Dobrodružství

Indiana Jones a Království křišťálové lebky

NOVA, sobota 17. 11. od 20:20

Neohrožený archeolog Indiana Jones (H. Ford) si navzdory bouřlivé minulosti ze všeho nejvíc užívá klid. Staré instinkty v něm probudí až stopy vedoucí k legendární křišťálové lebce. Jeho úhlavním nepřítelem na dobrodružné cestě za vzácným artefaktem je všehoschopná ruská agentka Irina Spalková, doprovázená armádou hrdlořezů.

Názor Kafe.cz

Indiana Jones je klasika, která vždycky stojí znovu za zhlédnutí. Minimálně proto, že Harrison Ford je opravdový fešák.

Rodinná komedie

Jak se krotí krokodýli

NOVACINEMA, sobota 17. 11. od 20:00

Miroslav Etzler zdaleka netušil, že ve Vysokých Tatrách, kam odjel se svou dcerou a její třídou na školu v přírodě, bude muset čelit hejnu malých nezbedů a pobyt se proti slibům poněkud protáhne. Ingrid Timková zatím marně čeká, až se objeví na jejich chalupě. Ale to je jen začátek řady neuvěřitelných náhod a komplikací...

Názor Kafe.cz

Komedie, kterou asi část populace miluje a druhá nenávidí. Zejména song Máme doma obludu se líbí pravděpodobně jen malým dětem, maminkám malých dětí a maminkám maminek malých dětí. Film Marie Poledňákové je ale každopádně důvodem, proč v sobotu ratolestem posunout večerku.

Thriller

Cela

PRIMA COOL, sobota 17. 11. od 22:05

Sadistický vrah ukrývá své oběti ve skleněné komoře daleko od civilizace. FBI se sice podaří při jednom zátahu pachatele zadržet, ale v jeho smrtící cele umírá další oběť a času není nazbyt. Poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deaneové (J. Lopez) , která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí.

Názor Kafe.cz

Svůdnou Jenifer Lopez (s nejvíc sexy pozadím na světě) známe už jako krásnou pokojskou či vnadnou učitelku tance, nicméně její role mentalistky nás opravdu zajímá. Na film se tedy my z redakce určitě podíváme.

Romantická komedie

50x a stále poprvé

NOVA, neděle 18. 11. od 12:25

Ošetřovatel zvířat Henry Roth (A. Sandle) se chystá na Aljašku zkoumat život mrožů. Jenže při zkušební jízdě se jeho škuner porouchá a osud ho zavede do místní kavárny, kde pozná sympatickou Lucy (D. Barrymor). Ta bohužel trpí vzácnou poruchou, při které si pamatuje pouze a jen události jediného dne. Henrymu její šarm učaruje, přesto, že jí musí každý den znovu nejprve oslovit, okouzlit a nechat ji zamilovat se do něj jen proto, aby ji zítra zase oslovil, okouzlil a tak dále, a tak dále...

Názor Kafe.cz

Film, na kterém je vidět, že láska i hory přenáší (tedy s obří porcí nadsázky). Každopádně milá oddechovka s krásnou Drew v hlavní roli, která se na zamlžené nedělní odpoledne pěkně hodí.

Katastrofické drama

Ledová apokalypsa

NOVACINEMA , neděle 18. 11. od 20:00

Hrůzné následky globálního oteplování a energetická krize přiměla profesora Thoma Archera, aby vyzval šéfa těžařské společnosti, která hledá v grónském ledovci další suroviny, k ukončení těžby. Jenže brzy je nalezen jeho přítel mrtvý. A protože přímo na vrtné plošině prováděl vědecký výzkum a dozor, je jasné, že se nejedná o nehodu. Nezbývá, než vzít situaci do vlastních rukou...

Od 22:00 pak pro ty, které to chytne, začíná druhý díl

Názor Kafe.cz

My tady na Kafe.cz máme katastrofické filmy rády a určitě se na film podíváme, protože ho neznáme. Soudě podle názvu, budeme si po jeho zhlédnutí připadat ve zdejším nevlídném listopadu jako v peřince.