Teorie velkého třesku

Prima cool – od pondělí do čtvrtka ve 21:20

Teorie velkého třesku je jeden z nejúspěšnějších amerických sitcomů posledních let z per Chucka Lorra a Billa Pradyho.
Experimentální fyzik Leonard a teoretický fyzik Sheldon žijí ve svém vlastním světě vln a částic a o reálném životě nemají příliš potuchy.
To se změní s příchodem jejich nové sousedky, krásné blonďaté servírky Penny, které je svět géniů naprosto neznámý, což často - vlastně vždy - vyústí v zábavnou situaci. Leonard a Sheldon mají své mouchy, ve své podstatě jsou to ale hodní a zajímaví kluci. No ano, geniální kluci, kteří mají vztahy pouze se sobě podobnými, sledují sci-fi seriály a filmy, řadí si cereálie podle obsahu vlákniny a teorie relativity je pro ně srozumitelnější než návod ke skříni IKEA. Ale svojí vědě rozumějí dokonale. Dokonce jsou schopni ve fyzikálních vzorcích vyznávat lásku.

Jak jsem potkal vaši matku

Prima cool – od pondělí do čtvrtka od 21:50

Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005.

Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin...
Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou.

Comeback

Nova - pondělí od 22:10

Hrdinou sitcomu Comeback je bývalý discozpěvák Tomáš Pacovský (uměleckým jménem Tomi Paci), který prožil vrchol slávy před dvaceti lety, pak pověsil uměleckou kariéru na hřebík a pokouší se uživit coby majitel obchodu s CD. Plány na normální život mu ale hatí jeho svérázný bratr Ozzák, zapřísáhlý metalista a zaměstnanec zmíněného obchodu.

Ten odmítá hudbu prodávat buď proto, že jde o jeho oblíbený žánr (rock, metal) a pak nemůže být předmětem kšeftu, nebo proto, že ji nesnáší (pop, dechovka a vlastně všechno ostatní) a zájemce o ni z obchodu vyhazuje. Když do obchodu přijde nová pracovní síla - Marcelka - zdá se, že si Tomáš konečně oddychne. Opak je však pravdou – jak by si mohla tato bývalá fanynka Tomiho Paciho rozumět s vyznavačem Sepultury? Naštěstí se může Tomáš spolehnout na svou krásnou a chytrou dceru Ivu, která z něj má sice trochu legraci, ale stará se o domácnost a když je potřeba, jedná dospěleji než Tomáš i strýc Ozzák dohromady.

Ivinou nejlepší přítelkyní je její vrstevnice ze sousedství Saša a úhlavním nepřítelem Sašino dvojče Lexa, který Ivu neskutečně vytáčí tím, že je do ní zamilovaný. Jejich matka Simona čepuje v Ozzákově oblíbené hospodě U jezevce a dvojčata vychovává podle vzoru Sáry Connorové z filmu Terminátor.

Dva a půl chlapa

Nova cinema - od pondělí do čtvrtka od 17:55

Charlie Sheen (Charlie Harper) je bezstarostný pohodář s domem na pláži, co si žije podle vlastních pravidel. Bojí se vážných vztahů, takže randí s mladšími a pohlednými dívkami "na jednu noc". Je spokojen, takhle mu to vyhovuje. Jenže jednoho dne za ním přijde jeho bratr Alan, který nemá kam jít. Alanova žena zjistila, že je lesbička, rozešla se s ním a vyhodila ho z domu. Charlie mu tedy poskytne střechu nad hlavou, než si najde něco svého. To však ještě neví, že Alana se jen tak nezbaví. Alan navíc není sám, má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat...

Chůva k pohledání

Prima love - každý den od 20:00

Chůva Fran Fine s výraznými nosovkami, jako podomní prodavačka kosmetiky zazvoní na anglického vdovce, broadwayského producenta Maxwella Sheffielda a stane se tak spíš nedopatřením chůvou jeho tří dětí. Fran si díky svému vtipu, výstřednosti i lastavosti brzy děti získá. Nastává situace, kdy se obyčejná mladá žena z předměstí setkává s modrou krví. Fran pořádnému, až upjatému Maxwellovi a jeho dětem v postupných dávkách podává "logiku Queensu" a pomáhá jim stát se šťastnou a živou rodinou.
Hrdým členem Sheffieldovy domácnosti je sluha Niles, který pozorně sleduje všechny události v domě a svým obratným jazykem je komentuje. Ihned pozná Franinu schopnost udržovat teplo rodinného krbu a skamarádí se s ní. Špičkuje se s Maxwellovou „nóbl“ obchodní společnicí C.C. Babcock, která brzy pochopí, že nejen ona, ale i Fran pomýšlí na Maxwella. Kolem Fran se pravidelně točí „typická posedlá a jídlo milující židovská matka“ Sylvia; její vzácně viděný, avšak často zmiňovaný otec Morty; senilní babička Yetta Rosenberg závislá na cigaretách, která se domnívá, že Maxwell je Franin manžel a děti také; a hloupá nejlepší kamarádka Val Toriello.