Zeptali jsme se za vás několik našich čtenářek, co by určitě nechtěly zapomenout doma při delší cestě do zahraničí. Nechte se inspirovat a užijte si dovolenou naplno.

Anna (32 let): „Před dovolenou i na ní jsou důležitá probiotika.“

Vždy tak měsíc nebo dva před dovolenou začnu rodině dávat probiotika, aby naše střevní mikroflóra byla silná a nás pak neskolily zažívací potíže způsobené exotickým jídlem nebo prostředím. Třeba loňská dovolená v Egyptě za nás proběhla úplně bez problémů. Takže panáček domácí slivovice a prospěšné bakterie.

APO-Lactobacillus NA CESTY, Cestovní probiotika, Apotex, 170 Kč

  • Osvědčená kombinace deseti probiotických kmenů a 12 miliard zdraví prospěšných bakterií, navíc v balení vhodném na dovolenou a cestování. Hodí se do každého kufru i malé kabelky. Stačí jen jedna kapsle denně. Doplněk stravy, nenahrazuje vyváženou a pestrou stravu.

Martina (36 let): „Dezinfekci vždycky bereme s sebou.“

Jsme velmi zcestovalá rodina a vyrážíme každoročně pod stan a na různé túry. Častokrát se nám tedy stane, že nemáme možnost umýt si ruce. Jezdíme vlakem a setkáváme se se spoustou lidí a tak je i zvýšená možnost setkání se s různými bacily. A proto mám vždy v batohu připravenou gelovou dezinfekci, kterou stačí natřít na ruce a většina bakterií je zničena.

Antibakteriální gel na ruce, Dettol, 79 Kč

  • Na mnoha veřejných místech i ve veřejných dopravních prostředcích na vás může čekat spousta nebezpečí, která není radno podcenit. A právě rukama se přenáší nejvíce infekcí. Zejména pak v letních měsících. Časté mytí rukou je nejlepší prevencí, jenže častokrát za den se třeba na dovolené ocitneme v situaci, že nemáme možnost ruce si pořádně umýt. Antibakteriální gel stačí jen vetřít do rukou a zničí 99,9 % bakterií a virů. Zároveň je obohacený o kondicionéry pro péči o ruce a tak je k pokožce šetrný. Nezanechává lepkavý pocit rukou.

Šárka (28 let): „Nepodceňuji intimní hygienu.“

Ani na dovolené nepodceňuji hygienu intimních partií. Často totiž v létě trpím na záněty. Používám nejen speciální mýdlo, ale na dovolenou si přibaluji také intimní gel, který udržuje mé intimní partie zdravé. Myslím, že každá žena by měla mít takovou první pomoc v kabelce.

Intimní gel Femisan s výtažky z čajovníku a hřebíčku, 6 ks, 160 Kč

  • Oblast intimních partií představuje ideální prostředí pro množení mikroorganismů způsobujících záněty. Tato část těla je mnohem více náchylná k podráždění než jiné, a proto vyžaduje speciální péči. Gel obsahuje kombinaci jedinečných přírodních antiseptických a antimikrobiálních látek čajovníku australského (Tea Tree Oil) a hřebíčku. Díky kyselině mléčné snižuje pH, a tím pomáhá obnovovat a udržovat přirozené mikrobiální prostřední.

Katka (40 let): „Průjem dokáže zničit celou dovolenou.“

Exotické místo i jídlo, stres a viry nebo bakterie, to všechno může celá moje rodina potkat na cestách. A pak už je jen krok k zažívacím potížím. Vždy si beru nějaké léky, které dokážou s průjmem pořádně zabojovat. Proto nikdy nezapomínám do kufru přibalit také přípravek, který pomůže mně i mým malým dětem.

Léčivý přípravek Smecta z přírodního čištěného jílu na všechny typy průjmů, 10 sáčků/111 Kč, 30 sáčků/274 Kč

  • Přírodní čištěný jíl v přípravku Smecta se nevstřebává do organismu, a proto jej mohou užívat děti i dospělí včetně kojících a těhotných žen. V počátku průjmu většinou neznáte jeho příčinu a právě tento přípravek je vhodný jak na virové i bakteriální typy, tak na akutní i chronické. Jíl má velkou vazebnou schopnost a dokáže tak na sobě zachytávat toxiny, viry i bakterie. Chrání sliznici trávicího traktu proti infekci a škodlivým látkám. Nezrychluje ani nezpomaluje střevní činnost a nebarví stolici do černa.

A co na cesty vozíte vy?