Rty ošetřujte

Pokožka rtů je velmi tenká a citlivá, a také náchylná k vysoušení. I na rtech najdete zbytky kůže, kterou je třeba čas od času odstranit. Podle odborníků je to jednoduché – udělejte jim peeling. Jak? Vezměte měkký čistý kartáček na zuby, navlhčete jej a rty jím několikrát přejeďte. Následně naneste výživnou péči.

Rty hydratujte

Rty potřebují ještě více hydratace, než ostatní pokožka. Proto je několikrát během dne přetřete zvláčňujícím balzámem, či hydratační rtěnkou. Paradoxně nejvíce toho pro své rty uděláte ve spánku. Před tím, než ulehnete, je natřete speciálním výživným sérem, které napraví jejich narušenou strukturu.

Nezapomeňte na kůži kolem rtů

Také pokožka kolem rtů je citlivá a náchylná k tvorbě vrásek. Ústy totiž hýbeme skoro pořád – ať už jíme, mluvíme, anebo se třeba líbáme. Na pokožku kolem rtů a koutků byste proto v žádném případě neměla zapomínat. Pravidelně ji ošetřujte krémem s UV faktorem a na noc zvolte speciální péči určenou právě pro tuto pokožku.

Zvolte správný odstín

Zvolit správný odstín rtěnky nebo lesku je více než důležité. V zásadě platí, že na vás bude dobře vždy vypadat ten, který je o dva odstíny světlejší, anebo tmavší než přirozená barva vašich rtů. Záleží samozřejmě i na barvě vašich vlasů a na tom, zda jste světlý nebo tmavý typ.

Kafe.cz zjistilo:

Komu co sluší...

  • Světlým typům sluší odstíny světle růžové, béžové a světle korálové.
  • Střední typy skvěle vypadají v tmavší růžové, v hnědé a světle fialové.
  • Tmavé typy vyniknou v červené, tmavší švestkové a čokoládové.