Akční pecka

300: Bitva u Thermopyl

NOVACINEMA - sobota 6. 10. ve 21:50

Akční film USA (2006). Perský král, který sám sebe prohlásil za vládce celého světa, má jediný cíl. V čele mohutné armády si podmanit Spartu a donutit jejího krále před ním pokleknout. Ten však vybral strategicky nejlepší místo, úzký průsmyk u Thermopyl, a rozhodl se společně se třemi sty věrnými sparťanskými bojovníky bojovat s obrovskou přesilou Peršanů do poslední kapky krve... (110 min)

Hrají: R. Egan, R. Richardson, D. Bakerová

Názor Kafe.cz

Pokud milujete americké velkofilmy a neblinkáte nad nějakou tou useknutou končetinou, tak si Bitvu u Thermopyl nesmíte nechat ujít. Minimálně se pokocháte při pohledu na svalnatá mužská těla.

Naše Hodnocení: ***

Motivační drama

Štěstí na dosah

Nova - neděle 7. 10. v 11:50

Film USA (2006). Chris se zoufale snaží najít práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, jeho žena a matka jeho syna je opustí. I přes všechny nástrahy osudu však milující a starostlivý otec neztrácí víru, že jednoho dne se všechno zlé v dobré obrátí (109 min)

Hrají: Will Smith, Jaden Smith

Názor Kafe.cz

Nádherný film o štěstí a cestě k němu, která není vždy lehká, ale stojí za to po ní jít. Americký sen podle skutečné události, kde exceluje Will Smith a jeho filmového syna hraje syn skutečný. Doporučujeme!

Naše hodnocení: *****

Retro komedie

Fantomas

Barrandov TV - úterý 9. 10. ve 20:00

Komedie Fr. (1964). Maskovaný superzločinec terorizuje Paříž, ale hlavně komisaře Juvea, který se ho marně snaží dopadnout. (101 min)

Hrají: L. de Funes, J. Marais, M. Demongeotová, J. Dynam, M. H. Arnaudová

Názor Kafe.cz

Pokud se rádi vracíte do dětství a jste k tomu milovníkem Luie de Funese, tak jistě neodoláte a Fantomase si stejně jako my z redakce pustíte.

Naše hodnocení: ****

Čistokrevná romantika

Rosamunde Pilcherová: Tak blízko nebi

Prima family - čtvrtek 11. 10. v 16:05

Romantický film N/Rak. (2004). Láska bývá slepá, což pozná i Anne, která bezmezně věří svému muži, ale jen do chvíle, než jí pomůže otevřít oči její dřívější láska Rodney... Romantický příběh z cyklu televizních filmů podle románů Rosamunde Pilcherové. (86 min)

Hrají: J. Fliegerová, W. Mues, C. Wilcke

Názor Kafe.cz

Ona je mladá učitelka na malém městě, on dědic zdejšího strojního impéria, který se vrátil z cest. Potkají se na bílé lavičce s pohledem na záliv. Tak takhle nějak to ve filmech Rosamunde Pilcher začíná a konečně, co by ne? Všechny tyhle příběhy končí šťastně a to je přeci hezké a uklidňující :-)

Naše hodnocení: ***

Dobrodružná vztahovka

El Dorado: Zlaté město

Barrandov TV - pátek 12. 10. ve 20:00

Dobr. film Peru/USA (2010). Dva dobrodruzi se vydali do peruánského pralesa, aby pomocí Zlatého kalendáře našli legendární město. Ale nejsou sami, kdo má zájem o tento poklad... (87 min)

Hrají: S. West, L. Goss, N. Martinezová, E. Henson

Názor Kafe.cz

Pokud máte dojem, že uplynulý týden byl poněkud statický, vydejte se alespoň u televizní obrazovky na dobrodružnou cestu do bájného El Dorada. Když vás nástrahy číhající v pralese zas až tak nenadchnou, určitě vás bude zajímat vztah dvou hlavních postav - ex-partnerů. No řekněte, vyrazila byste se svým bývalým vstříc bojovným kmenům a jedovatým hadům? Kdo ví, jak tohle dopadne ...

Naše hodnocení: **