Prodavač zmrzliny

Jde sice o sezónní práci, ale prodáváním kopečkové, nebo točené zmrzliny, si v létě můžete slušně přivydělat. Této práci se kdysi nebránil ani slavný Mick Jagger. A když mu nestačily peníze? Přibral si práci vrátného v nemocnici.

Pomocná síla v kadeřnictví

Matka slavné zpěvačky Beyonce Knowles vlastnila kadeřnický salón, a tak si dcera, než se vrhla do vln showbyznysu, přivydělávala stříháním vlasů a umýváním hlav. Pomocná síla se vždycky hodí.

Sběrač míčků

Britský kytarista Keith Richards řešil nedostatek financí originálně – sbíral míčky v tenisovém klubu. Tato práce má jednu velkou výhodu – pokud si vyberete správný klub, můžete se tak i seznámit – spousta slavných totiž hraje tenis.

Chytač krys

Známý herec a Casanova v jednom – Američan Warren Beatty, který se proslavil tím, že mu ložnicí údajně prošlo až 13 000 žen včetně Madonny, se jako mladý živil různě – nejkurióznější však byla jeho práce chytače krys.

Uklízečka

Umýváním podlah si kdysi přivydělávala i slavná Gwen Stefani. Nemusíte však volit přímo práci uklízečky – také mytím oken se živila spousta celebrit.

Asistent kouzelníka

Na rozdíl od umývání podlah či točení zmrzliny může v tomto případě jít o docela zábavnou práci. Taková asistentka kouzelníka se totiž nikdy nudit nebude. A práci mohou dělat i muži – třeba takový Jimmy Steward se jí docela úspěšně živil.

Čistič bot a poslíček

Práce je to sice spíše pro muže, ale i na ní se dají vydělat pěkné peníze – zvlášť, pokud ji najdete v některém luxusním hotelu. Věnoval se jí i Bill Cosby, než se proslavil.

Doručovatel letáků a novin

Roznášet různé reklamní noviny a letáky sice není dvakrát příjemné, zvlášť je-li venku zima, ale pár korun si na této práci přivydělat můžete. Takový Tom Cruise si tak vydělával docela slušně – a podívejte, kam to až dotáhl!

Reklamní maskot

V ulicích velkých měst je můžete potkat denně. Mají na sobě kostým lišky, medvěda, psa, či slepice a jako reklama na určitý výrobek, nebo produkt, většinou rozdávají letáky. Někdy slouží také jako chodící reklama – na zádech, nebo z obou stran, mají velké cedule s upoutávkou. Myslíte si, že takovou práci nikdo slavný nedělal? Omyl! V kostýmu kuřete se kdysi procházel i Brad Pitt!

Pomocník na jatkách

Myslíte, že tato práce vymizela? Omyl, pomáhat řezníkovi na jatkách můžete dodnes – tedy pokud na to máte žaludek. Alespoň slavný Ozzy Osborne si tak úspěšně vydělával.

Hrobník

Nejmorbidnější povolání jsme si nechali nakonec. Do práce hrobníka, nebo jeho pomocníka, se nikdo opravdu nehrne. Ale tato práce nevadila Rodu Stewartovi, a tak se jí chvíli živil předtím, než se stal slavným britským zpěvákem.