V Česku není slavnějšího zimního závodu. Jizerská 50 je synonymem pro běžecké lyžování. Je výzvou a zároveň silným zážitkem. Na začátku tradice trvající přes 45 let stáli severočeští horolezci, dnes jsou to tisícovky nadšených běžkařů, kteří si užívají jedinečnou atmosféru v srdci Jizerských hor.

V rámci třídenního programu od 9. do 11. ledna 2015 se běží individuální závody na 25, 30 nebo 50 kilometrů. Menu ČEZ Jizerské 50 zůstává pro rok 2015 tradiční: program otevře páteční Volkswagen Bedřichovská 30 volným stylem, v sobotu se pojede Intersport Jizerská 25 a víkend vyvrcholí v neděli 11. ledna 2015 hlavním závodem na 50 kilometrů klasicky před kamerami České televize. Součástí programu je i závod štafetových týmů, závody pro děti a také slavnostní zahájení s kláním historických lyžníků.

Bedřichov bude pro dopravu uzavřen v sobotu i v neděli, pro závodníky i doprovod bude pro oba dny k dispozici kyvadlová doprava z Liberce a Jablonce nad Nisou zdarma.

Neváhejte a buďte u tradiční sportovní události, která se vám navždy zaryje do paměti! Pro milovníky slovenské hudební scény si organizátoři připravili třešničku na dortu v podobě ČEZ EnergyFestu, na kterém vystoupí comedyrocková kapela HorkýžeSlíže!

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz!

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko
Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 50 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!