Policajt ze školky

Prima Family, pátek 1. 2. od 20:15

ZN: Pro děti i rodiče

John Kimble pronásleduje v Los Angeles překupníka drog a vraha Cullena Crispa. Když zjistí, že zločinec dostal zprávu o své ženě, která od něj utekla se synem a třemi miliony dolarů a nyní se ukrývá v oregonské Astorii, vydá se tam společně s policistkou Phoebe O'Harovou, která se má pokusit jako nová učitelka najít v místní mateřské školce Crispova syna. Cestou však onemocní a Kimble je nucen nastoupit do mateřské školky místo ní, ačkoli nemá s dětmi žádnou zkušenost, protože ty prostě do jeho světa nepatří. Přestože jeho první setkání s mrňaty nedopadne zrovna nejlépe, postupně se začnou ledy mezi velkým svalovcem a bandou capartů lámat. Chladný ovšem Kimble nezůstane ani ke krásné Joyce, která, jak se později ukáže, je právě hledanou ženou. Téměř idylický život novopečeného maloměstského učitele však netrvá dlouho. Na scéně se totiž objeví bezcitný Crisp, který si přijel pro syna

Názor Kafe.cz

Komedie, která vysvalenému Arnoldovi dle našeho názoru sedne. Ve filmu milujeme Kimblovu kolegyni - policistku O'Harovou, která stále jí nebo zvrací. Líbí se nám netypický policistův mazlíček i jeho výchovné metody. Tenhle fim máme prostě rádi.

Může se to stát i vám

Nova, sobota 2. 2. od 15:45

ZN: Pro ty, kteří se rádi dojímají

Charlie Lang, pětatřicetiletý sympatický muž, je newyorským policistou. V žádném případě to však není typický drsňák - právě naopak. Spíš než tvrdé pěsti a služební pistole používá milých slov a v náručí přenáší přes ulici bezradné děti. Jeho manželka Muriel není jeho dobráckou povahou nijak nadšená a tuší, že se s ním bohatství a společenského postavení jen stěží dočká. Při jedné z pochůzek zajde Charlie se svým černým parťákem na malou svačinu. Sotva si objednají, už je vysílačkou volají k případu. Charlie chce ve spěchu zaplatit, ale ouha - nemá dost peněz. A tak jediné, co může nabídnout rozmrzelé servírce jako spropitné, je polovina výhry v městské loterii. Jenže, co slíbil napůl žertem, stává se vzápětí šokující skutečností! 4 miliony dolarů výhry! A Charlie je odhodlán slíbenou polovinu odevzdat. Muriel málem omdlí. Prahne po penězích, po snobských večírcích a drahých šatech - zatímco servírka Yvone nechce uvěřit, že někdo jako Charlie ještě existuje...

Názor Kafe.cz

Na náš vkus je to možná trochu moc přeslazené a přiznejme si to, i nereálné. Jako oddechovka na sobotní odpoledne ale vcelku ideální.

Sex ve městě 2

Nova, sobota 2. 2. od 20:20

ZN: Pro milovníky módy, sexu a New Yorku

Zábava, móda, přátelství – nejen toto všechno znovu přináší film Sex ve městě 2, ve kterém se vrací Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) a Miranda (Cynthia Nixon). Poznejte jejich životy a lásky po dvou letech v pokračování, které opravdu září. Co se stane po tom, co řeknete své „Ano“? Život je takový, jaký si ho dámy vždycky přály, ale nebyl by to „Sex ve městě”, kdyby život neměl v záloze pár překvapení... Tentokrát v podobě úžasného dobrodružství plného slunce, které čtveřici žen přímo smete z New Yorku do jednoho z nejluxusnějších exotických míst na zemi, kde party nikdy nekončí a něco tajemného je za každým rohem. Je to únik, který přicházi v ten pravý okamžik pro všechny čtyři kamarádky, které bojují proti tradiční roli manželství, mateřství a věcí s nimi spojených. Koneckonců, někdy si prostě musíte jen vyrazit ven na dámskou jízdu.

Názor Kafe.cz

Nemusíte být zrovna dobře situovaná Newyorčanka s mírami modelky a šatnou o rozloze českých panelákových bytů, abyste se ztotožnila s problémy hlavních hrdinek. My Sex ve městě milujeme a už se nemůžeme dočkat sobotního večera!

Kulový blesk

Nova, neděle 3. 2. od 15:20

ZN: Top retro pro každého

Komedie o dvanáctinásobné směně bytů, kterou její organizátor, advokát Radosta, právem nazval Akce kulový blesk.
Připravit, zorganizovat a provést výměnu dvanácti bytů je dílo hodné mistra. Tím ovšem dr. Radosta, jehož excelentně ztvárnil Rudolf Hrušínský, také je. Náhlé těžkosti a komplikace řeší s grácií za pochodu a pro jistotu, aby se v den D všechno povedlo, provede malou generální zkoušku, která odhalí mnohé. Objeví se rovněž drobné problémy, způsobené např. svatbou objednanou na nevhodný termín nebo váháním některých účastníků akce. Zmatek, jenž málem zhatí celou operaci, vyvolá noční cvičení, vyhlášené opilým psychologem Knotkem...

Názor Kafe.cz

Film plný hlášek, které zlidověly, a humoru tak dokonale namixovaného, že jen málokterý jiný mu může konkurovat.

Coby Kafe.cz si prostě nemůžeme odpustit tuto ukázku z filmu ....

Zdroj: Youtube

Román pro muže

Nova, neděle 3.2. od 20:20

ZN: Černá komedie

Román pro muže vypráví příběh tří sourozenců – Cyrila, Bruna a Anety. Pevné pouto, které se mezi nimi utvořilo po tragické smrti rodičů, kdy starost o výchovu mladšího bratra a sestry převzal výrazně starší Cyril, prochází zvláštní zkouškou. Sourozenci odjíždějí na tradiční výlet do hor v zádech se stínem neodvratně se blížící Brunovy smrti. Výlet, který má být jakousi cestou posledních splněných přání – včetně tajných erotických fantazií, se však mění v tragikomickou konfrontaci základních hodnot a životních postojů.

Názor Kafe.cz

Kdo má rád Román pro ženy, bude prý zklamaný. Těžo říct, my film neznáme, takže nám nezbývá nic jiného, než si tento nedostatek doplnit v neděli večer.