Zavzpomínejte si s námi na ty nejlepší momenty ze stejnojmenného fenomenálního seriálu i z prvního filmu.

Malá velká katastrofa

(sezóna 1, epizoda 11)
„Nepředpokládá se, že budeme pšoukat, sprchovat se, používat tampóny nebo mít ochlupení tam, kde nemá co dělat,“ popisuje Samantha etiketu milostných schůzek. Jenže Carrie se během společné noci s panem Božským přihodí právě onen malý, decentní, nicméně slyšitelný... pšouk. V následujících dnech je skálopevně přesvědčena, že tím zničila jejich slibně se rozvíjející vztah. Pochopitelně jen do chvíle, než ji pan Božský přesvědčí o opaku.

Přezůvky s sebou

(sezóna 6, epizoda 9)
Zatímco české návštěvy se hned za dveřmi poslušně zouvají, v Americe to od vás nikdo neočekává. Tedy, skoro nikdo. V této epizodě se Carrie Bradshaw zúčastní večírku, kde musí v předsíni odložit své střevíčky Manolo Blahnik za 485 dolarů. Když večírek skončí, boty jsou pryč - a hostitelka se nemá k tomu, aby jí je uhradila. Ba co víc, pohoršuje se, že Carrie byla schopna vyhodit za boty takovou sumu.

Na přehlídkovém molu

(sezóna 4, epizoda 2)
Stát se modelkou na ostře sledované přehlídce: splněný sen, nebo noční můra? V této epizodě se Carrie angažuje v roli modelky na charitativní módní přehlídce. Jenže nádherné šaty od Dolce & Gabbana, které měla předvádět, jí na poslední chvíli vymění za třpytivé spodní kalhotky a nic nezahalující modrý kabát. Carrie odvážně vykročí na molo... a natáhne se tam jak dlouhá, tak široká! Najde ovšem kuráž vstát a jít dál. Tak jako vždycky.

Zlomená srdce u fontány

(sezóna 4, epizoda 15)
Sympatický architekt Aidan (John Corbett) bodoval u fanynek seriálu téměř stejně jako favorit pan Božský. Patrně nejromantičtější, ale také nejsmutnější moment prožije po boku Carrie v epizodě, ve které plánují velkolepou svatbu - ale je čím dál tím jasnější, že Carrie se na vdávání příliš necítí. "Pojď se vzít hned teď," navrhne jí Aidan cestou z večírku u fontány, v kulisách, které doslova volají po romantickém happyendu. "Když si mě nechceš vzít hned, nebudeš si mě chtít vzít nikdy," dodá. Jenže Carrie před jeho spontánní nabídkou ucouvne. A jejich láska se z této poslední rány už nevzpamatuje.

V ráji jménem Vogue

(sezóna 4, epizoda 17)
Extravagantní módní kreace, vybrané stylistkou Patricií Field, patřily k Sexu ve městě už od začátku - a s každou sezónou o kousek víc. V epizodě, v níž se Carrie pokouší prosadit svůj článek do časopisu Vogue, je uvedena přímo do epicentra módního světa: totiž do pověstné šatny v redakci Vogue, ukrývající ty nejbájnější poklady z dílen módních návrhářů. Právě v tomto dílu většina divaček poprvé spatřila dnes již legendární střevíčky Manolo Blahnik, model Campari s přezkou a špičatou špičkou.

Pikantní polibek

(sezóna 3, epizoda 4)
Carrie se v této epizodě schází s otevřeně bisexuálním chlapcem a uvažuje o tom, jestli kádrovat páry podle pohlaví není přežitek. Ve finále celého dílu pak následuje pamětihodný polibek s Alanis Morissette v roli dívky, kterou Carrie náhodou potká na večírku.

Rozchod na papírku

(sezóna 6, epizoda 7)
Způsobů, jak se rozejít, je mnoho. Například Miranda v této epizodě vzpomíná, že jeden chlapík se s ní rozešel prostřednictvím svého portýra: “Promiňte, slečno Hobbesová, ale Jonathan dolů nepřijde. Už nikdy.” Ještě originálnější způsob však zvolil spisovatel Jack Berger (Ron Livingston), na první pohled sympaťák, ovšem citově labilní skoro stejně jako sama Carrie. Nad ránem se totiž bez varování vypařil z Carrieina bytu. Zůstal po něm pouze lepící papírek se stručným vzkazem: “Promiň, nemůžu.”

Pan Božský a jeho nová vášeň v dvojce: Sledování televize z postele

Poklad ve skříni

(celovečerní Sex ve městě, 2008)
Když se Carrie stěhuje ze svého starého bytu, je nucena udělat pořádný “průvan ve skříni” a zbavit se starých modelů. Uspořádá pro své kamarádky velkolepou domácí módní přehlídku, při níž vytáhne ze skříně spoustu nezapomenutelných modelů... i těch, na které by raději zapomněla. Její přítelkyně o každém z nich hlasují s cedulkami “nechat” nebo “vyhodit”.

Konečně svatba

(celovečerní Sex ve městě, 2008)
Poté, co se Carrie s panem Božským nesčetněkrát rozešla, poté, co se oženil a opět rozvedl s jistou Natašou, poté, co nekonečně dlouho žili každý zvlášť a vedli spolu škádlivé telefonické rozhovory, poté, co se nedostavil na velkolepý svatební obřad a celý další rok bombardoval Carrie nesčetnými e-maily, konečně nadejde den D: Carrie a pan Božský se berou. Skromně, na radnici a bez oslnivých rób.

A žili šťastně až na věky?

To nám teprve ukáže nový celovečerní film Sex ve městě 2. Kterou scénou si vás nové pokračování získalo nejvíc?

Hudební tip KAFE.cz