Dovolenou si tu totiž lze užít na tisíc způsobů. Místní říkají, že jejich hory jsou největší tělocvična pod širým nebem. Vyznavači trekingu tady najdou túry všech obtížností – od rodinných výletů po horských loukách s občerstvením na salaších až po vyhlášené ferraty pro náročné.

Vzhůru do sedel

Vždy v bezprostřední blízkosti stezek najdete občerstvovací zastávky se značkou Bicigrill, kde vám opraví případné defekty, ale hlavně vás napojí (výborná trentinská vína si raději dejte až večer) a nakrmí (zkuste místní sýry – „smraďoch“ z Moeny si své jméno skutečně zaslouží, ale je skvělý).

Trentinu se ne nadarmo říká malé Finsko, a tak tu na mnoha vodních plochách můžete provozovat jachting i windsurfing.

Dostatek prostoru a času si najděte na poznávání místní kultury. Ta zde totiž nepředstavuje jen půvabná historická městečka, středověké hrady, ale také třeba už 16. ročník festivalu hudby v horách Zvuky Dolomit, na němž v přírodě, přímo pod vápencovými štíty hrají známí hudebníci z celého světa klasiku, jazz i etnickou hudbu).

V neposlední řadě nezapomeňte na skvělé jídlo a pití, je důležitou součástí specifického trentinského umění – umění vychutnat si prázdniny.