1. Nechejte si udělat melír

Optická iluze, jak nám dokázal David Copperfield, dokáže nechat zmizet i Sochu Svobody. To stejné platí pro vaše vlasy. Dodejte jim trochu melíru a budou působit živěji, jakoby v pohybu a hustší, shodují se kadeřníci.

2. Používejte posilovače kořínků

Pro jemné vlasy bez objemu jsou nejvhodnější tzv. posilovače kořínků (root volumizers), které dodají vašim vlasům objem tam, kde to potřebují a zbytek hřívy zbytečně nezatěžují (jako třeba klasické pěnové tužidlo, které vám sice přidá na objemu u kořínků, ale výsledný efekt splácne těžkými konečky). Posilovače kořínků se prodávají v různých provedeních, nejčastěji jako spreje. Širokou škálu nabízejí v kadeřnictvích.

3. Vlasy vždy vyfoukejte

Pokud jste odpůrkyní fénů, coby »vysušovače« pokožky a vlasů, pak raději přehodnoťte názor. Jemné vlasy bez objemu se bez foukané neobejdou. Stačí použít ten správný způsob a máte hřívu jako z reklamy. Potřebujete kvalitní fén s přepínačem na horký a studený vzduch a široký kulatý kartáč. Ten si při foukání přiložte co nejblíže k pokožce, chvilku držte a pak teprve táhněte po celé délce vlasů. Přitom používejte horký vzduch a až budete s tvarem spokojená, přepněte na studenou, která loknu zafixuje.

4. Nechejte si vlasy postupně sestříhat

Nosíte-li delší sestříhané vlasy, pak příště u kadeřnice poproste, aby vám vrchní vrstvu více sestříhala – postupně po celé délce vlasů. Váš účes bude hezky vrstvený a bude působit mnohem objemněji. Navíc úprava takového účesu je pro jemné vlasy skoro ideální. Čím kratší délka, tím lépe jí dodáte na objemu a pro příště by vám tedy mělo stačit jen tužidlo, rychlé fénování a pak hurá ven!