ROMANTIKA

Rosamunde Pilcher: Shledání v Rose Abbey, Prima Family, 31. 8. 2012, 16:05
Rosamunde Pilcher: Ať půjdeš kamkoli, Prima Family, 31. 8. 2012, 20:00

Možná máte jasno, co budete o víkendu dělat, ale třeba se vám plány rychle změní. Jako mně. Namísto výletu s manželem si budu užívat volného a „svobodného“ víkendu. A jak jinak volno využít, než tím, že se budu válet, nebudu vařit a navečer k sobě pozvu kamarádky na víno. Jestli jste na tom stejně, pak si můžete stejně jako my užít dvojitou dávku té pořádné až nereálné romantiky a trochu přitom zdrbnout chlapy. Někdy je prostě potřeba vypnout, a i když možná na romantické filmy nekoukáte, tentokrát to zkuste a třeba se znovu do toho svého, až se vrátí domů, zase zamilujete.

ČESKÝ FILM

Robinsonka, ČT 1, 1. 9. 2012, 14:50

Adaptace knihy M. Majerové "Robinsonka" byla první živě vysílanou televizní inscenací, kterou v první polovině padesátých let připravilo tehdejší Vysílání pro děti. První filmovou verzi příběhu o statečném děvčátku, které se muselo ujmout vedení domácnosti, natočil na Barrandově v roce 1956 režisér Jaromír Pleskot. Druhá filmová "Robinsonka", ta, kterou uvidíte, už byla barevná, vznikla v koprodukci Filmového studia Barrandov a Československé televize o dvacet let později. Do role Blaženky obsadil režisér Karel Kachyňa Miroslavu Šafránkovou, jejího otce hraje Petr Kostka, Toničku Jaroslava Obermaierová.

RETRO MUZIKÁL

Hairspray, TV Nova, 1. 9. 2012, 9:40

Milujete muzikály? Pak se vám tato hudební retro komedie určitě zalíbí o tom, že kdo má malé cíle, nedosáhne velkých věcí. A zvláště vás to pobaví, protože ve filmu hraje John Travolta. To by nebylo nic tak zvláštního, kdyby si nestřihl ženskou roli. A není to jen o líbivých melodiích, které vás donutí poklepávat nohou do rytmu, ale také je film skvěle obsazen a dokonale herecky odehrán. Tvůrci filmu si dali záležet také na textech a skvěle zapracovali na choreografii. V dalších rolích uvidíte Michelle Pfeiffer, Amanda Bynes, Nikki Blonsky a Christopher Walken.

KOMEDIE

Casanova, Prima Family, 1. 9. 2012, 13:40

Benátky, 18. století. Giacomo Casanova, legendární dobrodruh, jehož milostné úspěchy se staly inspirací pro tucty dalších generací svůdců, a Francesca Bruni, nejnadanější spisovatelka své doby, která čeká na vzácného muže s opravdovým pochopením pro věrnost a vášeň. Když se Casanova s Franceskou seznámí, najde v ní svůj ideální milostný protějšek a jedinou ženu, která kdy odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Jak to dopadne, vám ukáže Heath Ledger v hlavní roli.

SERIÁL

Gympl s (r)učením omezeným (1), TV Nova, 2. 9. 2012, 20:20

Konečně září! Možná si říkáte, že je to skvělé, protože děti zase jdou do školy a školky a vy nemusíte řešit, kdo je i nadále bude hlídat, a také proto, že se najednou české televize mohou přetrhnout s novými pořady, které na nás po konci okurkové sezony chrlí. Jedním z nich je i seriál Gympl, jehož pilotní díl uvidíte právě tuto neděli. V hlavních rolích uvidíte kromě mnohých třeba Libušku Šafránkovou, Ondřeje Brzobohatého, Milana Šteindlera a Lucii Benešovou.

ROMANTICKÉ DRAMA

Austrálie, Prima Family, 2. 9. 2012, 20:00

Režisér, který natočil Moulin Rouge, se tentokrát přesunul se svým tvůrčím záměrem do Austrálie, do období druhé světové války. Píše se rok 1939. Lady Ashly je bohatá anglická aristokratka, která se rozhodla vzdát se veškerého svého komfortu a přestěhovat se do Austrálie, kde právě zdědila statek o velikosti Marylandu a k tomu dvoutisícihlavé stádo dobytka. Jenže ne všichni jí nový majetek přejí, a tak Lady Ashly musí za pomoci statného, i když trochu hrubého dobytkáře přesunout celé stádo na druhou stranu Austrálie. Jenže zuří válka a japonské bombardéry nemají za cíl jen Pearl Harbor. Jako milostná dvojice se představí Nicole Kidman a Hugh Jackman.