Brad Pitt, Ben Affleck a Jennifer Aniston. Co mají společného? Kromě hlavních rolí v hollywoodských filmech i to, že ani jeden z nich neodolal speciálnímu vozítku, které je vlastně křížencem mezi koloběžkou a tříkolkou. Jmenuje se Trikke a pořídit si ho můžete i u nás!

Lyžování bez sněhu

Protáhněte se si svaly, o nichž jste ani netušila, že je máte a ještě zažijte skvělou zábavu. To vše vám tento zázrak nabízí. Nemusíte se odstrkávat jako na koloběžce, ani šlapat jako na tříkolce, prostě se jen houpejte ze strany na stranu a uvidíte, jak rychle toto vozítko pojede. Styl jízdy se prý dá přirovnat ke sjezdovému lyžování – ovšem na rovince.

Stabilní vozítko z USA

Na rozdíl od koloběžky má Trikke tu výhodu, že je díky svým třem kolům mnohem stabilnější. Jeho součástí jsou samozřejmě dvojité zadní brzdy, které fungují nezávisle na sobě. Celá konstrukce je pak vyrobena z kvalitního a pevného hliníku. Však také jeho konstruktérovi, brazilskému inženýrovi José Gildo Beleskimu, trvalo celých třináct let, než jej dovedl k dokonalosti. Světu jej pak představil před deseti lety – v roce 1999 v USA.

Tanec na chodníku

Jak tedy na Trikku správně jezdit? Stačí se jednou odrazit, postavit se nohy na plošiny a současně vozítko naklonit. Pak už se jen kývete ze strany na stranu, jako při rock’n’rollu! Zdá se vám to složité? Není. Stačí jen vyzkoušet. Trikke byl navíc označen za jedno z nejbezpečnějších vozítek, takže se na něj nemusíte bát pustit ani děti. Pokud však hodláte provádět akrobatické kousky, pořiďte si raději helmu.

Zvolte správnou velikost

Pokud se pro Trikke rozhodnete, stačí si jen vybrat správnou velikost. Záviset bude na vaší výšce, váze, věku i na tom, jakou rychlost od něj očekáváte. Pro ženy se doporučuje Trikke 7, který skvěle vypadá a dosahuje rychlosti až 25 km/hod. Vybírat ale můžete i z dalších modelů s označením 5, 6, 8 a 12. Poslední z nich má navíc dvanáctipalcová kola a kotoučové brzdy. Naprostou novinkou je potom Trikke Skki, s nímž si můžete zajezdit na sněhu!

Do města i přírody

Trikke je ideální nejen do přírody, ale i do města. Na chodnících či opuštěných silnicích se na něm výborně vyřádíte. Navíc jde snadno složit, a tak jej bez problémů převezete v autě i v hromadné dopravě. Zalíbení se v něm našli muži i ženy, a to zdaleka nejen ti mladí. Jaro se blíží, a tak vyrazte tančit na koloběžce!

Kafe.cz zjistilo: Kolik stojí Trikke?

  • Záleží na typu, který si vyberete. Nejlevnější je Trikke 5, který pořídíte za 3 300 Kč. Jde o nejmenší model určený pro děti a dospělé s váhou do 66 kg.
  • Nejdražší je naopak Trikke Skki, který vás vyjde na 26 600 Kč a unese dospělého do 114 kg.
  • Objednat Trikke si můžete na www.trikke.eu.

Chcete vidět, jak Trikke jezdí?