Některá z nich jsou dokonce i s mořskou vodou či fungují na principu samočisticích procesů! K vodním radovánkám lákají také moderní akvaparky.

„Pozastavujeme se nad tím, že ve městě Blansku, čítajícím 5 000 obyvatel, není letní koupaliště. Okresní úřad pokládá za velmi naléhavé, aby v městě Blansku pamatováno bylo na zřízení veřejného koupaliště.

Pojmy, které si blízcí odsouzenců musejí osvojit

  • Balíčky - odsouzený ve výkonu trestu má nárok na dva balíčky ročně o maximální hmotnosti 5 kg včetně obalu. Příbuzní tedy musejí řešit, jak tuto možnost využít. Odsouzený si předem sám určí, od koho nárokový balíček přijme. Dotyčnému potom dojde „balíčenka“ s poučením.
  • Kilovka – zásilka, která se může posílat kdykoli. Smějí v ní být ovšem pouze tiskoviny, psací potřeby, knihy a učebnice.
  • Přeložení – přesun odsouzeného do jiné věznice.
  • Ředitelská půlka - podmíněné propuštění. Jestliže odsouzený za přečin prokázal svým vzorným chováním a plněním svých povinností, že dalšího výkonu trestu není třeba, může ho soud podmíněně propustit na svobodu i před tím, než vykonal polovinu uloženého. K tomu je nutné souhlasné stanovisko ředitele věznice.
  • Diferenčky - prostupné skupiny vnitřní diferenciace (PSVD). Při nástupu je odsouzený zpravidla zařazen do 2. PSVD. Na základě provedeného hodnocení bývá přesunut buď do vyšší (1. PSVD), nebo do nižší (3. PSVD), většinou po uplynutí dvou (ve speciálních případech čtyř) hodnotících období.