Slečna drsňák

Nova, pátek 14. 12. od 20:20

Třicetiletá agentka FBI Grace (Sandra Bullock) je poněkud drsnějšího ražení a není jí vlastní nic, co ostatní ženy milují. Nenávidí šminky, nákupy či boty na podpatcích. Právě ji si však nadřízení vyberou jako fingovanou finalistku do soutěže Miss Amerika, na kterou se chytá teroristický útok. Grece se sice nejdřív brání, ale nakonec se svého úkolu zhostí. Ve filmu se můžete těšit na vtipné momenty, kdy se odborný poradce soutěže pustí do nelehkého úkolu, udělat z policistky v kalhotách královnu krásy.

Hodnocení Kafe.cz: *****

Holky z kalendáře

Prima family, sobota 15. 12. od 13:40

Dvě letité přítelkyně Annie a Chris navštěvují dámský klub pro ženy zralejšího věku. Ten vydává každý rok svůj vlastní kalendář a výtěžek z prodeje jde na charitu. Bohužel však o kalendář není příliš velký zájem. Kdo by také chtěl mít doma na stěně fotky kostelů ... Aby si zajistily prodejnost, přijdou dámy s revolučním nápadem nafotit do něj letos své vlastní akty. Nejen, že se jim plán povede zrealizovat a kalendář je okamžitě kompletně vyprodán, o hvězdy z kalendáře projeví zájem i Hollywood.

Hodnocení Kafe.cz: ****

Vánoční hvězda

ČT 1, neděle 16. 12. od 20:00

Milostná komedie Vánoční hvězda je nový film České televize, který potěší vždy, nejen o Vánocích. Ústřední postavou je nesmělý zamilovaný vesnický muzikant, kterého jeho spoluhráči přihlásí do televizní soutěže jménem Vánoční hvězda, aby mu dopomohli k jeho lásce Tereze. A opravdu, soutěž mu, i když úplně jinak, než kamarádi předpokládali, lásku přinese. Jak? Podívejte se v neděli.

Hodnocení Kafe.cz: ***

Cesta do Vídně a zpátky

ČT 1, pondělí 17. 12. od 22:15

Ústřední postavou komorní komedie o lidech, kteří žijí jako "singles", je kariéristka a workholička Kamila Bendová (I. Chýlková). Je jí 39 let a žije sama - tedy až na občasná setkání s přítelem Igorem. Po jedné neshodě s ním se nechá přemluvit kamarádkou Irenou k víkendovému výletu do Vídně. Cestou se však vyskytne jeden problém - zastávka na jižní Moravě a setkání s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), padesátiletým veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Bednařík s kamarády oslavuje narozeniny a tím ruší noční klid. Kamila si jde zjednat pořádek, ale situace se vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného. Jak se ukáže, život má i zde své stinné stránky. Víkendové zážitky znamenají pro Kamilu příležitost nahlédnout na vlastní život z jiného úhlu. Návrat domů je pro ni víc než jen další cesta autobusem.

Hodnocení Kafe.cz: ****

To byl zítra flám

Prima family, úterý 18. 12. od 21:20

Čtyři kamarádi ze studentských let, zklamaní svými současnými životy, se rozhodnou připomenout si bezstarostné dny a oživit ideály z mládí. Netuší ovšem, že se jim jejich přání splní a že dostanou šanci svou budoucnost ovlivnit. Po bouřlivém večírku se zničehonic ocitnou v roce 1986 a jejich „současný“ život začíná podruhé... Originální komedie neotřelým způsobem nahlíží na zklamání a opětovné naděje zpackaného života.

Hodnocení Kafe.cz: ****