás potká to samé co Katherine Heigl v romantické komedii o tom, jaké to je, když má žena ve skříni již 27 „družičkovských“ šatů, je zamilovaná do šéfa, který miluje její sestru, a její vlastní svatba je v nedohlednu.

AKČNÍ KRIMI THRILLER

Kajínek, TV Nova 27. 11. 2011, 20:00

V České republice není snad nikdo, kdo by neznal příběh snad nejslavnějšího českého „vraha“ s nepřekonatelně modrým pohledem, který jako jediný dokázal utéct z nejstřeženější věznice na Mírově prý proto, aby se mohl obhájit. Ať je Jiří Kajínek vinen, nebo ne, filmařům se jeho příběh zalíbil, a tak vytvořili příběh, který je tímto případem inspirovaný. Vaši partneři se tentokrát nebudou chtít trhnout od televize, protože film obsahuje na české poměry dobře vytvořené akční scény. Jinak…o tom, jestli příběhu uvěříte, nebo ne, si udělejte obrázek sami.